folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder DİNİ BİLGİSİNE GÜVENEN CEVAPLASIN BU SORUYU !!!!

DİNİ BİLGİSİNE GÜVENEN CEVAPLASIN BU SORUYU !!!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alacakaranlik
    alacakaranlik's avatar
    Erkek
    Saol dostum ama Demek istediğim konu bu ? sonuçta bilmiyen duymayan insan yok YÜce ALLAHI ama merak edilen konu bu biz müslüman bir ülkede çevrede doğuyoruz  yani müslümanlığı onlar gibi araştırıp bulmamız gerekmiyor bu araştırmadan sonra ki insanlar hayat mücadelesinde biz türkler özellikle hangimiz bir hristiyanın neden hıristiyan olduğunu merak ediyormuyuz incilde ne yazıyor okuyormuyuz yok !!! nadir insanlar okuyordur yani gayri müslümler ise doğduklarında kendilerine en yakın din olan hristiyanlıkal başlıyor ve 20 yaşına kadar da zaten ne yın ne olduğunu bilmiyorlar ondan sonra işe koyulup çalışıyrolar ve dini konuları araştırmaya zaman bulamıyorlar yarın bir gün kıyamet koparsa ne oalcak bunlar ve ya o çocuk daha 15 yada 19 yaşında ölüp giderse nereye gidecek ...

eskilerden kim kaldı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Erkek
    God Know it

Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kallesh
    kallesh's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ALlah c.c bizi bu dunyaya musluman olarak gonderdi ve bize bi gorev verdi irsad etmek bizde gidip onlara hak yolu anlatacaz mantýklý bir sekilde bizde musluman bir ulkede dogmusuz ama cogu kisi hicte sorumlulugunu yerine getirmiyor bunlara ne demeli onlarýn cezasý biizim gibi bilipte yapmaayalanlardan daha az olacak birde hersey zýddýyla bilinir eger iyi ve kotu diye bir kavram olmasaydi o zaman dunyaya gelmenin manasý olmazdi Allah cc onlarý oyle bir toplumda dunyaya getirdi ama birde onlara irade verdi karsýsýna iyi ve dogru yoluda koydu secim yapsýnlar diye bizide boyle bir ortamda yaratti ama bazen bizde diger yolu secebiliyoruz neyse biraz karýsýk oldu ama .....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bloodlordhan
    bloodlordhan's avatar
    Erkek

bu konuya iki açıdan yaklaşmak lazım 1. açı yunus peygamber gibi batıp gidenlere tapmamak(biz bolca yapıyoruz karı kız para felan) işte bunu dedikten sonra bozulmuş dinlere bakmalı. örneğin papaz sanki insanı tanrı yerine bağışlar yada cezalandırır. fakat müslümanlıkta öyle değil tamamen tanrı ile senin arandadır ve tahmini yoktur hatta firavun ile yarışacak musa peygamber gecesinde uyumuş fakat firavun "beni mahcup etme" diye allaha yalvarmıştır. sonuc larak nil nehri sabahleyin ters akmaya başlamıştır. bunu allaha soran musa peygambere ise " sen uyudun o ise sabaha kadar dua etti" denilmiştir. yani bağışlanmak her aniçin niyete bağlıdır. 

2. açı ise yine aynı temele dayanmaktadır. denilirki biz onlar için niyetlerine göre yer ayırdık.  bazı alimler büyük yeşillik içinde devbnir çınar altından bahsetmektedirler. bence doğru ama taktir kimin siz biliyorsunuz

birde bunu değerlendir bakalım neler düşüneceksin 

yeni ekonomide en büyük silahımız (software hacking)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

alacakaranlık arkadaşımızın sorusuna  Kuranı Kerim de  İsra Suresi  15. ayeti cevap olarak verebiliriz.Bütün arkadaşlara inandığımızı söylediğimiz kitabı en azından mealini 1 defa okumalarını tavsiye ediyorum.Böylece hem neye inandığımızı biliriz ve ona göre konuşuruz (bazı şeyleri  inkar eder veya kabul ederiz ) hemde kafamızdaki birçok sorunun cevabını kendimiz Kuranı Kerimde görerek çözmüş oluruz.

(15. Kim doğru yolu bulmuşsa, ancak kendisi için bulmuştur; kim de sapıtmışsa kendi aleyhine sapıtmıştır. Hiçbir günahkâr, başka bir günahkârın günah yükünü yüklenmez. Biz, bir peygamber göndermedikçe azap edici değiliz.)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiNO
    CiNO's avatar
    Erkek

ARKADASHLAR BANA OYLE GELIYOR KI, DUNYADAKI TUM INSANLAR,.. AYNI YANI ALLAH HERKESE YETERINCE AKIL VE SHUUR, VERMISH, SHU INSANLARDA ALLAHIN VERDIYI SHUURU, DOGRU KULLANSALAR BANA OYLE GELIYOR KI, ALLAHI TANIMAMAK MUMKUN DEYIL, VE ALLAHI IYICE TANIMAK ICHIN MUSRUMAN OLMAK GEREKLI,.. BEN BOYLE BILIYORUM,.. ONA GORE KI, ALLAHI VE DUNYANIN HER YUZUNU BIZLERE ACHIKCA SHUURUMUZA, YERLESHDIREN BIRINCI, ALLAHIN BIZE VERDIYI SHUURDUR, IKINCI ISE KURAN DIR,...

GOZLER KALBIN AYNASIDIR!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Erkek
    HUNTURK bunu yazdı:

şimdi kardeşim sorun mantıklı bir soru.eğer doğumundan ölümüne kadar islam hakkında bişey duymadıysan yamyamlar arasında büyüdüysen ölünce sanırım toprak olacaksın biyerde okumuştum.ama sen amerikada doğdun büyük olasılıkla hristiyan olacan ama islamın adını duydun dimi sen bunu araştırman gerekir allah bütün insanlara özgür irade vermiştir ondan dolayı sen islamın ve kuranı kerimin içeriğini araştırmak gerekir sen bunu araştırmışsın allahın dediklerini okumuşsun ama islama geçmemişsin ölüncede buna göre yargılanacaksın.adem ve havvada cennette yedikleri meyva yüzünde dünyaya gönderilmiştir.allah bu yasak dediği halde bu yasağı delmiştirler yani özgür iradelerii kullanmışlar ve cennetten çıkarılmışlardır.yani müslüman olmakta senin elinde ataist olmakta senin elinde.senin müslüman olmanın allah için hiçbir önemi yoktur.bu senin özgür iradene kalmış bişeydir.

Hunlu dostum hiristiyan gelirsen islamı araştıracaksın diyorsun. Kim araştırıyorki! Ya da sen ana-babadan öğrendiklerin dışında islamı araştırdınmı? Sen şimdi misal abc isimli bir din duydun. Hemen araştırıyormusun? Sen araştırıyorsan bile İslam dünyasında kaç kişi bunu araştırır. Hristiyanlığı, Museviliği, Budizmi yada diğer din ve inanışları bizler araştırıyormuyuz? Bizim dinimiz bizim inandığımız gibi son ve mükemmel din olsada, diğer dinlerde kendilerini övmüyorlarmı?  O yüzden Allah'a inanan ve dünyada düzgün iş yapan herkes muhakkak ki aydınlığı kavuşacaktır.

? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Durqrimast
    Durqrimast's avatar
    Erkek

yaw gardaşlarım siz ele bişeye kafazı yormayın neme lazım onlar nirde yarattı benide aboo  soğukta yarratı anam ağlıo  ben isyan ediom küfür edioom ohh ne güsel sizinkiylede aram epk yoktur bişi etmez onlarda bene yanarlar cehennemde onlara iyi bakıcam siz merak etmeyin canlarım benim

Ha bu arada ben soruyu  7 8 yaşında düşünüodum:)

şmdi yrrk gibi biri çııkıpta demekki zekan aynı kalmış die bi espri yapmasın:)

hmm bişi daha ben aranıza yeni katıldım elliebilirsiniz ama görsetmem habarız olaa

hmm bişi daha var...onuda sooraa

Nerede o eski günler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aragornn
    aragornn's avatar
    Erkek

öncelik le şunu söylemeliyim islam bi haber olan insanlar varsa eger bunun sorunluları bizleriz biliyoruz tabliğ farzdır görevimizi yerine getirememişiz demekdir .

bu insanların durumu ne olucak :herhangi bir şekilde islamiyetle tanışma şansı elde edememiş bir insan neye göre haşr olunur ..tabi olduğu dinin hükümleriyle ..nasıl ki islamiyetin gelişiyle hırıstiyanlığın tahrif edildigi dönem arasında insanlar bozulmuş değiştirilmişte olsa hırıstiyanlığa inanıyorlardı vede onlar bildikleri bu tahrif edilmiş dine göre haşr olunacaklarsa .....aynı durum bahsettiğimiz bu islamiyetten bi haber yaşayan insanlar içinde geçerlidir

zannımca

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ladre
    ladre's avatar
    Erkek

cevap sudur nettir ve kesindir islam tarihinde hz.ibrahim örnegidir.insan yaratılış olarak bir yaratıcı arar bunun sebebi sudur:bizim bildigimiz alemde  hiçbirsey   yoktan varedilemez varolan hiç bir seyde yok edilemez ancak maddi sekli degişir hiçbir seyyoktan varedilemez sözü bilinen en eski kavramlardandır bu yüzden insanoglu hep bir yaratıcı aramıstır.bize göre dogru olan yaratıcıyı bulmak kişininn kendisi ile ilgili bir sorundur cünkü saglıklı bir beyin  verilmişşe kişiye, yorumlamak ve dogruyu bulmak onun görevidir.bizim müslüman dogmamız sanstır belki ama hesap günü herkese aynı seylerden hesap sorulacak diye biliriz bana sorulan hesapla hrıstıyan dogmus birine sorulan hesap aynıdır tabiki bence hz ibrahim gayrimüslim dogmustur ve tamamen yardımsız kendi cabalarıyla  ALLAH I bulmustur son bir sey ben okudugum için söylüyorum ilahi kitapları incelerseniz gercekten  fark coooooooooooook acık bir sekiilde ortaya cıkar zaten KURAN-I KERİM dısında diger ilahi kitapların degişime ugradıgı nı tarih de yazar......................... 

bildiklerini hayatla yüzleştir ve sınamaktan korkma , dogruyla yanlışı ancak o zaman ayırtedebilirsin
Toplam Hit: 22269 Toplam Mesaj: 85