folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder DİNİ BİLGİSİNE GÜVENEN CEVAPLASIN BU SORUYU !!!!

DİNİ BİLGİSİNE GÜVENEN CEVAPLASIN BU SORUYU !!!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaLDoST
    SaNaLDoST's avatar
    Erkek

Dünya İslam’ı bugün nasıl tanıyor?

İslam’ı korkulacak bir din, Müslüman’ı da korkulacak bir insan olarak görmek, göstermek nasıl bir vebaldir diye düşünüyorum. Bilhassa bugünlerde.

Düşünüyorum da bunun dehşetini benim terazimin tartmadığını da anlıyorum. Bir sevgi, hoşgörü dini olan İslam’ı bunun zıddına anlamak, anlatmak, dünyadaki herhangi bir veballe kıyas yapma imkanı vermiyor bana.

Çünkü İslam evrenseldir. Yani dünyanın dinidir. Buna rağmen dünya halen kendi dini İslam’a soğuk bakıyor, seyirci kalıyorsa, bunun vebalini bir ölçüde İslam’ı temsil iddiasında olanlarda aramak gerekir diye düşünüyorum.

Bir adamın senin vasıtanla hidayete ermesinin sevabı, sahralar dolusu koyun, keçi, sığır sadaka etmekle kıyas kabul etmeyecek derecede büyük olduğu gibi, koskoca bir dünyanın, senin yanlış tanıtım ve tutumunla İslam’dan mahrum kalması da kıyas kabul etmeyecek derecede büyük vebal olacaktır elbette...

Bu yüzden Müslüman çok dikkatli olmalı İslam’ı kaçılacak bir din, Müslüman’ı da korkulacak silahlı bir insan olarak gösterecek tutum ve tavırdan şuurlu şekilde kaçınmalı, böyle anlaşılacak darlık ve tutuculuktan uzak kalmaya ciddi gayret göstermelidir.

Çünkü İslam yöresel ölçülere sıkışmış mahalli bir din değil, evrensel boyutları aşmış tüm insanlığı kucaklayan bir din...

Bilinen bir gerçektir ki, artık dünya bir köy haline gelmiş, bir ucundan öbür ucuna haberler köyden daha çabuk ulaşır duruma girmiştir. Herhangi bir ülkede vaki olan bir şiddet olayı, anında dünyanın her yanına ulaşıyor, şiddet kimin adına işlenmişse dünya da ona karşı nefret ve uzaklaşma hissi duyuyor.

Hal böyle olunca bir sevgi ve hoşgörü dini olan İslam, dünyaya şiddetin teşvikçisi olarak mı tanıtılsın, yoksa şefkat ve saygının sembolü olarak mı ilan edilsin, düşünmek gerek?

Âyetler, hadisler neyi anlatıyorsa onun icabı yapılsın değil mi? Hucur

ât Suresi âyet 13’e bir bakın öyle ise. Nasıl bir hoşgörü ve anlayış tavsiye ediyor hem de tüm insanlığa? Bu âyetin ikazına bakınca denebilir ki, başka hiçbir sebep bulamıyorsanız bir baba, bir anadan doğan kardeşler olduğunuzu hatırlayın da düşmanlığı değil de yardımlaşmayı esas alın yeryüzünde tüm insanlarla.

Biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Dünyaya da muhtelif kavim, kabileler halinde taksim edip dağıttık ki, birbirinizle iyi münasebet kurup yeryüzünü kardeşlerin barış ve huzur içinde yaşadıkları ülke haline getiresiniz.

İşte İslam, yeryüzü insanına bu mesajın sahibidir. Müslüman da bu mesaja inanan kimsedir. Demek Müslüman en başta düşmanlığı değil de dostluğu esas alıyor insanlıkla. Bir baba ile bir ananın çocukları olarak yorumluyor dünyadaki tüm insanları.

İslam böyle diyor; ama Müslüman da böyle biliyor, böyle düşünüyor mu? Yoksa bazıları düşmanlığı esas almış, İslam’ı da düşmanlığı esas alan silahlı bir din olarak mı takdim ediyor dünyaya? Dünya böyle tanıtım ve anlatımdan dolayı mı hâlâ uzak duruyor, soğuk bakıyor kendini İslam’a?

Ne dersiniz, tüm insanlığa gönderilen evrensel bir dini kendi mizacımıza göre mi şekillendiriyor, yöresel bir halinde mi anlıyor, anlatıyoruz dünyaya? Temsilde hatamız mı söz konusu?

Düşünmeye değer mi? Yoksa boş mu ver? Biz kusursuz Müslüman mıyız? Seyirci kalışları tümüyle onların kabahati mi?

a.sahin@zaman.com.tr

[color=red]Aslanlar kendi tarihlerini yazmadıkları sürece, avcı hikayelerine inanmak zorundayız.[/color]
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ridvan
    ridvan's avatar
    Erkek

slm arkadaşlar bu konu hakkında bildiklerimi söylüyücem din irk renk ne olursa olsun bir insanın diğer tarafta cennet veya cehennemlik olmasına ALLAH karar verir .Ama bizimde müslüman olmamıza rağmen biz bile bilemeyiz ama müslümanlarında affedilemez hatalarıda olmaktadır bunlara örnek şarap içmek,intar etmek yani allahın verdiği canı kendin almak gibi...ylnzefe

ylnzefe
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheoSsSlave
    TheoSsSlave's avatar
    Erkek

kardeş ilk önce selamlarımı sunaraktan konuya dalmak istiyorum. ilk önce vurgulamak istedidiğim seninde bahsettiğin gibi Allah bize (müslümanlara) büyük lütufta bulunup müslüman olarak yarattı . ve bir kısmınıda muslüman teba ya dahil etmeyerek hepimizi  dünyaya   imtihan'a yolladı. ve bu imtihanı kolaylaştırma için peygamber vasıtasıyla kendini ve evrensel ahlak yasasını yüce kitaplarında tüm alem-i ins e sundu. ve bunları yapmakla bizi yükümlü tuttu. birkere hak din (müslümanlık) 'e bağlı olanların bunları uygulamsı şarttır. birkere sen bunları uygulaman karşısında islamın ne yüce bir din olduğunu en doğru biçimde anlata bilecek sin .yani tebliğ (hakdin olan müslümanlığı yaymak) yapma yükümlülüğünü yerine getireceksin, onlarda öğrenme yükümlilüğünü yerine getirecek. eğer şimdiki gibi gelişmiş bi bilgi ağı olmasaydı onlar bu kurallardan muaf tutulacaklar ve sadece kendi hayatlarındaki Allah katındaki iyi ve kötü davranışlarından hesaba çekileceklerdi ama şimdiki teknolojiyle senin dediğin olay bence olanaksız çünkü Allah bunu hesabını sorar elinde bu kadar olanak varken şu küçücük dünyada neden islamı öğrenmedin bize de siz şu kçücük dünyada şu adama neden ulaşıp tebliğ de bulunmadınız diye sorar biz de kalırız sap gibi çünkü bizim (müslüman ların en büyük görevi dünyanın her yerine hatta uzaya yaymak tır islamı)vesselam...

Hiçbir şey için ölmeyecek biri, yaşamayı hak etmemiştir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhabbet_fedaisi
    muhabbet_fedaisi's avatar
    Erkek

theos's slave kardeşime aynen katılıyorum bununla kalmayıp bunları yerine getirmeye çalışanlar vardır tabi tabi bunları desteklemek gerekir bence. 

ümit kesilirse hayat biter, ümitsizlik hayatı zehirler, keder hayat damarına vurulan bir neşterdir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    walla kardeş yorumların hepsini okumadım ama şöyle cevaplamaya çalışacam.Dostum herkes kendi dininin doğru olduğunu kabul ediyo,ben yazın bellboy olarak çalıştığım için yabancılarla çok haşır neşir oldum ordan biliyorum.esas konuya gelince onların dinlerinde de var kötülük yapmanın,içki içmenin günah olduğu.sen müslüman doğmuşsun şanslısın ama onlarda şanssız değil çünkü onlarıda allah  o dinde yarattı ve kendi yarattığı halde siz müslüman değilsiniz deyip cehenneme atmaz herhalde.Onlarda ayrı bir safhada yargılanırlar.Mesela kur'an da kendi din ve adetlerinize uyun diyor,yani böle diyosa demek ki onlarda ayrı yargılanacak

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slmarlq
    slmarlq's avatar
    Erkek

Bu Soruna En GüzeL Cevap Hz. İbrahimi anLatarak OLur... Hz İbrahim bir Mağarada doğmuş Ve Orda büyümüş Hiç dinLe iLgili bişey bilmiyormuş ama O ŞöyLe düşünmüş gündüz Güneş Çıkınca Etrafı Aydınlattıgı İçin beni Yaratan Güneştir Demiş Sonra Gece Olmuş Ay Çıkmış Ortalıgı Aydınlatmış, yok yok Benim Tanrım Aydır Demiş.. Sonra gündüz Olunca Gene güneş Çıkmış Oda Şöyle düşünmüş... Benim Tanrım Bunlarıda Yaratandır demiş.. Tam Olarak Hikaye BöyLe Değil Ama ÖzeTLedim... Biraz AydınLattıysam Ne MutLu Bana!

TeşekkürLer!!!

Bu zamanda en çok azraile güveneceksin.En azından niyeti belli...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kamilkamo
    kamilkamo's avatar
    Erkek

birader allah kimseyi hak dinden haber vermeden cehenneme atmam diyor yani onlara bi şekilde haber veriliyor

kahpelik gizli yapılır gizli kalmaz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alacakaranlik
    alacakaranlik's avatar
    Erkek

vall akardeşim konuyu iyiki açmışım diyorum bo yazdığım konu hakkında tek gearip gariop düşünen ben değilim a.k  bir çok arkadşa yazmış bildikleri doğrultusunda ama şöle toparlamak gerekirse net ve kısaca 2 kelime ile anlatacak yokmu ben bunun cevaını arıyporum ben değil daha soğrusu bütün insanlık sağ olsun bazı arkadaşlar harita gibi yazmış yazmış Kitap gibi ama okuya okuya kör oldum tatmin olmadım konu hakkında bu başlık kalır burda her daım okuyazn bılen yazsın düşüncelerini haftaya bo konu için BİR CAmi hocasını getirecem ... ALLAHA  Emanet olun

eskilerden kim kaldı..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sizzle
    sizzle's avatar
    Erkek
    her insan müslüman fıtratı ile dogar ve dogruyu bulmak için cabalar sarfeder eger bir insan aklıyla yol alıyosa aklı onu allaha tek yaratıcıya götürecektir eger bir seye körü körüne baglandıysa bundan hesaba cekilecektir

AMACIM VAROLUŞUMU SÜRDÜRMEKTİR
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alacakaranlik
    alacakaranlik's avatar
    Erkek
    bazen kendıme iyiki açmışım diyorum bu soruyu durmadan kafamı kurcalayıp duruyordu ama yazılanlar şöle 1 bakınca fos fos düşünen in tek ben olmadığını öğrenıorum aslına bakılırsa şu ana kadar tam bir cevap yazıldığını söyleyemem ama şuda VAr. emeğinize SAğlık yiğdi öldür hakkını ver demişler bazı arkadaşlar satırlarca yazıyı copy edip yapıştırmışlar  ama o kaynağı yazanda ne yazdığını bılmıyor ... haftaya bir hoca getirecem foruma a.k  bakim one düşünuyor sordum hocayada oda kestirip attı örenmemiş anlaşılan yada bu soru aklıma nerden geldi a.k neyse yazın bişeyler ALLAHA emanet olun yazdıklarınızı teker teker okuyorum....

eskilerden kim kaldı..
Toplam Hit: 22255 Toplam Mesaj: 85