Dini Tecavüz!
-
Odysseus bunu yazdı:
-----------------------------
mayrip bunu yazdı:
-----------------------------mrphs bunu yazdı:
islamdan git gide soğuyorum..
-----------------------------ne alaka? iranın islamı yanlış yönde kullandığı ibaresini sen İslam dinine mal edemessin. bu kadar gerici düşünürsen bende seni iran vatandaşı olarak görürürüm. bizdede tam 4 mezhep vardır. sen tutup bir mezhebi diğer mezhebe üstün tutarsan yanılırsın. oysaki kolaylıktır bu mezheplerimiz. arapların sıçtıkları bokla dinimiz İslama kimse laf edemez. İranda Zerdüşlük hakimdir. biraz araştırmadan okumadan dini konularda bu tür düşüncelere girerseniz hiç bir zaman inancınız doğru düzgün tam oturmaz. böyle bir post yazmya bile hakkın yok eğer müslümansan.
İranda idam var İslam dininden soğuyorum, böyle salakça bir düşüncede olma aklını çalıştır Ülkemdeki güzelliği gör.
Ayrıca başlığı iranda dini tecavüz diye açsaydın keşke
-----------------------------sonuçta iran değilmi örnek aldığınız ülke?
dinini ne güzel yaşıyolar dediğiniz ülke
-----------------------------2 tane çapulcu öyle dediyse bunu hepimize mal ediyorsun, geri kafalı seni
-
HolyReform bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
bu kadar uzun yazı beni gerer her nekadar başlık ilgi çekici olsada :)
canın sağolsun :)kimse yanlış anlamasın amacım islamı karalamak değil.
iranda din kisvesi altında yapılan pisliği göstermek istedim sadece.
Ataturku sevmiyorum humeyniyi seviyorum diyen karı şu kadınların yaşadığının yüzde birini yaşasa başımıza en kral Atatürkçü kesilir.
-----------------------------o kadn mal işte atatürk kadınları hep yasalarla güvence altına almıştr onların ezilmesini önlemeye çalışmışr.Al git orayada gör rape'in alalahını:D
-
hotboy bunu yazdı:
Odysseus bunu yazdı:
mayrip bunu yazdı:
-----------------------------ne alaka? iranın islamı yanlış yönde kullandığı ibaresini sen İslam dinine mal edemessin. bu kadar gerici düşünürsen bende seni iran vatandaşı olarak görürürüm. bizdede tam 4 mezhep vardır. sen tutup bir mezhebi diğer mezhebe üstün tutarsan yanılırsın. oysaki kolaylıktır bu mezheplerimiz. arapların sıçtıkları bokla dinimiz İslama kimse laf edemez. İranda Zerdüşlük hakimdir. biraz araştırmadan okumadan dini konularda bu tür düşüncelere girerseniz hiç bir zaman inancınız doğru düzgün tam oturmaz. böyle bir post yazmya bile hakkın yok eğer müslümansan.
İranda idam var İslam dininden soğuyorum, böyle salakça bir düşüncede olma aklını çalıştır Ülkemdeki güzelliği gör.
-----------------------------2 tane çapulcu öyle dediyse bunu hepimize mal ediyorsun, geri kafalı seni
-----------------------------geri kafalı değil soğancık beyinli. Bundan sonra çocuksu düşüncelerin için sana cvp vermeyeceğim.
-
Öncelikle yazıyı ve yorumlarınızı tamamen okum ve gerek yorumlara gereksede yazıya şaşırdığımı söylemeden edemiycem
İlk başta şunu söylemek istiyorum metindeki tecavüz kelimesi pekte hoş olmamış neticede dinen evleniyorlar ve karı
kocalar, yani birbirlerinin helalleri. Yazıyı okuyunca aklıma şu geldi tamam bencede etiğe ve ahlaka çokta uygun değilmiş
gibi duruyor. Ama şu var idam edilecek bakire kızların hayatlarının sonlanmasından önce insan için en büyük zevklerden
biri olan cinselliği yaşamaları için yapılıyor olabilir. Ama sakın bu olayı baz alarak dinimiz hakkında kötü yorumlar yapmayın
İslamiyet öyle bir dindir ki insanın her türlü ihtiyacı fazlasıyla karşılıyabilmektedir ve unutmayın ki son hak dindir. Keşke
Kuran-ı Kerim Türklere indeydi tabiri bence yanlıştır. Çünkü o Allahın bileceği bir şeydir ve eğer böyle olmuşsa artık
sorgulamanın bir mantığı yoktur. Yukarıda yazdıklarımdan dolayı sakın beni bu olayı kabulleniyormuş zannetmeyin
sadece düşüncelerimi açıkladım. Bencede yapılmaması gereken bir harekettir ve bu konuyu araştıracağım...
-
seadog bunu yazdı:
-----------------------------Öncelikle yazıyı ve yorumlarınızı tamamen okum ve gerek yorumlara gereksede yazıya şaşırdığımı söylemeden edemiycem
İlk başta şunu söylemek istiyorum metindeki tecavüz kelimesi pekte hoş olmamış neticede dinen evleniyorlar ve karı
kocalar, yani birbirlerinin helalleri. Yazıyı okuyunca aklıma şu geldi tamam bencede etiğe ve ahlaka çokta uygun değilmiş
gibi duruyor. Ama şu var idam edilecek bakire kızların hayatlarının sonlanmasından önce insan için en büyük zevklerden
biri olan cinselliği yaşamaları için yapılıyor olabilir. Ama sakın bu olayı baz alarak dinimiz hakkında kötü yorumlar yapmayın
İslamiyet öyle bir dindir ki insanın her türlü ihtiyacı fazlasıyla karşılıyabilmektedir ve unutmayın ki son hak dindir. Keşke
Kuran-ı Kerim Türklere indeydi tabiri bence yanlıştır. Çünkü o Allahın bileceği bir şeydir ve eğer böyle olmuşsa artık
sorgulamanın bir mantığı yoktur. Yukarıda yazdıklarımdan dolayı sakın beni bu olayı kabulleniyormuş zannetmeyin
sadece düşüncelerimi açıkladım. Bencede yapılmaması gereken bir harekettir ve bu konuyu araştıracağım...
-----------------------------öncelikle benim bildiğim peygamberler en bozuk kavimlere gönderildi.
şunu da ekleyeyim.ne demek o öyle hocam sen şaka mısın?
dünya zevkiymiş.okuduğunu anlamıyo musun sen?kadın şikayet ediyo taciize uğruyorum diye daha adamın kucağına atıyolar kadını erken infaz ediyolar.gitmeden önce dünya zevkiymiş.birbirlerinin helalleriymiş.ulan kadın 1 gün sonra infaz edilecek adam sırf kadına bunu yapabilmek için evleniyor.ne helali.Allahın ağzından konuşmak kimseye düşmaz ama böyle insanların aldıkalrı her nefes haramdır.üstelik kalıbımı basarım ki dini umursamıyordu bunu yaparken.zaten kadına sırf bunu yapabilmek için infaz emri çıkartıyolar.ağzı kulaklarına vara vara yapmıştır pislik herif!
edit: ek olarak zaten islama lafımız yok bilader.irandaki yanlış uygulamaya lafımız.
-
Zor mevzu ya cidden bu zamanda dinsel mevzularla ugrasiyoruz hala yok sole martin luther gibi bi lavuk gunumuzde cikip din iste bu diyecek.yok turban yok din onceliktir yok turkluk kavrami ezikliktir bilgi ye olan mesafemiz bizi hala patinajlarda birakiyo.elestirinin onu acilamiyor.benden onceki holyreform arkladasimin paragrafindaki gibi peygamber ler en bozuk toplumlara gonderilmis.arap toplumu olsun ibraniler olsun.din isleri cidden insan hayatinda bu kadar etkili olmamali.oncelik bilgi olmali yada onun dogru verilebilir ve ulastirilabilir olmasi.
-
HolyReform hocam şimdi şu var dediğim gibi bu hareketi olayı her neyse bende onaylamıyorum bunda hemfikiriz değil mi?
2. olarak seninde dediğin gibi peygamberler en saptın kavimlere gönderilmiştir genel olarak.
ben sadece ilk okuduğumda aklıma gelenleri yazdım. Bence gayri ahlaki bir durum hele de kadın istemiyorsa tamamen
sapıkça bir uygulama. Helal olma meselesine gelincede eğer kadın istemiyorsa tabi birbirlerinin helalleri olmazlar ben
sadece evleniyorlarsa helallerdir dedim.
Türkiyede olduğu gibi İrandada mutlaka ki dini kendi çıkarlarına kullanmaya çalışan insanlar var. Unutmayalım ki herkes
yaptığının hesabını verecek.
-
seadog bunu yazdı:
-----------------------------HolyReform hocam şimdi şu var dediğim gibi bu hareketi olayı her neyse bende onaylamıyorum bunda hemfikiriz değil mi?
2. olarak seninde dediğin gibi peygamberler en saptın kavimlere gönderilmiştir genel olarak.
ben sadece ilk okuduğumda aklıma gelenleri yazdım. Bence gayri ahlaki bir durum hele de kadın istemiyorsa tamamen
sapıkça bir uygulama. Helal olma meselesine gelincede eğer kadın istemiyorsa tabi birbirlerinin helalleri olmazlar ben
sadece evleniyorlarsa helallerdir dedim.
Türkiyede olduğu gibi İrandada mutlaka ki dini kendi çıkarlarına kullanmaya çalışan insanlar var. Unutmayalım ki herkes
yaptığının hesabını verecek.
hem fikiriz hocam.sadece ilk yazdıkların yanlış anlaşılmaya açıktı o yüzden sert çıktım kusura bakma :) -
HolyReform hocam ne kusuru ya ayıp ediyorsun. Önemli olan birbirimizi en doğru şekilde anlamak, arada böyle yanlış
anlaşılmalar olur ;)
-
hotboy bunu yazdı:
Odysseus bunu yazdı:
mayrip bunu yazdı:
-----------------------------geri kafalı değil soğancık beyinli. Bundan sonra çocuksu düşüncelerin için sana cvp vermeyeceğim.
:))))))