Dinler Evrim Geçirir Mi?
-
Ya doğukan şimdi sen bişileri mererak ediyorsun anlıyorum ama bişiy var bir devlet kurulurken inkilaplar getirildiği zamn herşeye dıkunulur dine dokunulmaz.İnsanlar bunu kabul etmezler çünki:İslamiyet ;bu din hiristiyanlık gibi değişmeyecek tir korunacaktır die Allah tarafından ayetlerle belirtilmiştir.Ayrıca arapça yı asla tam olarak türkçeye çaviremezzsin.Birdekuranı kerim arapça yazılmıştır .Peygamberimizde arapları sevin çünki bende arabım demiştir bunun haricinde türkçe mealini istediğin şekilde oku ama bu değiştirlmeye çalışılacak son şeyolur ve bayrıcada ertan arkadaşımızın yazdıları bilgiler var tabii.
12/Yusuf 2 Biz onu, anlayasınız diye, Arapça bir Kuran olarak indirdik.
42/Şura 7 Böylece şehirlerin anası olan Mekke'de ve çevresinde bulunanları uyarman, şüphe götürmeyen toplanma günü ile uyarman için sana Arapça okunan bir Kitap vahyettik. İnsanların bir takımı cennete, bir takımı da çılgın alevli cehenneme girer.
13/Rad 37 İşte biz o Kur'an'ı Arapça bir hüküm kaynağı olarak indirdik. Eğer sana gelen ilimden sonra onların keyiflerine uyarsan, Allah'tan sana ne bir dost nasip olur ne de bir koruyucu.
39/Zumer 28 Bunu, eğri-büğrüsü olmayan Arapça bir Kur'an olarak indirdik ki, korunup sakınabilsinler.
16/Nahl 103 "Ona bir insan öğretiyor" biçimindeki sözlerini elbette biliyoruz. Amaçladıkları kişinin dili yabancıdır, bu ise apaçık Arapça bir dildir.
20/Taha 113 Biz onu işte böyle, Arapça bir Kur'an olarak indirdik ve onun içinde tehditleri türlü ifadelerle sıraladık ki korunabilsinler, yahut da Kur'an onlara yeni bir hatırlatıcı/hatırlatma sunsun.
41/Fussilet 3 Bilen bir topluluk için, Arapça bir Kuran olarak ayetleri açıklanmış bir kitaptır.
43/Zuhruf 2,3 O ayan-beyan bilgi veren Kitap'a yemin olsun ki, Biz onu akıl erdiresiniz diye Arapça bir Kur'an yaptık.
41/Fussilet 44 Onu yabancı dilde bir Kuran kılsaydık, "Onun ayetleri açıklanmalı değil miydi?" diyeceklerdi. İster yabancı dil, ister Arapça olsun, de ki, "O, inananlar için (dilleri sözkonusu olmaksızın) bir rehber ve şifadır. İnanmıyanların ise kulaklarında ağırlık vardır. Onlara sanki uzak bir yerden sesleniliyor gibi onlara kapalıdır.”
-
Arapların ayrıcalıkları nedir? Bu dünyada 6 milyar insan var. Şu duruma bir bakın şimdi : Kanadada doğan bi adam ingilizce ,fransızca öğrenir. Eğer ailesi hristiyansa ya da ateistse büyük bi olasılıkla kendisi de hristiyan veya ateist olacaktır.
Bir de arabistanda doğan bi adamı düşünün dili arapça olacak ve büyük bi olasılıkla da müslüman olacaktır. Söylediğinize göre Arabistanda olan adam kuranı rahatça anlayacak ancak kanadada olan adam ise önce arapça öğrenmek zorunda(ki bunu sonradan anadili gibi öğrenmesi daha zor. hele birde bütün ülkenin kuranı anlayabilmesini istiyorsak)
İslam çinde ortaya çıksaydı hepimiz çince mi öğrenmeliydik islamı anlayabilmek için? Din böyle birşey olmamalı. Belirli bir kesime hitap etmemelidir. Şu durumda bi genelleme yapıcak olursak(belki çok genel olacak ama) arabistanda olan cennete gider olmayan ise cennete biraz zor gider.
-
Dogukan bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar, görüyorum ki çoğunuz hayatı sorgulamaktan korkuyorsunuz. Halbuki bana göre sorgulanmayan hayat, hayat değildir. Hayatı sorgulamak doğruyu bulmmamızı ve kalıplaşmış yanlış tabuları yıkmamızı sağlar.
Korkak insanların tek düşüncesi; "bizim yapmamız gereken hiçbir soru sormadan boyun eğmektir."
Bana göre böyle yaşanamaz. Kendi düşüncelerinizden korkmamayı öğrenin.
-----------------------------
O zaman bende kormuyorum acaba Doğukan homosexuel mi diye sorgulamak istiyorum. hoşuna gidermi bu sorgulama -
Ezanın Türkçe okutulmasını istemeyen Atatürkçüler;
Acaba Atatürk'ün yaşarken ezanı Türkçe okutmaya çalışmasını, fakat çok tepki gördüğünü biliyorlarmı ?
Hem zaten Ayet'te de yazıldığı gibi "Biz size onu anlyasınız diye Arapça gönderdik";
Eee... biz Arapça bilmiyoruz ama, anlayamıyoruz.
-
Kreston peygamberimiz "arpaları sevin çünki bende arabım" demiştir.
Ayrıca sorgulamanın durması demişsin islamiyet herşeyiyle açıktır .Vee bellidir sorgulanmaya ihtiyacı yoktur.İslamiyette kuranda yazılı cevabını bulamadığın sorulara sırasıyla Kuran,sünnet,içtihat aracılığya cavap bulabilirsin bu arada ictihat akıl yürütme anlamınba geliyor.Zavallı avrupalıları bu kadar bilgili yapan bizim alimlerimizdir tabi alimlerimiz bitince ictihat kapısı kapanın ca bu hallere düştük.Şu özendiğimiz dünya medeniyyeti bizim eserimiz.
-
Nedir bu islam dini ile zorunuz anlamış değilim
-
Kreston peygamberimiz "arpaları sevin çünki bende arabım" demiştir. -
------------------------
Arpaları mı :D Böyle bir saçmalık olamaz. Resmen ayrıcalık bu. Bizi arkamızdan vuran, genel olarak temizlik nedir bilmeyen bu adamların neyini sevicem ben? Ayrıca bu ne saçma bir genellemedir arabın iyisi var kötüsü var.
-
Bizi arkımızdan nasıl vurduklarını kurtuluş savaşından biliyoruz bunu tarışmaya bile gerek yok adamlar kimle savaştıklarını bilmiyorlardı.Bu arada bütün insanlar eşittir sevmek demek onları üstün tutmak demek değildir.Ayrıca Atatürk istedi diye dinimin koşıullarını değiştirmem.
Arkadaşım bunları bizim gibi cahillerle paylaşacağına aç bir ilmihal oku yada güvenebileceğin ilim adamlarına sor.
-
Senin dinin ne bilmiyorum ama arapları seviniz diye ayrıcalık yapan bi din islam olamaz. Laf yetiştirmekten sıkılıyorum artık bu özendiğiniz dünya bizim eserimiz felan yazmışsın bide. Tahribatta götümle gülebileceğim bi ifade yok ki koyayım buraya. Yaptığını sandığın şeylerle kendini avutuyosun heralde.
-
Şu konuyu kitleyin kardeşim çankaya meselesine dönmesin