Dinler Evrim Geçirir Mi?
-
Peki ne biliyosan söyle bende bilmediiğini söyliyeyim.
Özel mesajda atabilirsin ben burada olmadığım zanada sana cevap vermek isterim.
-
Şu konuyu kitleyin kardeşim çankaya tayyip meselesine dönmesin
-
öncelikle kreston arkadaşım güzel konulara değinmişsin. Bildiğin gibi osmanlı devleti şeriatla yönetilirdi.O zamanlar kuranı anlamada bi sorun yoktu (son iki yüzyılını kastetmiyorum)Zaten kurandan elini çektiğinde burnu üzerine düşüp yıkılmıştır
Dünya için şöyle bir YORUM getirebilrim..
Her insanın bir dini vardır.Din insanın yaşam biçimidir. Bu biçim islama uyarsa islam deriz, ateizme uyarsa "dinsiz" tabiri alır ama ateizm de bir dindir,dediğim gibi din yaşam biçimi,olaylara bakış açısı,davranışlar v.s.
İslamın egemen olmadığı toplumlardaki insanlar,mesela çinliler nasıl islamı öğrenecekler?
Öncelikle bildiğim kadarıyla çinlilerin dini yoktur.Ama budizme inanıyorlardı ekisden.Putlara tapmak ne kadar mantıklı sizce.Kendi yaratılıcılarını kendisi yapıyor (haşa) yaptıklarına da inanıyor.O yaptığı putlar ondan aciz,ona nasıl kutsal bir önem veriyorlar anlayamıyorum.Bu anlamsızlığı için de Allah insana Akıl denilen mükemmel bir güç bahşetmiştir. kuranda da bir çok kez aklını kullanan kavimler için ibretler vardır, buyuruluyor.O halde aklını kullanan insanlar islamiyeti bulacaktır. Araştırma yaparsa islama ulaşırlar,uğraşmalar halinde zaten Allah C.C. onlara islamı gösterecek bazı olaylar yaratır...
yusuf islam adıyla bilinen Cat Stevens, eski rock sanatçısı ve hristiyandı,o insan islamı nasıl seçti? Onun gibi binlerce örnek de vardır... Düşünen insn için Allah elbette ibretler çıkartır onlara yol gösterir.Eğer öyle birşey yapmazsa yüce yaratıcı, o insanların sorgulanma gibi bir ihtimali olmayacaktır.Bilmedikleri birşeyden sorgulanamazlar ama düşünmedikleri için değil
-
evrimleşen dinlere 2 bariz örnek vreyim:
1-yahudilik
2-Hristiyanlık
eğer islamı evrimleştirirseniz islam olmaktan çıkar muhammedilik, alevilik, bekrilik, bilmemnelik gibi çeşit çeşit safsatalara dönüşür.
Din yalındır. Evrimleşmesi söz konusu değildir. Evrimleşmek demek değişim göstermek demek. En basitiyle böyle açıklayabiliriz. Dini değiştirmekten bahsediyorsanız apaçık bir sapkınlık içersindesiniz.
Ayrıca araplar konusunda bir dalavere var uzun uzun değinmek isterim ama vaktim yok kısaca yazıyorum, dindaşlarına ihanet edip hristiyan ve yahudilerle işbirliğine gidenlerimi yoldaş olarak tanıyalım?
Zira onlara benzemek isteyenler onlardan olurlar, onları veli (dost) edinenler bizden değildir gibi yüzlerce hadisi şerifi derleyip koysak arapları seviniz hadisine galebe çalar. Bunu göz önünde bulundurun.
"Arab benden ben arabtan değilim" bir de bu var napacaz şimdi? (ip ucu: peygamberlerin ırkı yoktur (özellikle de hz. peygamberimizin) tek nesil üzerine gelmişlerdir aksini iddia eden varsa bu hz. ademin arap ırkına dahil olduğunu söylemekle aynı şeydir)