folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dinlerin Alkole Bakış Açısı

Dinlerin Alkole Bakış Açısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FTH
    FTH's avatar
    Erkek

hristiyanlikda sarhos olmayacan kadar icebilin diye biliyorum ben,aslinda yoktu boyle sey ama papazin teki gelmis degistirmis boyle olmus...

yani hristiyanlikda kafana gore takil diyor kisacasi..:)

tabi bu incilin en yeni versiyonu, yani papazlarin degistirdii...

Edit: Hristiyan inancında şarap ya da her hangi bir içkiyi içmek yasak değildir. SARHOŞ OLMAK yasaktır. Sarhoş olanlardan İncil'de de iyi bahsedilmez.

doktorlar az miktarda şarap almanın kalbe zararı değil yararı olduğunu söylüyorlar zaten.O tez çürütüldü. Günde 1-2 kadeh şarabın kalbe iyi geldiği yıllardır yazılıp çiziliyordu ancak modern tıp ilerledikçe doğru yolu buluyor. En son yapılan araştırmalara göre bunun kalp sağlığına olumsuz etkileri ortaya çıkmıştır.

İslamiyet’i ele alıp Türklüğü inkâr etmek ihanettir. Bunun tersi de aynı derecede gaflet ve ihanettir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

MaliAcikgoz bunu yazdı:
    -----------------------------
    bunu biliyorum... bakara 229 da geçiyor... diğer dinler nasıl bakıyor? onu bilmiyorum..

niye soruyonki diğer dinlerde yasak değilse onamı geçecen :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

XpertVision bunu yazdı:
    bira yararlıdır :/

klasik türk erkeği :D her kötünün içinde bir iyi her iyinin içinde de bir kötü bulur.:D bi tane yararı varsa bin tane zararı var be kanka. Ona bakarsan sigarada yararlı o zaman insanın en kötü anında hep yanında oluyo efkar dağıtıyo.:D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    814578
    haydarcura
    haydarcura's avatar
    Erkek
    Din bişey der. Yapmazsın. Ama bi yandan pişman olursun. O günahtır bu günahtır bu yasaktır bu sevaptır diyemez kmse. Kendi vicdanınla çizeceksin tercihlerinin çerçevesini..

Düşme Peşime.. Düş Peşindeyim..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

eğer ki arayışlardaysan sana süper bir önerim var;

http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=34124441418&ref=ts

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PeTaL
    PeTaL's avatar
    Dişi
    alkolün dinlere bakış açısı..

rüyaları gerceklestirmenin en guzel yolu uyanmaktır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

Tüm dinlerde genel olarak hep aynı kural ve hükümler geçerli ( semavi olarak geçen dinlerde ) ama ne yazıkki hayatın gerçeği :) günümüzde bu peri masallarına inanan pek kalmadı gittikçe de azalacak...

konuya gelirsek ben açıkça söyleyeyim : inanmıyorum . yaşım 14 ilerde içkimi de içerim istediğim gibi de takılırım ama tabi abartmam .. aynı zamanda içki içmem ahlaksız oldugum anlamına da gelmez :)

forumda ortamı samimi buldugum ıcın yazma ıhtıyacı hıssettım umarım lınce ugramam

tüm abi & (varsa) ablalara saygılar

O da yok.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

Tüm dinlerde genel olarak hep aynı kural ve hükümler geçerli ( semavi olarak geçen dinlerde ) ama ne yazıkki hayatın gerçeği :) günümüzde bu peri masallarına inanan pek kalmadı gittikçe de azalacak...

konuya gelirsek ben açıkça söyleyeyim : inanmıyorum . yaşım 14 ilerde içkimi de içerim istediğim gibi de takılırım ama tabi abartmam .. aynı zamanda içki içmem ahlaksız oldugum anlamına da gelmez :)

forumda ortamı samimi buldugum ıcın yazma ıhtıyacı hıssettım umarım lınce ugramam

tüm abi & (varsa) ablalara saygılar

O da yok.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek

kımseyı ıckı ıcıyor  dıye yargılamam kı yargılamak zaten bana kalmamıs ama  vatandas  ıckıyı ıcecek gelecek benım aılemden bırıne  zarar  verecek laf  atacak ki bunlar olağan şeyler ki benim hala basıma  gelmedı  işallahta  gelmez 

içmeyin abi iyi bişey değil  iyi olsaydı  atamızı öldürmezdi .

kontra bisiklet
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

içip de sapıtanı savunmam zaten ben de işin o kısmında haklısın ama onlarr içmeyi bilmeyenler ...

günde 2 kadeh şarabın kalbe faydasının oldugunu  zannımca milano üniversitesinceydi kanıtlandıayrıca ilerleyen yaşlarda da alzheimer riskini azaltıyor tabi bu açıklamar sadece tıbbi açıklamalar

işin bir de güncel yanı var :

adam 6-7 kez damıtılmış özel sovyet votkasını içmeden o soğuğa nası dayansın be abi , bu da işin mizah yanı xD

-

ATA'mız konusuna gelince haklısın ama o da çok içiyordu keşke biraz daha az içip biraz daha başımızda dursaydı . Çok şey farklı olurdu belki ...

O da yok.
Toplam Hit: 4186 Toplam Mesaj: 36