Dinlerin Alkole Bakış Açısı
-
FTH bunu yazdı:
-----------------------------
KafirImam bunu yazdı:
-----------------------------içip de sapıtanı savunmam zaten ben de işin o kısmında haklısın ama onlarr içmeyi bilmeyenler ...
günde 2 kadeh şarabın kalbe faydasının oldugunu zannımca milano üniversitesinceydi kanıtlandıayrıca ilerleyen yaşlarda da alzheimer riskini azaltıyor tabi bu açıklamar sadece tıbbi açıklamalar
işin bir de güncel yanı var :
adam 6-7 kez damıtılmış özel sovyet votkasını içmeden o soğuğa nası dayansın be abi , bu da işin mizah yanı xD
-
ATA'mız konusuna gelince haklısın ama o da çok içiyordu keşke biraz daha az içip biraz daha başımızda dursaydı . Çok şey farklı olurdu belki ...
doktorlar az miktarda şarap almanın kalbe zararı değil yararı olduğunu söylüyorlar zaten.O tez çürütüldü. Günde 1-2 kadeh şarabın kalbe iyi geldiği yıllardır yazılıp çiziliyordu ancak modern tıp ilerledikçe doğru yolu buluyor. En son yapılan araştırmalara göre bunun kalp sağlığına olumsuz etkileri ortaya çıkmıştır.
madem çürütüldü ilgili üniversite veya bilimsel araştırma lab. raporunu getir göster inanayım konuşmayla olmuyor...istiyosan ben getirrim raporları ...
benim dedem 75 yaşında her gün şarap içiyor düzenli olarak 1 kadeh ( kendi yaptığı şarap ) adama havada parende at desen alıştırmassını yapar sonra da atar , beni bile cebinden çıkarıyor.. ne tansiyonu var ne şekeri
-
KafirImam bunu yazdı:
FTH bunu yazdı:
KafirImam bunu yazdı:
-----------------------------içip de sapıtanı savunmam zaten ben de işin o kısmında haklısın ama onlarr içmeyi bilmeyenler ...
günde 2 kadeh şarabın kalbe faydasının oldugunu zannımca milano üniversitesinceydi kanıtlandıayrıca ilerleyen yaşlarda da alzheimer riskini azaltıyor tabi bu açıklamar sadece tıbbi açıklamalar
işin bir de güncel yanı var :
adam 6-7 kez damıtılmış özel sovyet votkasını içmeden o soğuğa nası dayansın be abi , bu da işin mizah yanı xD
-
ATA'mız konusuna gelince haklısın ama o da çok içiyordu keşke biraz daha az içip biraz daha başımızda dursaydı . Çok şey farklı olurdu belki ...
doktorlar az miktarda şarap almanın kalbe zararı değil yararı olduğunu söylüyorlar zaten.O tez çürütüldü. Günde 1-2 kadeh şarabın kalbe iyi geldiği yıllardır yazılıp çiziliyordu ancak modern tıp ilerledikçe doğru yolu buluyor. En son yapılan araştırmalara göre bunun kalp sağlığına olumsuz etkileri ortaya çıkmıştır.
madem çürütüldü ilgili üniversite veya bilimsel araştırma lab. raporunu getir göster inanayım konuşmayla olmuyor...istiyosan ben getirrim raporları ...
benim dedem 75 yaşında her gün şarap içiyor düzenli olarak 1 kadeh ( kendi yaptığı şarap ) adama havada parende at desen alıştırmassını yapar sonra da atar , beni bile cebinden çıkarıyor.. ne tansiyonu var ne şekeri
Getir raporu..!
ben bunu sadece turk haberlerinde degil yurtdisindaki haberlerdede gordum, senin dediginide cok duydum, ama en son boyle bi arastirma yapilmis..!
-
biranın böbrek kumunu döktüğü söylenir, lakin değildir birada keramet yoktur bol bol sıvı tüketilmesi gerekir, şimdi bazıları çıkıp doktor öyle dedi der,
bir insan oturup 10 şişe su içemez, ama bira içer ;D
-
Haram işte
-
müslüman ol satanist ol farketmez , din de kafa yapıyor sonuçta bu yüzden alkole bakmak için ayık birileri lazım .
Bazı açılardan , din alkolden iyidir çünkü daha ucuzdur, yan etkileri azdır * en iyi kafa ayık olduğunu sandığın kafadır ayrıca . dine inandım diye kimse baş ağrısı çekmez , kimse gidip tuvalete kusmaz , dinden dolayı kimsenin karaciğeri patlamaz.din komasına girip hastaneye kaldırılan da azdır. dine inanırken araç kullanabilirsiz mesela dine inanırken işe gidebilirsiniz çalışabilirsiniz günlük yaşamınızı aksatmaz.
Ama alkol aldım diye sağa sola saldıranlar , dine inandım diye sağa sola saldıranlardan azdır bu da doğru - e kardeşim sende ağzınla inansana niye kıçınla inanıyon mevzuya . birayı bile götünle içersen sapıtırsın , herşeyin bir dozajı var bünyen kaldırmıyorsa fazla inanmayacan. Ayrıca alkol yıkıcıdır belki ama en geç ertesi gün geçer etkisi oysa dinin etkisi bir ömür boyu sürebilir. Bir dozajı bile kafada kalıcı hasar bırakabilir. Ayrıca din alkolden daha fazla bağımlılık yapar , bir süre sonra din hayatınınzın büyük bölümünü istila etmiş oluverir. Tabi her dinin kafası farklıdır, müslümanlık / hristiyanlık vb gene en masum en zararsız olanlardandır bide allah muafaza satanist, paganist fln olduğunda işin gerçekten zordur , ztn bu tip şeyler dinler açısından eroin gibidir , kullananlar fazla yaşamaz. Ama alkol insanlara veremeyeceğinden fazlasını vaad etmez, yani bu votkayı iç akabinde adam başı 40 tane huri , 3 tane villa gibi bir iddiası yoktur. Alkol kimseyi tehtid de etmez , beni içmezsen derinizi yüzerim, kıçınıza kazık sokarım gibi tehtidlerle kimsenin canını sıkmaz mesela. içmezsen içme kardeşim der geçer. alkol , içmeyenlere saldırın taşlayarak öldürün gibi bir çağrıda yapmaz diğer kafabuluculara ve takipçilerine karşı barışcıldır yani.
Herkes bişeylere bağımlı olmak ister, katlanamadığı gerçek dünyadan kendini uzaklaştırıp başka birşeylerin var olduğu yalanını kendine söyleyecek bir yerlerde farklı birşeylerin olduğu rüyasını kendine gösterecek birşey arar bazısı din der bazısı alkol hatta bazısı uyuşturucu der temel amaç aynıdır , mana bulamadığın açıklayamadığn gerçek dünyadan kaçmak yalan da olsa herşeye bir kılıf geçirmek . Evet inanıyorum herşeyi krem peynir yarattı demek , bunların bir anlamı yok demekten daha kabul edilebilirdir insan psikolojisi için .
Din alkolü buyüzden kendine rakip olarak görür, ya müritlerim alkol iblisine kanıp beni terkederlerse diye endişe eder . Din derki : benim ztn cennetim var orda doya doya içeceksiniz ne gerek var bu dünyada kendinizi üzmeye, hem bak kalbimi kırıyosunuz - derinizi yüzüp sizi kazanlarda kaynatmak sonra canlı canlı yakmakta istemiyorum ... çünkü sizi seviyorum :)