Diş Problemleri Olanlara..
-
hocam dişçiden korkup 5-6 yıldır gitmiyorum.8 sen ekola içtim.Günde 2-2.5 litre falan.Tatlı matlı çok severim.Naparsam yapayım dişlerim çürüdü.İki tane sadece kök olan diş var.Uçları gitti.Bir kaç tane çürük var.Çok kötü durumda.ÜStelik üstten şöyle bi rduurmum var;

buradaki diş gibi.Onun için röntgen falan dediler.Korkuyorum.Çenem ilerideymiş sanırım.
Beni uyutup ne yapacaklarsa yapsınlar diyorum.O iki kökü kazırttıracaklar, diğerinde ameliyat olabilirmiş, yarıp alacaklar demişti doktor.Korkuyorum.
Nasıl birşey olabilir ? Yani acıtır mı, çok mu sorun olur nasıl birşey olur
-
Nurky bunu yazd1:
-----------------------------
hocam,
aksatmadan her aksam yatmadan dislerimi f1rçal1yorum,ama gün içinde bazen a1r a1z kokusu oluyor :/ bunun nas1l önüne geçeriz yahu ?
düzenli olarak sak1z falan da çiniyorum hep ama...çözemedim gitti bu olay1.
ek olarak,
di_imin birisi geçen sak1z çinerken k1r1ld1,yar1s1 yok yani ? sol alt arka di_lerden biri..di_ciye gitsem ne yapar sorun ç1kar1r m1 ?
:|
gecmis olsun arkadasim.her dis kirigi yapilamaz bunu bastan soleyim kirigin boyutuna gore olup olmayacagi belli olur.agiz kokusunu yapan cok etken var.dis curugun varsa bu yapabilir.orda yoksa kulak burun bogaz doktoruna gitmelisin..bogazda yoksa migdede roblem olabilir.ilk olarak dis hekimine gorun.agri olmasa bile curugun olabilir.. -
pm attim hocam
-
Blackjack bunu yazd1:
Gömük di_im var bir tane.Ar1 s1z1 yapm1yor doktor,al1nmas1 _art deil rahats1zl1k vermiyorsa kalabilir dedi.Bir ba_kas1 hemen alal1m sorun ç1kart1r dedi.Her gömük di_in al1nmas1 m1 laz1m ?0stisnalar1 var m1 ?.
simdi gomuk disin sanirim 20lik distir..genelde onlar gomuk olur.dis eger dik cikmiyorda yan cikiyorsa alinir.dik cikiyorda rahatsilik vermiyosa sorun yok..kalsin..yan cikiyorsa aldirman iyi olur.doktor sana neye gore kalsin dedi rontgen den mi bakti? ne kadar gomuk oldugunu bilmedigim icin bisi diyemem..brazi cikmissa belli olur o..20 dis ise gomuk disin alinacaksa ameliyat oluyorsun habern olsun..birde 1 hafta agri ve konusamama durumun olabilir..
20 lik disin ise durumlar boyle.doktorlar istemezler pek.cunku en arka distir fircalanmaz curur genelde.. -
tüm dişlerim düzgün normal ama ön iki kazma dişimin arası ayrık. Ufakken puşt doktor büyüyünce kapanır dedi yaş 20 oldu 1mm kapanmadı arası. Diş teli taktırmayı düşünüyorum, kaça patlar ve arkadan takılan diş teli ile yapılabilirmi? birede diş telini belli koşullarda devlet karşılıyormuş özel polikinlikte. raconu nedir hocam bunun?
-
zumsuk bunu yazd1:
hocam di_çiden korkup 5-6 y1ld1r gitmiyorum.8 sen ekola içtim.Günde 2-2.5 litre falan.Tatl1 matl1 çok severim.Naparsam yapay1m di_lerim çürüdü.0ki tane sadece kök olan di_ var.Uçlar1 gitti.Bir kaç tane çürük var.Çok kötü durumda.ÜStelik üstten _öyle bi rduurmum var;
buradaki di_ gibi.Onun için röntgen falan dediler.Korkuyorum.Çenem ilerideymi_ san1r1m.
Beni uyutup ne yapacaklarsa yaps1nlar diyorum.O iki kökü kaz1rtt1racaklar, dierinde ameliyat olabilirmi_, yar1p alacaklar demi_ti doktor.Korkuyorum.
Nas1l bir_ey olabilir ? Yani ac1t1r m1, çok mu sorun olur nas1l bir_ey olur
o ustten cikan disi alirlar.onun sebebi cene kemiginin kucuk olmasidir.ona operasyon yapacaklar..igne yaptiklari zaman aci hissetmesin..sadece ne yaptiklarini hissedersin..daha sonrasinda 1ila 3 gun arasi agri yapabilir.ama cok olmaz.3 gun cekersin ama..yanliz diger dislerinin sorunlari cok olabilir..sole diyim doktorla akraba olabilirsin gidip gelmekten..ama gitmezsen bi sure sonra hicbisi yiyemeyebilirsin..bi kere cek aciyi kurtul..diger turlu her gun cekersin.erken yasta damak kullanmak istemiyorsan hemen git derim.. -
TeRRoR bunu yazd1:
tüm di_lerim düzgün normal ama ön iki kazma di_imin aras1 ayr1k. Ufakken pu_t doktor büyüyünce kapan1r dedi ya_ 20 oldu 1mm kapanmad1 aras1. Di_ teli takt1rmay1 dü_ünüyorum, kaça patlar ve arkadan tak1lan di_ teli ile yap1labilirmi? birede di_ telini belli ko_ullarda devlet kar_1l1yormu_ özel polikinlikte. raconu nedir hocam bunun?
yasinin avantaji var..eger gecikirsen dis teli takilmaz..devlet karsiliyor ama ne kadara gelir devletle bilmiyorum.devlette arkadan takilan tellerden yok bildigim kadariyla..o disin arasindaki aciklik 2 sebeten olusur; bir dis cektirmissindir ve yerine dis yaptirmazsin.diger disler oraya dogru kaymaya baslar.aralari acilir.yada cene kemigin genistir...eger geciktirirsen cozum sudur bi kac saglam disin cekilir ki tavsiye edilmez oraya porselen yapilir.. -
Diş taşı (tartar) temizliği avantajları ve dezavantajları nedir?
Sık yaptırılırsa dişlerin arası açılıyor, yemek yerken problem yaratıyor deniyor, doğru mu?
Bu işlem kanlı ve can acıtıcı deniyor???
Diş hakkındaki bu bilgilerinizin kaynağı nedir?
-
hocam artık yemek yemek işkenceye dönüşmeye başladı... birşeyler yerken dişlerim acımaya başlıyor nedenini bir türlü bulamadım.
hatta bir dişim ağzımı lokmayı atmak için her açışımda dahi ağrıyor. nedeni ne olabilir çözüm nedir illa ki doktor mu?
-
AnaMuhalefet bunu yazd1:
Di_ ta_1 (tartar) temizlii avantajlar1 ve dezavantajlar1 nedir?
S1k yapt1r1l1rsa di_lerin aras1 aç1l1yor, yemek yerken problem yarat1yor deniyor, doru mu?
Bu i_lem kanl1 ve can ac1t1c1 deniyor???
Di_ hakk1ndaki bu bilgilerinizin kayna1 nedir?
dis eti iltaabini onler temizlenmesi dis eti cekilmesini onler.dez avantaji yoktur.yemek falan arasina girmez merak etme..brazcik aci verebilir.dis taslarinin durumuna bagli..