Diş Problemleri Olanlara..
-
emre_gss bunu yazdı:
-----------------------------
maşşlah tüm sitenin dişi bozuk çıktı iyimi..böyle bi konu için teşekkürler..
benim sorum şu..ben dişciye 14 yaşımdan 20 yaşıma kadar ortalamaya vurursak bu sürede ayda bir kere gitmişimdir.
ben biraz dişlektim..sorun dişlerimde sanıodum..Alt çene geriliği vardı.bi damak aparet gibi bişe taktım..Allahım tam bir Maymun olmştum..o geçti sonra tel.tabi bundan önce 3 dolgu bi kanal tedavisi.
Tel de geçti..arkadan tel taktılar diş eti yumaşk oluyomuş şekli bozulablirmiş bu kadar operasyondan sonra..şimdi dişlerimin arkdasında sadece üst ve alt çene dişlerimin önden 6 tanesinde..6 aşşada 6 yukardaki ..herneyse bunları doktora ne zman çıakrtırım dedim..oda bana bağzı hastalarımızda ömür boyu kalıo dedii..NEE dedimm kaldım..hala takılı ve yaşım 21 yaklaşık 4 sene rahat geçmiştir.Dişlerimin arkasına dilimin ucuyla pürssüz dokunmayı özledim.:) ama diş ettlerim sanki hala yumuşak..bir parmağımı dişime tutuyorum.alt çenemle ileri ittiriyorum üst dişimi ve sanki oynuyor..
çıkarsam bozulcakmış gibi gelio..diş eti de sanki sertleşmedi daha ne yapacağım ? teşkkürler.
bu olanların maliyeti o zmanın parasyla 3200 $ dı.
baya maaliyet tutmuş hocam seninki..durumunu anlıyorum ama ömür boyu diş teli takan kimseyi görmedim..bazılarına aparatıf olarak sadece gece takılan diş telleri var..ona gecebilirsin..doktoruna danış bakalım ne zaman cıkartacam ben bunu de..diş etini sertleştirmek için birşey yapamazsın.. -
yawuz bunu yazdı:
hocam böyle bir konu açtığın için öncelikle teşekkürler
Dişlerimde büyük oranda dolgu var ve diş çürükleri doktorun dediğine göre saç dökülmesine sebep oluyormuş şimdilerde de
iki dişimin arasındaki diş eti grileşmeye başlıyor. Önce birindeydi sonra yayılmaya başladı.
Diş ipi kullandığımda diş etlerim çok kanıyor.
Ayrıca diş etlerim çekiliyor.
Daha önemlisi önden iki üç dişim var çıkmamış gömülü mevzuu sanırsam. Doktorun dediğine göre ameliyat edilmeliymiş önde olmaları münasebetiyle çekiniyorum ayriyetten başıma iş açmasından korkuyorum yani ameliyat sonrası çene bozukluğuna sebebiyet verirmi birde meraktan soruyorum içerdekileri dışarı çıkartsak eskileri atsak daha iyi değilmi x) nese birde yeni çürükler var sanırım ne siyah ne beyaz çukurlaşmalar oluşmaya başladı sanırım çürük derinleşmeden dolgu yapılmıyor bunlar ağız kokusu yapıyormu nitekim o sorunda mevcut.
Gargarayı doktor tavsiyesi olmadan kullanabilirmiyiz.
Birde zencefil ağzımda dolaşıyorum dişlerime zararı olurmu?
Dişlerimi günde iki üç kere fırçalıyorum kolayı bıraktım asitli şeyler içmiyorum artık daha neleri bıraksak lehimize bizim.
diş etlerinin çekilmesinin sebebi yaştan kaynaklanabilir..kaç yaşındasın peki ? yaşın gençse diş taşları bu cekilmelere neden olur onları düzenli olarak temizletirsen düzelebilir.ayrıca diş taşları kanamada yapar..diş etininde grileşmesi pigmentlerinden dolyaıdır..içerdekiler cıkartılıp atılması daha uygundur.ayrıca cürük derinleşmeden dolgu yapılamıyor diye birşey yok..cürük derinleşirse aslında dolguyla kurtaramayabilirsin..diş cürükleri diş taşları agız kokusu yapar..gargarayıda doktor tavsiyesi olmadan kullanabilirsin.agzı temizler..zencefili neden agzında dolaştırdıgını merak ettim :Dsorularına tek tek cevap verdigim için sacma bi yazı oldu kusura bakma :D
-
görmeden ancak bu kadar oluyor..yardımcı olduysam ne mutlu bana..
-
diş beyazlatmak için piyasada wight light diye bi ürün var.
yararı-zararı hakkında bilgin varmıdır dostum?
-
CellyM bunu yazdı:
bu konuda bilgim yok..ama diş hekimleri özel fırca ve ilaçla yapıyor..bu aletin yararı zararı nedir bilemem..ögrenirsen banada söyle.. -
Ekerci bunu yazdı:
CellyM bunu yazdı:
bu konuda bilgim yok..ama diş hekimleri özel fırca ve ilaçla yapıyor..bu aletin yararı zararı nedir bilemem..ögrenirsen banada söyle..
-----------------------------bu özel fırça ve ilaç dediğin dişçide tedavi yöntemiylemi yoksa evimizde bizmi uyguluyoruZ?
tmm öğrenirsem bilgilendiririm :)
-
CellyM bunu yazdı:
Ekerci bunu yazdı:
CellyM bunu yazdı:
bu konuda bilgim yok..ama diş hekimleri özel fırca ve ilaçla yapıyor..bu aletin yararı zararı nedir bilemem..ögrenirsen banada söyle..
-----------------------------bu özel fırça ve ilaç dediğin dişçide tedavi yöntemiylemi yoksa evimizde bizmi uyguluyoruZ?
tmm öğrenirsem bilgilendiririm :)
diş hekimine gittiginde beyazlattırmak istiyorum dediginde sana bu uygulamayı yapar..dişcideki aleti alsan yapabilirmisin onuda bilmiyorum :Dhiç dişimi beyazlatmak gibi bi derdim olmadı niye bilmiyorum :D cokta beyaz değil..normal..ama hic istegim olmadı..
-
Ekerci bunu yazdı:
diş hekimine gittiginde beyazlattırmak istiyorum dediginde sana bu uygulamayı yapar..dişcideki aleti alsan yapabilirmisin onuda bilmiyorum :Dhiç dişimi beyazlatmak gibi bi derdim olmadı niye bilmiyorum :D cokta beyaz değil..normal..ama hic istegim olmadı..
-----------------------------fırça ve ilaç diyince kulanılabilir biymiş gibi algılanıyo ondan şeyttim :)
bnmkilerde çok fazla sarı değil ama beyaz görünmeside ayrı bi güzellik tabi
-
fırca dedigim aletli bi fırca unitesi fln var :D