folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Diş Problemleri Olanlara..

Diş Problemleri Olanlara..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

Daft bunu yazd1:
    -----------------------------
    hocam art1k yemek yemek i_kenceye dönü_meye ba_lad1... bir_eyler yerken di_lerim ac1maya ba_l1yor nedenini bir türlü bulamad1m.
    hatta bir di_im az1m1 lokmay1 atmak için her aç1_1mda dahi ar1yor. nedeni ne olabilir çözüm nedir illa ki doktor mu?
    buna gormeden hicbisi diyemem..

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dots
    Dots's avatar
    Erkek

Hocam benim de yemek yerken filan özellikle bir şey ısırınca kulak memesinin önünde çene kemiklerinin eklem yerleri ağrı yapıyor. Bu ağrı zaman zaman çoğalıyor, zaman zaman azalıyor. Burdaki doktorlar ortodontiste görünmen lazım dediler Araştırma Hastaneleri'nden birine git filan dediler. Bulunduğum şehirde ortodontist yok maalesef. Fakat doktorlardan biri buna "kapsul  hastalığı" deniyo dedi, tam ismi bu olmayabilir fakat buna benzer birşey söyledi. Türkiye'de çok görülüyo, bunun çok detaylı ameliyatları oluyo, çok rahatsız etmediği sürece böylekalsın dedi. Bu böyle kalır mı gerçekten. Basit bir tedavisi yok mudur?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

Ekerci bunu yazdı:

AnaMuhalefet bunu yazd1:
    Di_ ta_1 (tartar) temizlii avantajlar1 ve dezavantajlar1 nedir?
    S1k yapt1r1l1rsa di_lerin aras1 aç1l1yor, yemek yerken problem yarat1yor deniyor, doru mu?
    Bu i_lem kanl1 ve can ac1t1c1 deniyor???
    Di_ hakk1ndaki bu bilgilerinizin kayna1 nedir?

dis eti iltaabini onler temizlenmesi dis eti cekilmesini onler.dez avantaji yoktur.yemek falan arasina girmez merak etme..brazcik aci verebilir.dis taslarinin durumuna bagli..

geçen gün yaptırdım bir makina var onla yapıyor 1 gram acı hissetmiyorsun bundan emin ol ağız kokun varsa oda geçiyor daha sonra ağzını suyla çalkalayıp tükürüyorsun avantaj olarak ağız kokusun engelliyor ve fırçalayarak erişemediğin yerlerde temizleniyor hiç acıda hissetmiyorsun.Dezavantajı olarak sık yapılmıyor sanırsam o olay sık yaptırırsan diş etinde kanamalar gerçekleşebilir ve dişin arası açılır dişin arası açılsa olay sakata biner tedavi ettirmen gerekir.Kanlı ve can acıtıcı hiçbişey yok bunun için sana garanti veririm.

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

hocam dişçiden korkup 5-6 yıldır gitmiyorum.8 sen ekola içtim.Günde 2-2.5 litre falan.Tatlı matlı çok severim.Naparsam yapayım dişlerim çürüdü.İki tane sadece kök olan diş var.Uçları gitti.Bir kaç tane çürük var.Çok kötü durumda.ÜStelik üstten şöyle bi rduurmum var;

buradaki diş gibi.Onun için röntgen falan dediler.Korkuyorum.Çenem ilerideymiş sanırım.

Beni uyutup ne yapacaklarsa yapsınlar diyorum.O iki kökü kazırttıracaklar, diğerinde ameliyat olabilirmiş, yarıp alacaklar demişti doktor.Korkuyorum.

Nasıl birşey olabilir ? Yani acıtır mı, çok mu sorun olur nasıl birşey olur

Bir kadın vardı tanıdık aileden onuda yararak almışlar hocam o olay biraz acıtabiliyormus.Çenen ilerideyse hocam maske gibi bişey takıyorlar günde 18 saat takman gerekiyor kafana bildiğin maske gibi demirden gece yatarken vs hep takıyorsun dışarı çıkarken takmaycaksın o kadar o maske olayı sakat hocam bildiğin demir maske gibi bişeyle dolaşıyorsun benim kuzen 2-3 yıl civarı onu taktı çünkü çeneyle ilgili problemi en hızlı o yolla geçiyordu.Şuanda hiçbir sorunu yok.Maske demir gibi hocam sadece çeneye baskı uyguluyor çene altından kafanın üstüne doğru arka taraftan bağlı bir aparat.

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

twilight_flame bunu yazdı:

Madem konu açıldı sorayım. Dişlerim düzgün bir hizada değil mesela üst öndeki iki dişin biri geride diğeri ileride kalıyor bu nedenle diş boyutuda farklı gibi görünüyor. Doktorum ortodontiste gitmemi söylemişti ama vakit bulamadım. Diş telleriyle dolaşmakta istemiyorum açıkçası. Bunun diş telleri en azından şu bildiğimiz demir teller haricinde bir çözümü var mı? Varsa fiyat olarak ne kadara patlar tahmini?

seninle yaşadığım sorunu eskiden bende yaşıyordum dişçiye gittim ve tel takarak düzelir dediler 1 yılı aşkın bir süre alt ve üst olmak üzere tel taktım fakat teller sabit kalmıyor sadece pilaklar sabit kalıyor arada telleri çıkarıyordu ve taktıktan 2-3 ay sonra aşırı bir gelişme ile hizaya gelmişti tüm dişler eğer çürük diş varsa çekiyor yada kanal tedavisi yapıyor dolgu varsa onu çıkartabiliyor dişçi en hızlı yöntem tel takarak olur yani zmaan biraz uzun ama diğer yolları bilmiyorum o tellerin fiyatı 2 bin lira.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

Benim dişlerde beyazlamıyor hoca...Ne yapmalıyım?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Çok güzel bir konu, tebrik ederim Ekerci

Çekil,Önümden Çekil...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

sağ üst 6 numaralı dişim kırıldığından çekilmesi gerekti ve çekildi. buraya implant yaptırmayı düşünüyorum kaça patlar bana?

boş
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Erkek

Hocam benim bi dişimin içi tamamen boş kafa dişim soguk bişey içsem düz duvara tırmanıyorum neden : )

Yol Güzeldir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

bende başımdan geçen bir olayı anlatayım belki faydalı olur. bir vakitler durup dururken 2 ön dişimden birinin yukarı dogru kalktıgını farkettim. bildigin şekli bozulmuştu. birkaç doktoru gezdim hepsi 'tel takılması lazım' tarzında konustular. en son bir ortodontist buldum, kadın direk dişlerin kendi kendilerine böyle kalkmayacaagını ve bir film çektirmemi söyledi. çektirdim filmi gittim tekrar. sonuç : diş kökümde kist oluşmuş ve kökü yok etmiş. bu yüzden dişimde hareket ediyormuş. sebebi de bi önceki doktorumun yaptıgı yanlış dolgu...

tedaviyi atlattıkatn sonra dişimi güç kullanarak aşagı indirdim malum kökü yok :D sonradan oluştu snaırım doktorda öyle demişti. dikkat edin arkadşlar hatalı bir dolgu bile nelere mal oluyor. doktorunuzu iyi seçin. ben bu sorun yüzünden giidpte tel taktırsam 2 - 3 bin liramı çöpe atmıştım. bazıları sırf para için napçaklarını şaşırıyolar.

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
Toplam Hit: 8662 Toplam Mesaj: 70