Dışişleri Bakanlığı Napıyor?
-
İran ingilizleri Gürcistanda rus subayları tutuklamıştı :) Pek fark yok güçsüz ülkelere karşı süper güçler bi bok yapamadı bu devirde yapamazda sonuç olarak.
Bizde imkansız diye bişey yoktur varsa kesin borç almışızdır. Türkiyeyi bu hale getirenler utansın. Düne kadar yıllık 2000 dolar milli gelirle afrikalılar gibi dünyanın en değersiz parasıyla alay konusuyduk. Detaylara girmeme gerek yok.
Şu anki hükümetle gurur duyuyorum. Dış politika yönetimi zaten mükemmel.
Operasyonlardan sonra genelkurmay başkanı diyor ki asıl önemlisi amerika hava sahasını bize açtı bu cümle üzerine düşünün burda binde 47li arkadaşlarıma dış politika strateji dersi vercek değilim isteyen fistandan alabilir :)
-
canım saw4 sen dışişlerinin baskısıyla mı açıldıgını düşünüyorsun hava sahasının?Burda biraz düşünmen gerek.
Hükümetinden memnun olursun tabi bi yerin yanmamıştır kendine bakıyorsundur bana dokunmadı ya istedigini yapsın diye.Zaten sizde vatan millet duygusunun olmadıgını düşünmeye başladım nedense...
-
ders vericek durumda degilsin zaten, ilkokul talebesi bilginle anca parktaki bebelere bilgi verirsin. paradan 0 atılınca deger kazandıgını dusunuyorsan prof. doktor olsan kac yazar. 1.190.000 tl ye denk olan dolar bugun 1.190ytl ye denk, ne sikim degisti? para boyle deger kazanmaz. para alım gucuyle deger kazanır. 2000 dolar milli gelirle 4 sone once milletin evi geciniyordu, bugun gecinmiyor. koc holding gelirini %200 arttırıp kisi basına dusen parayı katlarken esnaf %150 içeri gocuyor dukkana kilit vuruyor. zengin parasına para katıyor sonra milli gelir arttı. banamı arttı anasını satim. adamın parasını nufusa bolup benim gelir durumumuma senin gelirin boyle diyen zekaya sokayım. dune kadar 180 milyar dolar olan borc bugun 400 milyar dolar. cari acık 50 milyar dolar. ticaret acıgı 30. borsanın %70i yabancıda. bankacılık sektorunun %51 i yabancıda, telekomunikasyon yabancıda. limanların isletmesi yabancıda. ulkede ekonomik politika yok. borc borc borc acık acık acık. bunları kurumlarını satarak kapatamazsın. ticaret acık verdi akarsuyu sat, para deger kaybetti merkez bankası para basma. boyle politika boyle ekonomi olmaz. suanda bizi bitirmek isteyen devletin osurması bile yeterli. ekonomi dumduz olur kurtulamazsın imkanın yok. sıcak parayla gunu kurtarmaya calısıyorsunda o sıcak para bile senin degil. yani bir hicsin, hicbirseysin. bugun yunanistan batıramasa bile ekonomiyi krize sokabilir. neden acaba? memleketin borsası yabancının, ugandanın borsası calkalansa bizimki tepetaklak oluyor. isteyen ekonomiyi dumduz eder. bankaların yarısından fazlası yani %51i yabancının. bu bankalar kredi saglamazsa ne olur bu memleket biliyormusun? AB ile gumruk antlasman var adamların mallarından gumruk parası almıyorsun. en buyuk kazanc kapılarıdan birisidir gumruk parası. adama 3liraya portal satıp edip 10liraya portakal suyu alıyorsun. devletin alamadıgı gumruk parasından ettigi zarar yetmezmis gibi birde ticaret acıgı giriyor devlete. Her Allah'ın ayı on milyarlarca dolar giriyor. seni zaten sikilmeye mahkum eden bir antlasman varsa ticareti dengelemek zorundasın. daha fazla uzatmak istemiyorum uzun yazı sıkar, anlayacagın varsada anlamazsın. sana tavsiyem anlamadıgın konular hakkında konusma.
Dıs siyasete gelelim, barzani gibi hicbir sıfatı olmayan bir kabile reisi bile koskaca Türkiye Cumhuriyeti devletine kendini denk sayıp artistlik yapıyorsa, yunanistan sınırlarını canı sıkıldıkca ihlal ediyorsa, verdigin notaların fa diyesten farkı kalmadıysa, her devletin her istedigini tamam abi diye yapıyorsan, kendi devletinin cıkarlarını baska devletlerden izin alarak koruyorsan (daha dogrusu koruyamıyorsan), dunyanın gozunde Türkler iken tassak oglanları adını aldıysan bunun adı dıs siyaset degil tayyit in dedigi gibi ulkeyi pazarlamaktır. nede olsa bu onun gorevidir degilmi, kendi agzıyla soylemistir. ve onu supurup delige atmamalıdır diger devletler, zapsunun soyledigi gibi. bizi iliklerimize kadar sikmelerinde onların masası olmaya devam etmelidir. bu onun kutsal gorevidir. cunku bop es baskanı oldugunu soylemistir.
-
DkN bunu yazdı:
-----------------------------ders vericek durumda degilsin zaten, ilkokul talebesi bilginle anca parktaki bebelere bilgi verirsin. paradan 0 atılınca deger kazandıgını dusunuyorsan prof. doktor olsan kac yazar. 1.190.000 tl ye denk olan dolar bugun 1.190ytl ye denk, ne sikim degisti? para boyle deger kazanmaz. para alım gucuyle deger kazanır. 2000 dolar milli gelirle 4 sone once milletin evi geciniyordu, bugun gecinmiyor. koc holding gelirini %200 arttırıp kisi basına dusen parayı katlarken esnaf %150 içeri gocuyor dukkana kilit vuruyor. zengin parasına para katıyor sonra milli gelir arttı. banamı arttı anasını satim. adamın parasını nufusa bolup benim gelir durumumuma senin gelirin boyle diyen zekaya sokayım. dune kadar 180 milyar dolar olan borc bugun 400 milyar dolar. cari acık 50 milyar dolar. ticaret acıgı 30. borsanın %70i yabancıda. bankacılık sektorunun %51 i yabancıda, telekomunikasyon yabancıda. limanların isletmesi yabancıda. ulkede ekonomik politika yok. borc borc borc acık acık acık. bunları kurumlarını satarak kapatamazsın. ticaret acık verdi akarsuyu sat, para deger kaybetti merkez bankası para basma. boyle politika boyle ekonomi olmaz. suanda bizi bitirmek isteyen devletin osurması bile yeterli. ekonomi dumduz olur kurtulamazsın imkanın yok. sıcak parayla gunu kurtarmaya calısıyorsunda o sıcak para bile senin degil. yani bir hicsin, hicbirseysin. bugun yunanistan batıramasa bile ekonomiyi krize sokabilir. neden acaba? memleketin borsası yabancının, ugandanın borsası calkalansa bizimki tepetaklak oluyor. isteyen ekonomiyi dumduz eder. bankaların yarısından fazlası yani %51i yabancının. bu bankalar kredi saglamazsa ne olur bu memleket biliyormusun? AB ile gumruk antlasman var adamların mallarından gumruk parası almıyorsun. en buyuk kazanc kapılarıdan birisidir gumruk parası. adama 3liraya portal satıp edip 10liraya portakal suyu alıyorsun. devletin alamadıgı gumruk parasından ettigi zarar yetmezmis gibi birde ticaret acıgı giriyor devlete. Her Allah'ın ayı on milyarlarca dolar giriyor. seni zaten sikilmeye mahkum eden bir antlasman varsa ticareti dengelemek zorundasın. daha fazla uzatmak istemiyorum uzun yazı sıkar, anlayacagın varsada anlamazsın. sana tavsiyem anlamadıgın konular hakkında konusma.
Dıs siyasete gelelim, barzani gibi hicbir sıfatı olmayan bir kabile reisi bile koskaca Türkiye Cumhuriyeti devletine kendini denk sayıp artistlik yapıyorsa, yunanistan sınırlarını canı sıkıldıkca ihlal ediyorsa, verdigin notaların fa diyesten farkı kalmadıysa, her devletin her istedigini tamam abi diye yapıyorsan, kendi devletinin cıkarlarını baska devletlerden izin alarak koruyorsan (daha dogrusu koruyamıyorsan), dunyanın gozunde Türkler iken tassak oglanları adını aldıysan bunun adı dıs siyaset degil tayyit in dedigi gibi ulkeyi pazarlamaktır. nede olsa bu onun gorevidir degilmi, kendi agzıyla soylemistir. ve onu supurup delige atmamalıdır diger devletler, zapsunun soyledigi gibi. bizi iliklerimize kadar sikmelerinde onların masası olmaya devam etmelidir. bu onun kutsal gorevidir. cunku bop es baskanı oldugunu soylemistir.
-----------------------------yorum yok. helal olsun diyorum hocam. kapak gibi bişe olmuş heralde :D:D
-
Daha önceden neden paradan sıfır atılamadığını, bütçenin neden dev açıklar verdiğini, enflasyonun nasıl üç haneli sabah sokağa çıkarken cebindeki paranın akşam tedavülden kalktığı rakamlara çıktığını, alınan borçların kişi başına düşen hatta üçüncü kuşak torununun borç yükünün bile olduğu, bi gecelik devaluasyonlarla zenginlerin üretildiği, devletten denizinin nasıl bitirildiği günleri unutma. Sen bugün hiçbişeysen dün eksiydin. Bide ekonomi dersi vercek değilim :)
Ben bugün borsadan kazandığım paraya yarın hangi şirketlere yatırım yapmam gerektiğine bakıyorum. Yarın hükümetin beğenmediğim bi politikası olursa tabiki alternatifini bulurum. Bop masallarıyla, cihan imparatorluklarıyla, islamcılık, milliyetçilik ayaklarıyla geçirilcek zamanım yok.
Senin inandığın bir avuç elitin, bindirilmiş köleleri ulusalcılar, ezildiklerini düşündükleri halde arkalarındaki onca güce rağmen hükümete (%47) bi bok yapamıyolarsa, ordu siyasete karışamıyorsa, ordu emperyalist amerikadan stratejik bilgi alıp yardım destek görürken ab rusya ve iran türkiyenin operasyonlarına ses çıkaramıyorsa, fransa türkiyenin ab üyeliğini duraklatamamışsa, israili filistini buluşturan hem abd ile hem iran ile ilişkileri bulunan küresel güç olma yolunda, kişisel özgürlükler sivil anayasayla genişletilmiş, teknolojisi nükleer enerjiyle zenginleştirilmiş bir Türkiye, yarının süper gücü... Ve hükümet hala yerindeyse, kimse türkiyenin önünü kesememişse bu siyasal başarıdır hatta devrimdir böyle öğren :)
-
vay a.q vay imf nin kölesi olmuşuk adamlar eve girecek yakında ekonomik program car curt sikiolar resmen ampulcu kardeş görüsüne saygı duyarımda şu cari acığa bi bak ondan sonra sende savunmayı bırakırsın bence ha ampulun yaptığı en önemli icraatı söliim paradan 6 sıfır attılar valla çok işimize yaradı mesleğimiz icabı küsratlarda karışıklık olabiodu bide enflasyon paso düşüyo görüyosun bu kadar düşüşte cebindeki paraınn da artması gerekmez mi
-
ibrahim_cihan bunu yazdı:
-----------------------------aq yuzyıllardır savasmaktan ona buna satasmaktan adımız barbara cıkmısken adam yanımıza geldi die vurursak herkes yine bas bas bagırır barbarlar die sonra butun sıcak para gider bakma acınızı biraz genisletin iki tane sisme bot girdi die savasmı cıkar aq
-----------------------------
çıksın hoca nolacak sanki illa savaş mı açılsın alınsın sınırı geçenler cezası neyse o kadar esir tutulsun salınsın, hiç değilse ne kadar kararlı olduğumuz belli olsun. -
A.q. Tükürsek Boğarız Allahın Phic Kurusu Ezik Yunanları Ama Bizim Milli Değerlerden Yoksun Hükümet ne Halt ediyor acaba bu bebelerden böyle resmen aşağılanıyoruz
-
SawIV bunu yazdı:
-----------------------------http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=242648
Daha dört gün önce nota verilmiş :) Bari biraz araştırıp haber koyda rezil olma binde kırkyedilik kardeşim.
Asıl soru şu olmalı bu yunanlılar her gün geliyo madem burda bi savaş gemisi bırakılamaz mı, Yunanlıların sahil güvenlik botu 5 saat sınırı ihlal ederken bizimkiler balık mı avlıyordu? Böyle uzayıp gider bu sorular...
-----------------------------Tabı tsk gelecek vuracak sonra savas vs gergınlık olacak rte tsk nın arkasında duracak guldurme benı rte ılk ulkeyı terkeden olur
-
Disisleri bakanligi ne mi yapiyor? diger bakanliklar gibi göbegini kasiyan adam tarziyla koltuklarinda senin adamin benim adamim gibi kadrolasmalarla ugrasiyorlar napsin?
Ne demisiz hepimiz? Burasi Türkiye...!