Diyanetin Yeni Ödenek Talebi (2015)
-
Asgari ücretli müminlere eldeki parayı iyi harcayın, israf etmeyin (neyi israf edeceklerse) tutumlu olun diye vaaz verenlerin dahil olduğu kurumunun yeni talebi;
http://t24.com.tr/haber/diyanete-57-milyar-tllik-butce-yetmedi-yedek-odenek-istenecek,306501
"2015 Kurumsal Mali durum ve Beklentiler Raporu”na göre Diyanet İşleri Başkanlığı kendisine ayrılan 5.7 milyar liralık bütçe yetmeyeceği için 700 milyon lira ek ödenek isteyecek. Cumhuriyet yazarı <strong style="color: #333333; font-family: Roboto, sans-serif; font-size: 16px; line-height: 24px; : #ffffff;">Çiğdem Toker’in aktarımına göre, bütçesi 11 bakanlığın bütçesinden fazla olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılki harcamaları 6,4 milyar liraya ulaşacak."
700 milyon dolara (1,986,187,000.00 TL - Dolar 2.83) uydu üretip gezegen peşlensin (https://solarsystem.nasa.gov/missions/profile.cfm?MCode=PKB&Display=ReadMore)
Türkiye'de de 5.7 milyar lirayla (2,008,874,290.29 $) milletin dini duyguları tatmin edilsin (hoş nereye gidiyor bu para belli değil), az kazananları dizginlesinler.
-
ee ne var bunda ? gayet doğal hocam. O kadar salaklar topluluğunu doyurmak ve göz boyamak kolay değil. Analarını sikeyim ben böyle ülkenin de böyle dini yönetiminde hepsi oruspu çocuğundan ibaret NOKTA.
-
Olsun daha fazla olsun. Sonra zırhlı araçların parası falan nasıl çıkacak.
Ne kadar ödenek o kadar dindar nesil.
-
bi an önce siktir olup gitmek lazım bu ülkeden
nurulmac11 tarafından 17/Ağu/15 13:09 tarihinde düzenlenmiştir
-
Afedersiniz ama yok Ananin ami bune lan napiyonuz lan okadar parayi kari kizami yediriyonuz
-
bu bokun icinde bende boguluyorum ama resmen zevk aliyorum bu durumdan ulkenin hergun batisini izlemek inanilmaz keyif veriyor. Bu kadar asalagin oldugu bir toplumun ayakda durmasi mucize yankiler gelsin hoplatsinlar.
-
nurulmac11 bunu yazdı
bi an önce siktir olup gitmek lazım bu ülkeden

Bu tablo doğrumu la.Nasıl olabilir böyle bir şey.
CyberAngel tarafından 17/Ağu/15 13:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Amk camileri de biz yapıyoruz her namazdan sonra yardım topluyorlar zaten. Bu para nereye gidiyor la
-
vatandaşın "din hizmetini" doğru düzgün alabilmesi için gerekli olandır. tasarrufa gidilirse anket sonuçları iyiye gitmez ayrıca kimsenin üzülmesini istemeyiz. o paralar nihayetinde hayırlı bir iş için harcanıyor. namaz kılmasak bile susadığımızda gidip camide elimizi yüzümüzü yıkıyoruz, wc'lerini kullanıyoruz, gölgeliklerinde dinleniyoruz.
-
Biz bu din ve devlet işlerini neden ayirwmadik ya. Noldu arada bir şey mi oldu Atatürkten sonra.
Dürüp Dürüp gtunuze sokun o parayı ne diyim
-
RockZs bunu yazdı
... namaz kılmasak bile susadığımızda gidip camide elimizi yüzümüzü yıkıyoruz, wc'lerini kullanıyoruz, gölgeliklerinde dinleniyoruz.
İzmir'de ne kadar cami varsa en az %90'ında camilerde tuvalete giriş paralı. 1'er lira giriş parası alıyorlar. Bahsettiğin gibi bedava dönmüyor bu işler.
Ağaçlık gölgelerde de dinleniyoruz. Ama diyanet o ağaçlık yerlerde sulama yapılsın diye bütçesinden para vermiyor. Çoğu zaman o yerler sulanmıyor bile. Yıldan yıla ağaçları buduyoruz diye kesip gidiyorlar.
Madem bu kadar küçük işler için, hayır için harcanıyor bu bütçe, daha verimli, teknolojik, bilimsel işlere ayrılsın. Ben cami tuvaletlerine 5 lira, pet suya 1 lira vermeye razıyım.