folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Diyanetin Yeni Ödenek Talebi (2015)

Diyanetin Yeni Ödenek Talebi (2015)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Benim bildigim cogu personelin maaslarina gidiyor, 300 binden fazla adam var maas verilen.. Baskanin kendi aciklamasina gore %95 i bu sekilde gider..

Simdi bana gore asil sorgulanmasi gereken su, diyaneti kim kurdu, neden kurdu? Benim bildigim kadariyla eskiden vakiflarla ayakta duruyordu dini ihtiyaclar ancak vakiflar kapatilip ellerinden alindiktan sonra diyanet kuruldu ve devlete baglandi.. Haliyle devlet dini kontrol etmek icin kendine bagladi ve mecburen de giderler devletten karsilandi ve hala da oyle..

Osmanli devetletinin bir suru vakfiyesi vardi ve bu hizmetler oradan karsilanirdi.. Zaten bazilarina gore diyanet dini acidan pek guvenilir bir kurum degil, sonucta maasini devletten alan adam devletin aleyhine soz soylemez, kasitli olarak yapilan bir sey bu zaten, simdi de insanlar elestiriyor :) Iyi de bir imam devletin aleyhine bir sey soylesin gorevden alinir her ne kadar dogru soylese de.. Iste o yuzden eskisi gibi bagimsiz olmali.. 

Bu sekilde problemin cozulecegini dusunuyorum..

Simdi birileri diyecek, eskiden hocalar bilmem kimler dini yanlis anlatiyordu, bunlari kontrol altina almak icin, uydurmalari engellemek icin boyle bir sey yapildi vs. O halde simdiki halden de sikayet etmemek gerek..

Ben musluman oldugum halde buradaki devlet benden 250 tl civari aylik kilise icin vergi aliyor.. Oturum kaydimda musluman oldugumu da soyledim, onlar eklerken dini yok diye eklediler tabi :) Ama yine de kilise vergisi oduyorum ve buradaki her sahis oduyor. Eger yahudiyseniz patronun soyledigine gore %35 vergi oduyorlar ama yahudi kurumuna, devlete degil.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    Austen bunu yazdı
    RockZs bunu yazdı

... namaz kılmasak bile susadığımızda gidip camide elimizi yüzümüzü yıkıyoruz, wc'lerini kullanıyoruz, gölgeliklerinde dinleniyoruz.

İzmir'de ne kadar cami varsa en az %90'ında camilerde tuvalete giriş paralı. 1'er lira giriş parası alıyorlar. Bahsettiğin gibi bedava dönmüyor bu işler.

Ağaçlık gölgelerde de dinleniyoruz. Ama diyanet o ağaçlık yerlerde sulama yapılsın diye bütçesinden para vermiyor. Çoğu zaman o yerler sulanmıyor bile. Yıldan yıla ağaçları buduyoruz diye kesip gidiyorlar.

Madem bu kadar küçük işler için, hayır için harcanıyor bu bütçe, daha verimli, teknolojik, bilimsel işlere ayrılsın. Ben cami tuvaletlerine 5 lira, pet suya 1 lira vermeye razıyım.

İnşallah bu yeni bütçeyle cami minarelerinden roket yapıp Ay'a imam gönderecek, daha sonya Ay'a cami yapacağız.

torpedo_XL tarafından 17/Ağu/15 15:28 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    Austen bunu yazdı
    RockZs bunu yazdı

... namaz kılmasak bile susadığımızda gidip camide elimizi yüzümüzü yıkıyoruz, wc'lerini kullanıyoruz, gölgeliklerinde dinleniyoruz.

İzmir'de ne kadar cami varsa en az %90'ında camilerde tuvalete giriş paralı. 1'er lira giriş parası alıyorlar. Bahsettiğin gibi bedava dönmüyor bu işler.

Ağaçlık gölgelerde de dinleniyoruz. Ama diyanet o ağaçlık yerlerde sulama yapılsın diye bütçesinden para vermiyor. Çoğu zaman o yerler sulanmıyor bile. Yıldan yıla ağaçları buduyoruz diye kesip gidiyorlar.

Madem bu kadar küçük işler için, hayır için harcanıyor bu bütçe, daha verimli, teknolojik, bilimsel işlere ayrılsın. Ben cami tuvaletlerine 5 lira, pet suya 1 lira vermeye razıyım.

Mürit zaten silip ... yazdığın yerde ironisini belli etmiş hocam sakin :) Anket için herşey sözde din hizmeti için. O din paradır belki başka birşeydir ama bizim anladığımız din değil yani

iyibu! yeniden..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    Austen bunu yazdı
    RockZs bunu yazdı

evet bazı WC ler paralı.

yapılanların sürdürülebilir olması gerekli, bunun için de giden kalemler var (yenileme, çalışan vb.) ve paralar da ağırlıklı olarak oralara gidiyordur diye düşünüyorum. ayrıca diyanetin ilmi tarafında çalışan insanlar da var, burada akademik ve halkı bilgilendiren işler yapılıyordur diye düşünüyorum. bu da bir giderdir. araştırmak lazım bu paralar nereye gidiyor diye ama neyse.. bırakalım da devlet kendi kendini denetlesin değil mi..

vatandaş camiilerde ibadet edecekse, bu paraların gitmesi normal. çoğunluğu müslüman olan bir ülkede bunu yadırgamamak lazım.

ek: israf haramdır.

RockZs tarafından 17/Ağu/15 13:49 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

Angara'yi yedi, doyamadi kansizlar.

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ne camisi, ne ağacı, ne zırhlı arabası olum 5.7 milyar lira ne demek biliyor musun ?

5.700.000.000 TL (bu parayı saymaya kalksan sayamazsın)

Aylık 1 milyardan dünya nüfusuna 1 aylık maaş verebiliyorsun ?!?!?!

Zaten insanları kör tutan, gözlerini bağlayan dinler. Hani diyor ya kur-an da onların gözleri (kalpleri) bağlı, işte bu kitabı yazan herif çok güzel özetlemiş ama ters açıdan :)

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek

Susun pis kafirler sonra halkımız sizin gibi atayiz mi olsun istiyorsunuz? iyi yapıyorlar işte herkes dinimizi öğrensin diye

Converse giyen uzaylı
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

bir taraftan, ülkedeki "ahlaksızlık" da giderek artıyor. zaten halimiz "lut kavmi' nden hallice, demek ki bu paralar da harcanmasa (bu kadar emek sarf edilmese) halimiz daha nice olacak..

(-hoca efendi boşuna nefesini tüketme, bugün yağmur yağmayacak.. -yağacakkk bre zındık yağacak..)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı

bi an önce siktir olup gitmek lazım bu ülkeden

o zaman siktir git

Bolvadinli tarafından 17/Ağu/15 14:53 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

Diyanet&Hükümet&C.baskanligi&Tarikatlar ortak hareket ediyo.

Diyanete daha cok para yedirilmeli ki din egitimi adi altinda din bezirganligi yapilarak kendilerine yeni köle yetistirmenin hesabindalar

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
Toplam Hit: 9551 Toplam Mesaj: 72
din diyanet dolar lira 5.7 milyar bütçe ödenek