Diyarbakır"Daki Bombalar..
-
mit bunu yazdı:
-----------------------------çok değişik şeyler bunlar bi yerde bomba patlyıor bi bakmısın pkk patlattı diyorlar bi bakıyorsun bizimkiler patlatmıs :)
yani bazen devlet bile yapıyor sırf pkk yı besleyenleere göz dağı olsun diye yapılan olaylarda var..
bu olayı kast etmiyorum genel konusuyorum...
-----------------------------bizimkiler derken :D sen mittenmisin?
-
devlet o bölgeye her türlü yardımını etmiştir.hükümetlerin oraya ilgisiz olduğuna katılmıyorum.biraz akıllı olup herşeyi ağalara aşıretlere yedirmeselerdi.
ayrıca devlet oraya gerekli önemi göstermemişse karadenizede göstermedi.özellikle doğu karadenizde.okullarda sıra yok, binbir türlü fakirlik içinde yaşanılıyor.çay paraları fındık paraları devlet tarafından verilmez.sürekli indirim yapılırı verilicek paraa vergi bindirilir.ama ben hiç ayrılıkçı düşünceler kuran bi rizeli veya trabzonlu görmedim.
ayrıca apoyu atası olarak gören bi belediye başkanı seçende diyarbakır halkıdır.onun için gözümde masum değiller.he iyileri vardır orası ayrı.tbt'de de diyarbakırlı kardeşlerimiz veya kürt arkadaşlarımız var. -
kokainman bunu yazdı:
-----------------------------
ayrıca apoyu atası olarak gören bi belediye başkanı seçende diyarbakır halkıdır.
ama belediye başkanı kendini böyle koruyor kimden koruyorsa artık ilk kez böyle bir şey duydumBaydemir'den çelik yelekli basın açıklaması
DTP'li Sur Belediyesi Meclisi’nin ‘çok dilli belediyecilik’ kararı almasının ardından Danıştay 8'inci Dairesi tarafından görevinden alınan Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’a destek için DTP Diyarbakır İl örgütü tarafından Sur Belediyesi önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in de bulunduğu 500 kişi katıldı.
Diyarbakır’da sabah patlayan bombanın ardından Osman Baydemir’in gömleğinin altına giydiği çelik yelek objektiflere yansıdıhaber7.comdan alıntıdır
-
kokainman bunu yazdı:
devlet o bölgeye her türlü yardımını etmiştir.hükümetlerin oraya ilgisiz olduğuna katılmıyorum.biraz akıllı olup herşeyi ağalara aşıretlere yedirmeselerdi.
ayrıca devlet oraya gerekli önemi göstermemişse karadenizede göstermedi.özellikle doğu karadenizde.okullarda sıra yok, binbir türlü fakirlik içinde yaşanılıyor.çay paraları fındık paraları devlet tarafından verilmez.sürekli indirim yapılırı verilicek paraa vergi bindirilir.ama ben hiç ayrılıkçı düşünceler kuran bi rizeli veya trabzonlu görmedim.
ayrıca apoyu atası olarak gören bi belediye başkanı seçende diyarbakır halkıdır.onun için gözümde masum değiller.he iyileri vardır orası ayrı.tbt'de de diyarbakırlı kardeşlerimiz veya kürt arkadaşlarımız var.
-----------------------------kokom öncelikle hükümetler uzun süreli ilgi göstermediler, bir süreçti yani.. karadenizde olan ise bu son hükümet döneminde arttı. Hem ekonomik sorun ayrılıkçılığa sebep değildir ama ayrılıkçı duruma bir ortam oluşturur. Dış Güçlerde bu ortamı kullandı. peki niye karadenizlilere değilde kürtlere yaptı. Karadeniz karadenizde, kürtler ortadoğunun başında da ondan :) Bu türkiyeninde halt yemesidir.. Bugüne bakma, geçmişte yenmiş haltlardan bahsediyorum...
-
mit bunu yazdı:
-----------------------------çok değişik şeyler bunlar bi yerde bomba patlyıor bi bakmısın pkk patlattı diyorlar bi bakıyorsun bizimkiler patlatmıs :)
yani bazen devlet bile yapıyor sırf pkk yı besleyenleere göz dağı olsun diye yapılan olaylarda var..
bu olayı kast etmiyorum genel konusuyorum...
-----------------------------bizimkiler derken :D sen mittenmisin?
---------------------------------------
Bİzimkiler derken yanlış yazdım devlet demek istedim hiç bir kurum kurulusla alakam yok kendi halimde bir öğrenciiyim yahu pazar gunu girrcek zaten bana öss :)
-
bence fistan olayı tam anlamıyla acıklamış baska yaroum yapmaya gerek gormuyorum...gercektende gecmişi ıyıcearastırıp konusmak lazım... ve genelleme yaparak kotu ve terorist dıye gordugunuz adamlarıda tanımadan konusmamak gerekır cunku ne olursa olsun...heryerde iyide vardır kotude...hepsi veya cogu dıye bısey denemez kendın bı analız yapmadan...
-
Olayın püf Noktası, Onurlu yaşamayı haketmiş Kürt Halkını Hor Görmemekten Geçmektedir Lemura Sen güvenmesende güvensende değişen bişey yoktur.
Ülkede tek gerçek vardır, Sustur susturda nasıl susturuyorsan sustur, Pkk Sempatizanı bu sebepler le doğmaktadır. Konuşturulmuyorlar, Dilleri ile müzik
dinlemeleri yasaklanmıştı uzun bir dönem Sorarım arkadaşlar Bu halk bunu hak edecek ne yapmıştı, bu olayların olmadan önceki döneme bi göz atın.Sorarım arkadaşlar size diyorsunuzki Gönülsüz olarak askere giden kürtler diye, peki Kurtuluş savaşındaki o dev destanı yazarkendemi Kürtler Gönülsüz idiler
ne çabuk unutuyorsunuz sırt sırta verdiğiniz insanları, bu konuşmaları şahsen yadırgıyor ve eshefle karşılıyorum.
Kürt satmadı diye, edilmeyen kalmadı, devlet orayı kalkındırsın derler, buda etikde doğru değildir, zira devlet bütündür, kalkınma tm yurt genelinde eşit olarak,
Sağlanmalıdır, Gerek kalkınma olsun gerek de Siyaset olsun, halklar arasında fark gözetmemelidir, Pkk nın güneydoğuda kurşun yağdırdığı konusunada gelince
Sizde biliyorsunuzki gizli servislerin yada derin devletin işi olduğunu.Gelelim Pkk ya Pkk nın evet genel amacı, Bir kürt Devleti Kurmaktır, Peki Dışardaki kürtleri etkisi altına aldı ama içerdekileri nasıl etkileyebiliyor sizce, içerdekiler
Pkk nın Barış çağrılarına devletin tek taraflı yanıtsızlığından yakınmaktalar, Peki neden yakınır bu insanlar, tabiki altında insancıl nedenlerde yatmaktadır, Teyzesinin
Oğlu mesela Pkk dadır, isterki genel af olsun ne olduysa unutulsun, Genel bi af neden istenmemektedir, ÇElişkili durumlar bunlar.
Güneydoğuda Aşiretler arasında olan Kan davaları için Devlet Kan kan ile yıkanmaz der, Sıra bu olaya geldimi olayları durdurabilecek bi durum olduğu en azından
Denemeye değer bi durum olan bu durumu denemeye değil konuşmaya bile yeltenmemektedir, Oysa barış için Çabada sarfetmek gerekmektedir, Zira Öldür Öldür
Öldür kazancı ne olur bunun.1- Olanlarıda Sizler le olan Kürtleride kaybeder bu zihniyet
2- kürt hareketinin ne kadar bi çok çevrece Komik yada şerefsizlik densede Yasal zeminde Devletsel boyut kazanmasına neden olur.
3-İçerde korkudan da olsa konuşmayan gizli sempatizan kürtler olası bi savaşta aniden desteği kesebilir, ki bu en tehlikeli durumdur, Saddam örneği unutulmamalı.
4-Sürekli Surette akrabasından olanların devlet eliyle öldürülmesinden rahatsız olan kürtler, acı yaşamaktadırlar, bu acının faturasıda Milli Yıkıma götürebilir.Sonuca geleyim arkadaşlar Lütfen Güvenmiyorum gibi tabirleri etmek için daha çok erken bence, saflaşmamalısınız, aramızda bazı arkadaşlar adeta Saf tutmaktadır
Kürtler Halada Sevgili kardeşlerinizdir, teselli gerekmektedir, kin gütmemek gerekmektedir. En mantıklı düşünce şimdiye kadar Gidenlerimizin ardından diğer
kardeşlerimizide bu yoktan lanetli savaşa kaptırmadan çözüme gidebilecek hükümetlere destek vermek, ve güvenmek. İçerdeki Millet Türk Milletidir, Ayırmaksızın
birbirimize güvenmeliyiz, Kürt kendini Türk hissedecek, Türkde Kendini Kürt hissedecek, Birbirimizden tiskinmemeliyiz. Unutmayın Gurur ve Kibir Şeytanın işidir.Şeytanın işleride Yıkımdır. Saygılar.
-
herkes akıllı düşüncelerini belirtmiş burdada kürt var okula giderken onlardan tiksinti geliyor içime al birini vur ötekine şimdi size bi olay anlatacam burdaki kürtlerin durumunu ve nasıl zenginleştiklerini gayet iyi anladım 50 metre ilerde bu kürtlerle ayşe teyze yanyana oturuyolar daha küçüktük top oynarken henüz 1 katlı bir evleri vardı bu kürtlerin 5 yıl önce çift daire diktiler nerden geliyo bu para ? kin tutmak istemiyorum ama pek bi kötü hal içinde görüyorum sonradan ayşe teyzeden öğrendim aralarında hep kürt+pkk bağlantısı varmış çocukları abdullah öcalanla ilgili sözlerini duymuş anlamadığım bunlar bi, anda 4 katlı çift daireyi nasıl diktiler 1 katlı bk evden kürtleri kötü olarak görmek istemiyorum onlarda insan yıllarca aynı vatanda beraber yaşamış dedelerimiz ama onların pkk ya yataklık etmeleri sinir ediyor içlerinde alim adamlarda var iyi insanlarda var herkes görmüştür istanbulun her yerinde kro lar almış yerleri bunlar doğudan gelmiştir para için gotünü satıyorsa o kürtün a.q işte sonuç burdan anlaşılıyor;
biz namus için şeref için ölümü göze alırız ama kürtler namusunu para için satacak kadar cahilce bilinçsizce öğrenilen bi hayattan gelmiş hepsi değil yapanlar var bir örnek misaldaha diyeceğim ulan ben yıllarca okuyorum bi meslek kazanmak iş para ekmek için çabalıyorum bu a.q kürtlerin yardımlaşma denen bişey var ilkokuldan çıkıp gelmiş adamı benimle aynı seviyede gösterecek kadar salakca bi durum var ya buna ne demeli son birşey daha okula gidip gelirken şu an seçime gidiyoruz ve yollar asfalt kaldırım filan baya hızlanmış şekilde bktan yerlere parke yol yapıyolar bu işleride doğudan getirilen köylü insan çoğu kürt şalvarlı(konuştukları kürtce sözler) vs çalışsınlar diyorum ama bu vatanın ekmeğini yiyip ihanetlik ediyorsa gebersin itolitler(işsiz bissürü gerçek aç muhtaç yaşayan yerli insan varken neden ordan gelenlere verilir iş )elbette yaptıklarının karşılığını alacaklar bu dünya olmassa diğer dünyada(ahiret)........ kötü gözle bakmak istemiyorum ama onlarda adam gibi satmasınlar namuslarını insan gibi davransınlar ve yine anladım ki gerçek ten TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOK......
-
ganimet bunu yazdı:
-----------------------------herkes akıllı düşüncelerini belirtmiş burdada kürt var okula giderken onlardan tiksinti geliyor içime al birini vur ötekine şimdi size bi olay anlatacam burdaki kürtlerin durumunu ve nasıl zenginleştiklerini gayet iyi anladım 50 metre ilerde bu kürtlerle ayşe teyze yanyana oturuyolar daha küçüktük top oynarken henüz 1 katlı bir evleri vardı bu kürtlerin 5 yıl içinde çift daire diktiler nerden geliyo bu para ? sonradan ayşe teyzeden öğrendim aralarında hep kürt+pkk bağlantısı varmış çocukları abdullah öcalanla ilgili sözlerini duymuş anlamadığım bunlar bi, anda 4 katlı çift daireyi nasıl diktiler 1 katlı bk evden kürtleri kötü olarak görmek istemiyorum onlarda insan yıllarca aynı vatanda beraber yaşamış dedelerimiz ama onların pkk ya yataklık etmeleri sinir ediyor içlerinde alim adamlarda var iyi insanlarda var herkes görmüştür istanbulun her yerinde kro lar almış yerleri bunlar doğudan gelmiştir para için gotünü satıyorsa o kürtün a.q işte sonuç burdan anlaşılıyor;
biz namus için şeref için ölümü göze alırız ama kürtler namusunu para için satacak kadar cahilce bilinçsizce öğrenilen bi hayattan gelmiş bir örnek misaldaha diyeceğim ulan ben yıllarca okuyorum bi meslek kazanmak iş para ekmek için çabalıyorum bu a.q kürtlerin yardımlaşma denen bişey var ilkokuldan çıkıp gelmiş adamı benimle aynı seviyede gösterecek kadar salakca bi durum var ya buna ne demeli son birşey daha okula gidip gelirken şu an seçime gidiyoruz ve yollar asfalt kaldırım filan baya hızlanmış şekilde bktan yerlere parke yol yapıyolar bu işleride doğudan getirilen köylü insan çoğu kürt şalvarlı(konuştukları kürtce sözler) vs çalışsınlar diyorum ama bu vatanın ekmeğini yiyip ihanetlik ediyorsa gebersin itolitler(işsiz bissürü gerçek aç muhtaç yaşayan yerli insan varken neden ordan gelenlere verilir iş )elbette yaptıklarının karşılığını alacaklar bu dünya olmassa diğer dünyada(ahiret)........ kötü gözle bakmak istemiyorum ama onlarda adam gibi satmasınlar namuslarını insan gibi davransınlar ve yine anladım ki gerçek ten TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOK......
-----------------------------Aferin ganimet, kardeş sanırım oralarda gördüğün bi kürt ailesi ve onun pkk bağıntısı seni çok etkilemiş, peki ben diyarbakırda olduğum halde neden görmüyorum
o anlattığın şeyleri, dermisin bana. Kin var sende ama kinin kaynağı çift daire almış bi kürtse Allahtan tek dileğim kalır geriye kim daha iyi ise kazansın. Bu lanet
olaylar silsilesine Global gözle bakan biri için denecek tek şey vardır ben yokum. bu saçmalıkta ben yokum. Vatan için kanımı döker, seve seve mermi yağdırırım,
ama Mantıksal hiç bi nedeni olmayan bu savaş hakkında henüz barış umuduna dair hiç bişeyde denenmemişken, boşa alınmış tekerlek gibi yürüyen bu durumu tasdif
etmiyor desteklemiyorum, her iki taraf içinde diyeceğim tek şey Öldürün birbirinizi taaaaki biri diğerinin kökünü kazıyıncaya kadar devam edin. Başkada laf yoktur.
Namus konusundaki laflarınada dikkat et amacını aşıyor konuşmaların, Genelleme yapıyorsun arkadaş dikkat. Namussuzlar vardır, Her ırktada vardır sakın ola tek
namuslu benim deme. Hata edersin.
Vede umarım bu olayların ucu bana dokunmaz, Lanet olsun Devletsel boyuttaki terörede, Milletsel bazdaki Terörede, Irksal terörede.Terörün Tanımı= İnsan hakları ve Savaş durumlarında geçerli hal dışında kişi yada kişilerin kendi kendilerine edindikleri, tutum yıkıcı eylemlerdir.
Dipnot= Kürtler sadece Parkecilik yapmazlar, bilim adamlarından tut, kıravatlı vede ceketlidirlerde, kaldırım yapmaya muhtac kalmış amele yaşlı dedeleri sanırım kastediyorsun sen, onlarden ne zarar gelecek diye düşünüyorsun anlamadım ama, sanırım küçük düşürme çabalarından birini sergilemektesin sen. ihanet ah ihanet farkındamısın bu hareketin bir ihanettir ama anlaman için benzer ölçülerde bi aynadan kendine bakabilmen gerekli sanırım, tiskiniyorsun bu insanlardan.
-
Bende D.bakır da yaşıyorum annem kürt , babam zaza. D.bakırda olan olaylara çok üzüldüm orada yaralananlar benim akrabalarımda olabilirdi...Bir arkadaşımız kürtlerin çoğu pkk yı destekliyor demiş fakat bence bu konuda yanılıyor. Ben kürtlerin içinde büyüdüm ama kimse ülkenin bölünmesini istemiyor. D.bakrda olan patlamayıda PKK yaptı izlemi veriliyor ama kesinlikle öyle değil...patlama tamamen şehrin göbeğinde olmuştur. Halkın ortasında yani...
yaklaşık 2 yıldır tbt a takılıyorum çok sevdiğim Türk ve Kürt arkadaşlarım oldu.Bu tür ırkçılık tarzı konuşmalar pek hoşuma gitmesede bunu muridlerle paylaşmak istedim...