Diyarbakır"Daki Bombalar..
-
Fistandantilus bunu yazdı:
-----------------------------
olay beyin yıkama evet ama suç 60lardan itibaren doğuya önem vermeyen hükümetlerde, zira bir adamın karnı doyuyorsa yaşantısından memnunsa sırf milliyetçilik yüzünden ayaklanmaz. Beyin yıkama koşullarını oluşturan biziz. Suçlu hepimiziz. Şimdi kürtlerin çoğunluğu olduğunu düşünmüyorum ama güneydoğuda pkkya desteğin çoğunlukta olduğunu biliyorum. Sebebi ise bölgenin kötü şartları.
Bir düşünsene çocuk doğuyor 30 kardeşi var babası adını bile bilmiyor. Sürekli aç, eğitim özensiz ve televizyondan batı illerdeki "sosyetik" yaşantıyı görüyor. Karılar, kızlar, içki içen delikanlılar falan filan.. sonra doğal olarak hüzünleniyor. O sırada biri gelip "kardeşim, biz bağımsızlık için mücadele ediyoruz katıl bize" diyor. Zaten sürekli boş boş oturduğu için hayatı boşlukta ve insanın yaşamının hayatına anlam arayarak geçtiğini düşünürsek; ordaki adama bir anlam veriliyor. Kendisinin ve halkının kurtuluşu..
Olaylar bu şekilde gelişiyor. Bir ırka körü körüne suç atmak yerine suçu kendimizde de aramalıyız..
Bence çözüm "terörist" leri ve zihniyetlerini ortadan kaldırmak(yoketmek). teröristleri yoketmek öldürmekle olur ama zihniyeti ortadan kaldırmak için Güneydoğunun kalkındırılması gerekmekte.. Bütün kürtleri suçlamak yerine sadece "suçlu" kürtleri ortadan kaldırarak ve geri kalan kürt kardeşlerimizi ülkenin bütünlüğüyle kucaklayarak bu sorun çözülür diye düşünüyorum.
-----------------------------Olay budur işte tamamen katılıyorum ve tamamen de doğru söylüyorsun.
-
Arkadaşlar herkes sağduyulu hareket etmeli. ezbere laflarla konuşmamalı. benim bu bombalama hakkında düşündüğüm ihtimaller şunlar:
1-) Mit yaptı: Sebebi ise pkk'nın pek destek bulduğu "kürt" halkından onlara zarar verdiğini göstererek o desteğin azaltmasını düşündüler. Sanıldığı gibi kuzey ırak'a meşru bir sebep için değildir, eğer mit kzuey ırak'a girmek için meşru sebep yaratacaksa taksimde bi patlatır 50-60 kişi ölür ve korkunç bir toplumsal bir tepkiyle kuzey ırak'a girilir. Ancak bence bu ihtimal çok zayıf zira bu saldırı çok ters tepebilir..
2-) Pkk yaptı: pkk en çok destek bulduğu bir bölgenin şehrinde özellikle belediye başkanı kendisine bağlıyken böyle bir saldırı yapmaz, saçmalık olur..
3-) Dış istihbaharat teşkilatları yaptı: Ben bu bombanın dış güçlerin işi olduğunu düşünüyorum. Türk-Kürt kutuplaşmasını derinleştirmek için yapmaktalar. Bu da bir başka tezi "Amerika'nın Türkiye'yi Irak'a çekme" tezini akla getiriyor ki ben buna inanmaya başladım. amerika gibi bir güç kesinlikle hayır dediği bir operasyona daha sonradan "ay biz türkleri tutamayacağız." diyemez. Bu saldırı öyle bir saldırı ki hem pkk hem mit yapmış gibi görünebilir bu da yurtdışı istihbaharat güçlerinin işe yarar...
TİT(Türk İntikam Tugayı hakkında): Bu konu ile bir arkadaş yazı yazmış, yok Mitle bağlantılı diye. Geçenlerde Tit'in üstdüzey kadrosundaki insanlar yakalandı ve bunlar DHKP-C örgütü üyesi çıktı. Bu adamlar ortalığı karıştırmak için pkk'nın müttefiği bir örgüt tarafından ortaya çıkarılmıştır..Bu aynen şeye benziyor bir site açıosun domain regliyorsun daha sonra orda Atatürk'e küfrediyorsun. Belli bir süre sonra, Hacked by Türk komando heykırları yazıyorsun. Savunduğun şey farklı ama kendini göstermek için böyle bir ortama başvuruyorsun. Türkiyede Tit kadar ırkçı bir oluşum yoktur ve mantık dışı bir ırkçılıktır kendisi ve böyle bir ırkçılıkta olamaz.. Kısaca Pkk2nın ortalığı karıştırmak için çıkardığı bir boktur ve Mit ile alakası yoktur. Mit böyle saçma bi işe girişmez zira gizlilik dışı bir olaydır bu ve kendisine zarar verir..
Ben herkesi sağduyuya ve mantığa davet ediyorum. Geçen bir arkadaş "2 tarafında gençleri ölüyor yazık." demişti. Bu yanlıştır. Türkiye'nin gençleri ölüyor ve olan Türkiye'ye oluyor.. umarım bunları aşarız..