folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Diyarbakır"In Kürtleşmesi...

Diyarbakır"In Kürtleşmesi...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KevinS
    KevinS's avatar
    Erkek
    NighT-7 bunu yazdı:
    -----------------------------
    iMPaLa bunu yazdı:
    svs bunu yazdı:
    Anarsizan bunu yazdı:

aga kürtleşme diye bi şey varsa onuda şöle açıklayabilirim;

şimdi bunlar zagros dağlarının mağralarından fırladılar,kolay işlere girdiler kaçakçılık pezevenklik gibi sora diğer bi sömürü aracı olan dini kullanıp şıhlar şeyhler mollalar yarattılar fare gibi çoğaldılar diyarbakır merkezli olarak önce güneydoğu anadoluyu ardından doğu anadoluyu kürtleştirmeye çalıştılar her ne kadar bütün güneydoğulular kürt sanılsada böyle değil mesela antepliler kürtleri hiç sewmez (üni. biliom:)) bende erzurumluyum aslen azeriyim biri kalkıp bana kürt dese azına z.çarım neysee sora bu kekolar büyük şehirlere akın etmeye başladılar bahaneleride hazırdı orda geçim zor falan filan şuan kürtlerin stratejilerine göre akdeniz sahil şeridi büyük şehirlerde kürt oranını artırmaktır.

''kürt aptalmı ki bölünmek istesin?Türklere büyük şehirlerde rahatça yaşayacak iken kürde doğunun çorak toprakları kalacak öylemi?İstanbulda bizim İzmirde zamanı gelince hepsini alacağız'' Musa Anter (kürtçülüğün babalarından)

durum bu aga
    her fırsatta söylerim

BEN KÜRT OGLU KÜRDÜM

sizler nasıl türklügünüzle övünürseniz  bende KÜRT olmakla gurur duyarım

ama insanları  türk kürt diye ayırma taraftarı degilim

insanları ayıracak olsam inanan  ve inanmayan diye ayırırım

üstte yorum yazan serefsiz insanlıktan nasibini almamıs adamda nasıl benim soyum sopum ırkım

hakkında böyle konusuyosa bende onu türkten saymam  çünkü benim gözümde türklügünde  ayrı serefi vardır

ben köpeklere bile  hakaret etmem  haşaa  allaha yaratmıstır  fakat  bazı insanların köpeklesmesi beni çileden cıkarıyor 

ANARSİZAN     ne bok oldugun nikinden belli 

anana hakaret olması ama

anan seni dogurmamıs SICMIS

saygılarımla
                                                                                  gellek sıpaz şew xeş

hoca sen kürtlüğün hangi özelliğiyle övünüyorsun bi söylermisin?..
    :D ben de onu diycektim.

ayrıca svs malı. tamam orda yazdın zırladın ama "annen seni doğurmamış sıçmış" demişsin adama. Burdan ne yarak olduğun belli. bide yazını sonundaki o saygılarımladan sonraki yazın kürtçemi ne sikimse onu da siktirgit başka yerde yaz. Türkçe yaz burda.

Sen bir türk olarak neyinle övünüyorsan bizde onunla övünüyoruz i$de.Kürt Olmak ve Pkk Olmak farklı şeylerdir.

neyse fazla polimiğe girmiyim, ha birde burada kürtçe yazmayın demişsin, bırakda buna modlar karar versin. ama şunada eminim ki sana sorsalar kürtler bu ülkede özgür dersin.ne eksikleri ayrı gayrısı yok bizden dersin, tutupda o kelimeyi yazman biraz abes olmuş, oysa o arkadaşımız onu kürtle yerine inglizce fransızca yazsaydı bu kadar zoruna gitmedi, yüzyıllarca bu ülkede yaşamışız kız verip kız almışız, ama kürtçe konuşma diyorsun, elin ingilizleri ülkeyi işgal ederken güzel miydi ki şimdi ingilizce konuşmaya bir şey demiyorsun ? Lütfen yorum yazacaksanız küfür etmeden yazın.

İyimser Bir Gül Açsın Yanaklarında . .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek

çok ağır küfürler var ayıp yakışmıyo bize amaç bu zaten bizi türk kürt vs diye ayırmaya çalışıyolar gelmeyelim bu oyunlara

ayrıca ben türk değilim türk vatandaşı değilim bu vatanı bölmek amacım diyenlerde istediği ülkeye gidebilir herkes özgür dür.

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bu baslikta birtane daha Turk veya Kurt fark etmez,birilerini kucuk dusuren yazi gorursem , suresiz banlarim,yeni eski uye ayrimida yapmam ki zaten yapmiyoruz.Adam gibi tartisin iste.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TRTC34
    TRTC34's avatar
    Erkek
    KevinS bunu yazdı:
    NighT-7 bunu yazdı:
    iMPaLa bunu yazdı:
    svs bunu yazdı:
    Anarsizan bunu yazdı:

şimdi bunlar zagros dağlarının mağralarından fırladılar,kolay işlere girdiler kaçakçılık pezevenklik gibi sora diğer bi sömürü aracı olan dini kullanıp şıhlar şeyhler mollalar yarattılar fare gibi çoğaldılar diyarbakır merkezli olarak önce güneydoğu anadoluyu ardından doğu anadoluyu kürtleştirmeye çalıştılar her ne kadar bütün güneydoğulular kürt sanılsada böyle değil mesela antepliler kürtleri hiç sewmez (üni. biliom:)) bende erzurumluyum aslen azeriyim biri kalkıp bana kürt dese azına z.çarım neysee sora bu kekolar büyük şehirlere akın etmeye başladılar bahaneleride hazırdı orda geçim zor falan filan şuan kürtlerin stratejilerine göre akdeniz sahil şeridi büyük şehirlerde kürt oranını artırmaktır.

''kürt aptalmı ki bölünmek istesin?Türklere büyük şehirlerde rahatça yaşayacak iken kürde doğunun çorak toprakları kalacak öylemi?İstanbulda bizim İzmirde zamanı gelince hepsini alacağız'' Musa Anter (kürtçülüğün babalarından)

durum bu aga
    her fırsatta söylerim

BEN KÜRT OGLU KÜRDÜM

sizler nasıl türklügünüzle övünürseniz  bende KÜRT olmakla gurur duyarım

ama insanları  türk kürt diye ayırma taraftarı degilim

insanları ayıracak olsam inanan  ve inanmayan diye ayırırım

üstte yorum yazan serefsiz insanlıktan nasibini almamıs adamda nasıl benim soyum sopum ırkım

hakkında böyle konusuyosa bende onu türkten saymam  çünkü benim gözümde türklügünde  ayrı serefi vardır

ben köpeklere bile  hakaret etmem  haşaa  allaha yaratmıstır  fakat  bazı insanların köpeklesmesi beni çileden cıkarıyor 

ANARSİZAN     ne bok oldugun nikinden belli 

anana hakaret olması ama

anan seni dogurmamıs SICMIS

saygılarımla
                                                                                  gellek sıpaz şew xeş

hoca sen kürtlüğün hangi özelliğiyle övünüyorsun bi söylermisin?..

ayrıca svs malı. tamam orda yazdın zırladın ama "annen seni doğurmamış sıçmış" demişsin adama. Burdan ne yarak olduğun belli. bide yazını sonundaki o saygılarımladan sonraki yazın kürtçemi ne sikimse onu da siktirgit başka yerde yaz. Türkçe yaz burda.

Sen bir türk olarak neyinle övünüyorsan bizde onunla övünüyoruz i$de.Kürt Olmak ve Pkk Olmak farklı şeylerdir.

neyse fazla polimiğe girmiyim, ha birde burada kürtçe yazmayın demişsin, bırakda buna modlar karar versin. ama şunada eminim ki sana sorsalar kürtler bu ülkede özgür dersin.ne eksikleri ayrı gayrısı yok bizden dersin, tutupda o kelimeyi yazman biraz abes olmuş, oysa o arkadaşımız onu kürtle yerine inglizce fransızca yazsaydı bu kadar zoruna gitmedi, yüzyıllarca bu ülkede yaşamışız kız verip kız almışız, ama kürtçe konuşma diyorsun, elin ingilizleri ülkeyi işgal ederken güzel miydi ki şimdi ingilizce konuşmaya bir şey demiyorsun ? Lütfen yorum yazacaksanız küfür etmeden yazın.

Ne yazarsaniz yazin bence once saygili olun birbirinize bu sitenin tum fikirlere acik oldugu kavga degil tartisma yapilacak bir yerdir. bir seviye bir uslup olmali .

Benim yazacagim sadece TUKCE dil kullanimi ile ilgili bakiniz bende bir cok ingilizce konular yazmak istiyorum lakin yasak oldugunu duydum saygi duyarim .

Sana gelince kardesim sende Kurtce yazmazsan herkes seni anlayabilir okuyabilir.

Kalin saygili muhabbetlerle....                      pm_17.50 / 05-12-2007

Chicagoan TRTC34
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    Ziya Gokalp in dedigi olay, diyarbakırın osmanlı yonetimine gecmesi meselesi yani, buraya bir deginmek isterim. kürtler yavuz zamanında irana karsı bir tampon bolge olusturmak amacıyla daglardan bolgeye indirilmistirler. yavuz oncesinde daglık arazide dagınık halde yasayan bir halktılar ve zaman zaman bolge devletleri orduların bir unsuruydular . yavuzun bu tutumu olmasa idi bolgeye inip yayılma sureci cok daha ileri bir tarihte olacak, veyahut gocebeligini koruyan yörükler gibi kürtlerde daglarda yasamaya devam edecekti. bunun sebebide su olabilirdi, zaman zaman Türkmenler ile kanlı catısmalara girismeleri ve Türkmenlerin her defasında ezip gecmesinden dolayı bolgeye inmeye cesaret edemeyebilir dolayısıyla daglık bolgede yasamaya devam edebilirlerdi.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek
    KevinS bunu yazdı:
    NighT-7 bunu yazdı:

Ben bir Türk olarak her şeyimle övünüyorum. Bunu soruyu yazacağın yazıya uysun diye söylemişsin anlıyorum seni. neyse.

Ben ingilizce yazılara da karşıyım zaten. Mesela bye, chok sheker, ok, vs gibi. Şimdi gelecek vaat eden bir sivri zeka nickin niye night, imzanda niye psychic pcycho yazıyo diyebilir derse cvbım da var boşuna demesin.
    Yani sadece kürtçe yazmasına kafayı takmadım. O yazıyı kürtlüğüyle övündüğü(sanırım kafası iyi), diğer arkadaşa laf attıktan sonra felan yani orda iyi konuştuğunu zannedip saygılarımla yazmış. Bide sonuna kürtçe yazı yazmış. Şimdi bu nedir? Benim yerimde olsan sen de o yazıya kafayı takardın. daha uzatmak istemiyorum.

saygılarımla
    :D

sanılanın aksine...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek
    Anarsizan bunu yazdı:

durum bu aga

yaw tbt mürüdleride bir mürüd denk geldimi sağanak eleştiriye maruz kalıyor.bence anarsizan,ppk ile kürtleri biribirine karıştırıyor.yadaonlara olan nefreti kürtlere yansımış diye düşünüyorum.

bu düşünceyi sadece bu arkdaşımızın toyca o an için yazdığını düşünüyorum.

düne kadar hiç bir kürt vatandaşımız ben kürdüm diye övünç meselesi bile yapmazdı .neden ?  birileri kalkıp en iyi kürt ölü kürt deyinceye kadar. ırk ayrımı çok hoş bir olay değildir... bakın bazen bende kızıyorum.kaçak elektrik oranı yüksek olan bölgeler güneydoğu illeri... istanbulda biri arabanızın başına dikelirde park ücreti derse nereli olduğunu sorun.bayramda hapishane ziyareti etme fırsatınız olursa sorun kapkaççılar nereli diye .pavyon  işleticilerine,pazar tezgahtarlarına,sorarsanız % 90 aynı cevabı alırsınız.burada bir sorun varsa kürt sorunu filan değil sadece eğitim sorunu vardır.güneydoğu memurlar valiler vs... için sürgün yeri olmaktan çıkmadıkça bazı sorunlarda maalesef çözülmekte zorlanacaktır. sürgün giden öğretmen doktor vs... görevini tam olarak yaparmı yada ilk fırsatta oradan kaçmanın yollarını arayan biri için.bu memurlar ne verebilir oradaki halka? ama ppk ya karışan türk olsun kürt olsun hepsine lanet olsun.sakın etnik milliyetçilğe girmeyelim hassas konudur.bri kişinin nefreti kendinden sonraki nesilleride etkiler.olur yüzlerce kişi.

Temel adalettir .
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KevinS
    KevinS's avatar
    Erkek

zigana bunu yazdı:

yaw tbt mürüdleride bir mürüd denk geldimi sağanak eleştiriye maruz kalıyor.bence anarsizan,ppk ile kürtleri biribirine karıştırıyor.yadaonlara olan nefreti kürtlere yansımış diye düşünüyorum.

bu düşünceyi sadece bu arkdaşımızın toyca o an için yazdığını düşünüyorum.

düne kadar hiç bir kürt vatandaşımız ben kürdüm diye övünç meselesi bile yapmazdı .neden ?  birileri kalkıp en iyi kürt ölü kürt deyinceye kadar. ırk ayrımı çok hoş bir olay değildir... bakın bazen bende kızıyorum.kaçak elektrik oranı yüksek olan bölgeler güneydoğu illeri... istanbulda biri arabanızın başına dikelirde park ücreti derse nereli olduğunu sorun.bayramda hapishane ziyareti etme fırsatınız olursa sorun kapkaççılar nereli diye .pavyon  işleticilerine,pazar tezgahtarlarına,sorarsanız % 90 aynı cevabı alırsınız.burada bir sorun varsa kürt sorunu filan değil sadece eğitim sorunu vardır.güneydoğu memurlar valiler vs... için sürgün yeri olmaktan çıkmadıkça bazı sorunlarda maalesef çözülmekte zorlanacaktır. sürgün giden öğretmen doktor vs... görevini tam olarak yaparmı yada ilk fırsatta oradan kaçmanın yollarını arayan biri için.bu memurlar ne verebilir oradaki halka? ama ppk ya karışan türk olsun kürt olsun hepsine lanet olsun.sakın etnik milliyetçilğe girmeyelim hassas konudur.bri kişinin nefreti kendinden sonraki nesilleride etkiler.olur yüzlerce kişi.

ewt çok güzel bir konuya değişnmişsin ırkçılık yanlış diyorsun ama yazılarında'da biraz ırkçılık ve provakasyon var gibi gördüm. şunuda unutma ki onlar anasının karnından doğarken bu hale gelmediler, neden peki oralardan çıkıyor? bunu nasıl önleyebiliriz? acaba bizde mi hata var diye bazılarının kendisini sorgulaması gerek.her bölgenin iyisi kötüsü vardır ama yazında birazda hakaret var gibi geldi bana. ama şunuda unutma ki insanları doğdukları yer yüzüne göre ayırt etmen yanlış . .

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek
    KevinS bunu yazdı:

çok güzel bir konuya değişnmişsin ırkçılık yanlış diyorsun ama yazılarında'da biraz ırkçılık ve provakasyon var gibi gördüm. şunuda unutma ki onlar anasının karnından doğarken bu hale gelmediler, neden peki oralardan çıkıyor? bunu nasıl önleyebiliriz? acaba bizde mi hata var diye bazılarının kendisini sorgulaması gerek.her bölgenin iyisi kötüsü vardır ama yazında birazda hakaret var gibi geldi bana. ama şunuda unutma ki insanları doğdukları yer yüzüne göre ayırt etmen yanlış . .

burada değinmek istediğim konu ,  '' geneleve düştüm iş bulamadım''  diyen bir kadının haklı olamayacağını ve onun oraya düşmesine neden olan unsurları ve ortamı sağlayanların suçluluğunu belirtmek istedim.

aramızda memur olanlar vardır belki ama inanın çok kızarım onlara.!  maaşını beğenmez, çalıştığı yer klimalı olacak,ev kirası düşük olacak,lüks olacak.hemen taksitle ev araba alabilecek.mesai saatlerinde zora gelemeyecek, benim imzam olmazsa memleket iş yapamaz diyecek,T.C. bölünmez bütünlüğünü oturduğum yerden ben korurum diycek,  batının  güzel şehirlerinde yaşayacak vs.vs..  işte en büyük suç bunların bence.mevcut hükümetler ,öğretmenimiz,doktorumuz,askerimiz, kaymakamımız vs. denkçe bulundukları memlekete ve vatandaşına sahip çıksalardı belkide terör de etnik ayrımcılıkta gündeme bile gelmeyecekti diye düşünüyorum.  varmıydı 1980 öncesi? 

Temel adalettir .
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KevinS
    KevinS's avatar
    Erkek

zigana bunu yazdı:

burada değinmek istediğim konu ,  '' geneleve düştüm iş bulamadım''  diyen bir kadının haklı olamayacağını ve onun oraya düşmesine neden olan unsurları ve ortamı sağlayanların suçluluğunu belirtmek istedim.

aramızda memur olanlar vardır belki ama inanın çok kızarım onlara.!  maaşını beğenmez, çalıştığı yer klimalı olacak,ev kirası düşük olacak,lüks olacak.hemen taksitle ev araba alabilecek.mesai saatlerinde zora gelemeyecek, benim imzam olmazsa memleket iş yapamaz diyecek,T.C. bölünmez bütünlüğünü oturduğum yerden ben korurum diycek,  batının  güzel şehirlerinde yaşayacak vs.vs..  işte en büyük suç bunların bence.mevcut hükümetler ,öğretmenimiz,doktorumuz,askerimiz, kaymakamımız vs. denkçe bulundukları memlekete ve vatandaşına sahip çıksalardı belkide terör de etnik ayrımcılıkta gündeme bile gelmeyecekti diye düşünüyorum.  varmıydı 1980 öncesi? 

haklı olduğun konular var ama aynı zaman  yanlış olduğun konularda var.ama birde olaya şu gözle bak doğudasın iş bulamiyorsun ne yaparsın ? mecburen sanayii şehirlerine göç etmek zorunda kalırsın.orada'da tutunamazsın doğal olarak illegal yoldan kazanç yapmaya bakarsın. tabikide öyle bir düşünce yanlış, olmaması gerek bir şey ama orada iş imkanı sağlayacak ne kadar iş var acaba ? veya onlar iş olsaydı buralarada gelmezlerdi.kaç tane iş adamı oraya yatırım yaptı acaba ? veya şöyle düşün birde ; acaba sen doktor, öğretmen olsaydın onlara bir parça şey göstermek için oraya gönüllü olarak gidermiydin ? veya mühendis, iş adamı olsaydın oraya mı yatırım yapardın yoksa sanayii şehirlerine mi ? belki iş adamları oraya yatırım yapacağıma gider istanbul,ankara,izmir,g.antep ws ws. yapardım onlarıda kendine göre haklı buluyorum ama yatarımdan ve eğitimden başka çare yok gibi geliyor bana bilmem yanlışmıyım.

Toplam Hit: 4691 Toplam Mesaj: 29