folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Diyarbakır"In Kürtleşmesi...

Diyarbakır"In Kürtleşmesi...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    svs bunu yazdı:
    -----------------------------
    Anarsizan bunu yazdı:

aga kürtleşme diye bi şey varsa onuda şöle açıklayabilirim;

şimdi bunlar zagros dağlarının mağralarından fırladılar,kolay işlere girdiler kaçakçılık pezevenklik gibi sora diğer bi sömürü aracı olan dini kullanıp şıhlar şeyhler mollalar yarattılar fare gibi çoğaldılar diyarbakır merkezli olarak önce güneydoğu anadoluyu ardından doğu anadoluyu kürtleştirmeye çalıştılar her ne kadar bütün güneydoğulular kürt sanılsada böyle değil mesela antepliler kürtleri hiç sewmez (üni. biliom:)) bende erzurumluyum aslen azeriyim biri kalkıp bana kürt dese azına z.çarım neysee sora bu kekolar büyük şehirlere akın etmeye başladılar bahaneleride hazırdı orda geçim zor falan filan şuan kürtlerin stratejilerine göre akdeniz sahil şeridi büyük şehirlerde kürt oranını artırmaktır.

''kürt aptalmı ki bölünmek istesin?Türklere büyük şehirlerde rahatça yaşayacak iken kürde doğunun çorak toprakları kalacak öylemi?İstanbulda bizim İzmirde zamanı gelince hepsini alacağız'' Musa Anter (kürtçülüğün babalarından)

durum bu aga

her fırsatta söylerim

BEN KÜRT OGLU KÜRDÜM

sizler nasıl türklügünüzle övünürseniz  bende KÜRT olmakla gurur duyarım

ama insanları  türk kürt diye ayırma taraftarı degilim

insanları ayıracak olsam inanan  ve inanmayan diye ayırırım

üstte yorum yazan serefsiz insanlıktan nasibini almamıs adamda nasıl benim soyum sopum ırkım

hakkında böyle konusuyosa bende onu türkten saymam  çünkü benim gözümde türklügünde  ayrı serefi vardır

ben köpeklere bile  hakaret etmem  haşaa  allaha yaratmıstır  fakat  bazı insanların köpeklesmesi beni çileden cıkarıyor 

ANARSİZAN     ne bok oldugun nikinden belli 

anana hakaret olması ama

anan seni dogurmamıs SICMIS

saygılarımla
                                                                                  gellek sıpaz şew xeş

Aramızda Anarizan gibi kişiliksizler oldukça, bu hikaye uzarda gider, Esasen kürt Mücadelesi bunun gibi şahsiyetlere atıftır, şayet kürtler ayrılırlarsa bunun gibi şahsiyetler yüzünden ayrılacaktır, bunun gibiler oldukça kürt özgür olmaya mecbur kalmaktadır.

Lanlı manlı konuşmayacam her ne kadar hak ettiysede, hey bre şahsiyet bozması sen diyarbakırlılara pezevenk demektesin göçmen herif, zaten buradan biride değilsin tarihi paylaşmamamışki ataların tarihten nasibini alasın adam gibi konuşasan, kan beynime sıçradı, terbiyeni takın efendi Kürtlerden ne kadar nefret ediyorsan inan bana kürtler de senden bin misli nefret etmektedir, fare gibi çoğalanlar öylemi, burada ağır hakaret vardır. Bu Ağır hakaretine inayeten Arkadaşım çok güzel oturtmuş lafı, Anan seni doğurmamış Sıçmış Bre insan müsveddesi, varsa Fikrini açıkla konuya aydınlatıcı zenginlik kat, fikrin yoksa, susta adam sansınlar, Şahsiyetsizlik Sana yakışıyor Vesselam, Sevmiyorsan sevme sevmiyorum de biz yine saygı duyarız zira zorla ne biz kimseyi severiz, nede bizi birilerinin sevmesini bekleriz. Heleki Düşmanımıza Keskin Kılış misali Düşmanız, Monitör Delikanlılığı kesilmişsin Ayağını denk al efendi.

Arkadaş Serçawa Şew baş.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    NighT-7 bunu yazdı:
    iMPaLa bunu yazdı:
    svs bunu yazdı:
    Anarsizan bunu yazdı:

aga kürtleşme diye bi şey varsa onuda şöle açıklayabilirim;

şimdi bunlar zagros dağlarının mağralarından fırladılar,kolay işlere girdiler kaçakçılık pezevenklik gibi sora diğer bi sömürü aracı olan dini kullanıp şıhlar şeyhler mollalar yarattılar fare gibi çoğaldılar diyarbakır merkezli olarak önce güneydoğu anadoluyu ardından doğu anadoluyu kürtleştirmeye çalıştılar her ne kadar bütün güneydoğulular kürt sanılsada böyle değil mesela antepliler kürtleri hiç sewmez (üni. biliom:)) bende erzurumluyum aslen azeriyim biri kalkıp bana kürt dese azına z.çarım neysee sora bu kekolar büyük şehirlere akın etmeye başladılar bahaneleride hazırdı orda geçim zor falan filan şuan kürtlerin stratejilerine göre akdeniz sahil şeridi büyük şehirlerde kürt oranını artırmaktır.

''kürt aptalmı ki bölünmek istesin?Türklere büyük şehirlerde rahatça yaşayacak iken kürde doğunun çorak toprakları kalacak öylemi?İstanbulda bizim İzmirde zamanı gelince hepsini alacağız'' Musa Anter (kürtçülüğün babalarından)

durum bu aga
    her fırsatta söylerim

BEN KÜRT OGLU KÜRDÜM

üstte yorum yazan serefsiz insanlıktan nasibini almamıs adamda nasıl benim soyum sopum ırkım

hakkında böyle konusuyosa bende onu türkten saymam  çünkü benim gözümde türklügünde  ayrı serefi vardır

ben köpeklere bile  hakaret etmem  haşaa  allaha yaratmıstır  fakat  bazı insanların köpeklesmesi beni çileden cıkarıyor 

anana hakaret olması ama

saygılarımla
                                                                                  gellek sıpaz şew xeş

hoca sen kürtlüğün hangi özelliğiyle övünüyorsun bi söylermisin?..
    :D ben de onu diycektim.

ayrıca svs malı. tamam orda yazdın zırladın ama "annen seni doğurmamış sıçmış" demişsin adama. Burdan ne yarak olduğun belli. bide yazını sonundaki o saygılarımladan sonraki yazın kürtçemi ne sikimse onu da siktirgit başka yerde yaz. Türkçe yaz burda.

Night Sana ne oluyo parlıyorsun orada gözüm adamın ettiği laflara bakmıyorsun sanırım yada işinemi geliyor, Türksen Türk Onurunu taşıyacaksın Saygılar demiş ne var bunda Sen saygı nedir bilmiyormusun, Orada Kürtçe kelimesinin anlamıda İyi gecelerdir, Bunda da her hangi bölücü cümle yok, Adamın ağır hakareti karşılığında hak ettiği cümleyi cuk diye oturtmuş Gözüm bu insaniyetten nasibini almamış Göçmen Sözde Türk geçinen adamı savunuyor buldum seni ama her hangi insani değer yada onuda geçtik Forum değeri ile bile Konuşmaya gayet incitici girişen bu adamı neden savunmaktasınki.

Kürtleşemez demişsin Kardeş Kürtleşmemişki zaten Kürt idiler ve Kürt tarihi hakkında bilgisi olmayanların Aptal Söylemleridir bunlar, Kürt kürt idi dedeside Kürt Neneside Kürt idi. Uzatmanın anlamı yok isteyene bunun tarihi ispatlarını son derece Geçerli kaynaklardan getirebilir verebilirim, Boş konuşmanın anlamı yok.

Kürt Türk tür kardeşler, ve Türkde Kürt, Buna Mukabilen, Laz Türktür, Türkde Laz. Kaynaştık anlamıyormusunuz neden kafanıza ağır geliyor bu denklem anlamıyorum, Bizi bölmeye çabalayanların istediğide bazı kardeşlerimizin düşündüğü buradaki örnekteki gibi düşünmeleridir, Sakın bir daha Kürde hakaret Türke hakaret etmeyin YAzıktır Bu millete YAzıktır Bu Vatana Kurtuluş Savaşındaki Beraber yatan Cengaverlere hiçmi saygınız yok.

Tek Ricam Kalıyor geriye Yurdumdaki Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arap Irkına mensup Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı, Ben Türküm Diyebilen, Helede Yeri geldimi Kürt Kardeşi ile Bende kürdüm diyebilen Türk Laz Arap Farketmez, Vatan Sever, Milliyeti bir Tüm Kardeşlerimden Ricam Pkk ile Kürtleri Birbirine karıştırmayın.

Tamam Pkk kürtlerden ve bazı milliyetlerden müteşekkildir, Ancak Yurdum kürdünü bu Gerçeklik ile yargılarsan onlarında o tarafa kayması söz konusu olurki Kardeşini ittiğin için Pkk lı etmiş olmaktan dolayı Suçlu Durumda olan sen olursun Ey Kardeşlerim. O yüzden Konu burada Ehhemmiyet takdir etmektedir, Üstüne basarak diyorum Yurdum Kürdü ile Pkk lı şerefsizleri birbirine karıştırmayın.!!!!!!!

Edit Ekleme yapacam=

Aklıma bi müddet sonra Güzel bir atasözü geldi, Söz Gümüşse Sükut Altındır.

Zaten Sükut etmesini bilen bir millet olsaydık şimdiye Kürt! üm diyen bir kişi bile kalmamıştı, hep dayatmalar bu insanları ayağa kaldırmadımı, bu gerçekleri görmek gerekmezmi madem olaylar bu seviyeye tırmandı bari Sevginin gücü ile birbirimizi severek Yıkılmamak için Düşmanlara inat Tek Deste olalım. Savaşın ne olduğunu bilmeyenler, Savaş çığırtkanlığı yapmakta ve Savaşı macera sanmaktadır, Allah Yurdumu Türkiyemi insanlarımızı Ayrım gözetmeksizin Savaşın Felaketlerinden Ve Doğal Afetlerden Korusun.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

DeFactorx bunu yazdı:
    svs bunu yazdı:

her fırsatta söylerim

BEN KÜRT OGLU KÜRDÜM

anana hakaret olması ama

saygılarımla
                                                                                  gellek sıpaz şew xeş

gellek sıpaz şew xeş ne amk
    Cevabını ben veriyim Üstünde duracak onca önemli konu varken Sevgili kardeşim madem kafayı buna taktı izah ediyim.

Gellek= Çok
    Sıpas = Teşekkürler
    Şew   = Gece
    Xeş   = Güzel iyi olan Hoşnutça iyi tanımı.

Genel Toplam= Çok Teşekkürler iyi geceler.

Gördüğün gibi Kötü anlam izafi eden her hangi bir şey yok Rahat ol. ;)

Benim Alttaki Cevap=
    Arkadaş Serçawa Şew Baş

Ser    = Üst üstünde olmakla ilgili olan.
    Çaw   = Göz
    Şew   = Gece
    Baş   = İyi mutlak iyi olmasını belirtir. (Mutlak iyilik)

Genel Toplam= Arkadaş Gözüm Üstüne İyi Geceler.

Birde bir ricam olacak Kürtçe bilen arkadaşlar, haksızlık güzel bir şey değildir, Özel durumlarda Kürtçe kelime Sarfetmek içinden geldiyse ve sarfettiysen lütfen parantez içerisinde Türkçe anlamınıda belirtirseniz bilmeyenlerin anlaması açısından daha güzel olacaktır.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek
    KevinS bunu yazdı:

zigana bunu yazdı:

burada değinmek istediğim konu ,  '' geneleve düştüm iş bulamadım''  diyen bir kadının haklı olamayacağını ve onun oraya düşmesine neden olan unsurları ve ortamı sağlayanların suçluluğunu belirtmek istedim.

aramızda memur olanlar vardır belki ama inanın çok kızarım onlara.!  maaşını beğenmez, çalıştığı yer klimalı olacak,ev kirası düşük olacak,lüks olacak.hemen taksitle ev araba alabilecek.mesai saatlerinde zora gelemeyecek, benim imzam olmazsa memleket iş yapamaz diyecek,T.C. bölünmez bütünlüğünü oturduğum yerden ben korurum diycek,  batının  güzel şehirlerinde yaşayacak vs.vs..  işte en büyük suç bunların bence.mevcut hükümetler ,öğretmenimiz,doktorumuz,askerimiz, kaymakamımız vs. denkçe bulundukları memlekete ve vatandaşına sahip çıksalardı belkide terör de etnik ayrımcılıkta gündeme bile gelmeyecekti diye düşünüyorum.  varmıydı 1980 öncesi? 

haklı olduğun konular var ama aynı zaman  yanlış olduğun konularda var.ama birde olaya şu gözle bak doğudasın iş bulamiyorsun ne yaparsın ? mecburen sanayii şehirlerine göç etmek zorunda kalırsın.orada'da tutunamazsın doğal olarak illegal yoldan kazanç yapmaya bakarsın. tabikide öyle bir düşünce yanlış, olmaması gerek bir şey ama orada iş imkanı sağlayacak ne kadar iş var acaba ? veya onlar iş olsaydı buralarada gelmezlerdi.kaç tane iş adamı oraya yatırım yaptı acaba ? veya şöyle düşün birde ; acaba sen doktor, öğretmen olsaydın onlara bir parça şey göstermek için oraya gönüllü olarak gidermiydin ? veya mühendis, iş adamı olsaydın oraya mı yatırım yapardın yoksa sanayii şehirlerine mi ? belki iş adamları oraya yatırım yapacağıma gider istanbul,ankara,izmir,g.antep ws ws. yapardım onlarıda kendine göre haklı buluyorum ama yatarımdan ve eğitimden başka çare yok gibi geliyor bana bilmem yanlışmıyım.

antep bir doğu ili değilmi? ticaretin en yoğun olduğu yerlerden bir ilimiz.ben askerliğimi batmanda yaptım çok iyi bilirim oraları.dağlarda terörist kovalarken şu dikkatimi çekmişti.orada ki doğal güzellik batıda olsa bir çok otel yapılırdı turizm açısından.doktor ve öğretmen olsam giderdim.belkide gelmezdim. güneydoğudaki tek ama tek eksiklik eğitim eğitim.memur ve siyasetci görevini tam yapmış olsydı bu zamana kadar terör barınamazdı memleketimizde..kitlesel asimilasyon politikası düşüncesi ve uygulaması ,insanlık tarihinde iç bir zaman başarılı olamamıştır. aksine ters tepmiştir.hitlerin yahudileri fırınlaması, saddamın erbil katliamları vs vs.  sorun terörse terör .terör yok etmek için bölge halkının desteğini almadıkça kesinlikle başarılı olamazsın.  kürt ve türk ayrımı gündeme bile gelmemesi gerekir.sadece duyarlı kürt vatandaşlarımız bu hassas devrede dikkat etsinler biraz.aynı şekilde milliyetçi kardeşlerimizde duyarlı olursa sanırım güzel şeyler olur.

Temel adalettir .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KevinS
    KevinS's avatar
    Erkek
    zigana bunu yazdı:

antep bir doğu ili değilmi? ticaretin en yoğun olduğu yerlerden bir ilimiz.ben askerliğimi batmanda yaptım çok iyi bilirim oraları.dağlarda terörist kovalarken şu dikkatimi çekmişti.orada ki doğal güzellik batıda olsa bir çok otel yapılırdı turizm açısından.doktor ve öğretmen olsam giderdim.belkide gelmezdim. güneydoğudaki tek ama tek eksiklik eğitim eğitim.memur ve siyasetci görevini tam yapmış olsydı bu zamana kadar terör barınamazdı memleketimizde..kitlesel asimilasyon politikası düşüncesi ve uygulaması ,insanlık tarihinde iç bir zaman başarılı olamamıştır. aksine ters tepmiştir.hitlerin yahudileri fırınlaması, saddamın erbil katliamları vs vs.  sorun terörse terör .terör yok etmek için bölge halkının desteğini almadıkça kesinlikle başarılı olamazsın.  kürt ve türk ayrımı gündeme bile gelmemesi gerekir.sadece duyarlı kürt vatandaşlarımız bu hassas devrede dikkat etsinler biraz.aynı şekilde milliyetçi kardeşlerimizde duyarlı olursa sanırım güzel şeyler olur.
    öncelikle şunu demeliyim ki tartışmayı biliyorsun, şuana kadar kimle tartışdıysam küfür etmişdir kürtleri savunduğum için.bu yüzden seni kutluyorum. Doğru g.antepde bir bir doğu ili yanlız ben konunun akışına hitaben kürtlerin yoğun yaşadığı yereri hitap ettim, arkadaşlarımızda demiş zaten g.antepliler kürtleri sevmezler diye. ama konuyu biraz çarpıttın sanırım ne demek istediğini ve bunun konuyla ne alakalı olduğunu tam olarak kesdiremedim.biraz daha dediklerini toparlarsan sevinirim.

İyimser Bir Gül Açsın Yanaklarında . .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

Düşünceye bak  diyarbakır şırnak bizim hakkari bizim,  ama orda yüzyıllardır yaşayan halk bizim değil .

bizde bu gençlik varken abd  ye  israil e  ab ye     fazla iş düşmüyor. biz zaten bölüyoruz kendi kendimizi.

bu devletlerin istediği oluyor işte forumda bile birbirinizi sikmeye kalkıyorsunuz acaba karşılaşsanız ne olur?

eğer bu anlattıklarınız gibi olsaydı  kürtler, türkiye dogru dürüst mermi atamadan işgal edilirdi böl parçala yönet e çoktan kurban edilmişti .ama bunu siz bilmesenizde diğer devletler biliyor her  kürdün vatan satmayacagını,aksine bayrak inerse kadınlarımızın donuda iner anlayışının hakim olduğunu......

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    erkan07 bunu yazdı:

Düşünceye bak  diyarbakır şırnak bizim hakkari bizim,  ama orda yüzyıllardır yaşayan halk bizim değil .

bizde bu gençlik varken abd  ye  israil e  ab ye     fazla iş düşmüyor. biz zaten bölüyoruz kendi kendimizi.

bu devletlerin istediği oluyor işte forumda bile birbirinizi sikmeye kalkıyorsunuz acaba karşılaşsanız ne olur?

eğer bu anlattıklarınız gibi olsaydı  kürtler, türkiye dogru dürüst mermi atamadan işgal edilirdi böl parçala yönet e çoktan kurban edilmişti .ama bunu siz bilmesenizde diğer devletler biliyor her  kürdün vatan satmayacagını,aksine bayrak inerse kadınlarımızın donuda iner anlayışının hakim olduğunu......

Erkanım çok güzel ifade etmişsin. O kürt ki sevmiyorum diyor bazı arkadaşlar varya işte o kürt yarın bi gün olası Savaşta Onun Anasını bacısını namusunu Toprak bütünlüğünü korumak için gençliğini canını Ailesini hiçe sayacak Düşmanla Türkiye için, Türk, Kürt, Laz, Çerkez kardeşleri için Savaşacak, Bu Kahraman Kürtlerde varken ve her gün haberlerde şehit düşen askerlerimizin haberlerini aldığımız zaman Şehit düşen Kürt asıllı Mehmetçikleride Hali hazırda görmekte olduğumuz halde, Allah Aşkına nedir bu Yurdum Kürdüne yapılan çirkin laflar ve hakaretler.

Yazık değilmidir, Diyorlar kapkaççısı Kürt pezevengi kürt ya peki bunları yapan hiçmi Türk laz yada çerkez yoktur, Kötülerimiz bizim eğitimsizliğimizin kaynağıdır bu yaklaşım doğru olacaktır, vede Toplumsal Seviyemizden de kaynaklanabilir, itmeye kakmaya çok meraklı bir toplumda olduğumuzu ayrıca belirtememe sanırım gerek yoktur. İşte ittikçe bu tür Kişilerde türeyecektir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    erkan07 bunu yazdı:

Olay budur konu burada kapanmistir.Tebrikler Erkan.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 4693 Toplam Mesaj: 29