folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dogo Argentino ( Beyaz Olum Melegi )

Dogo Argentino ( Beyaz Olum Melegi )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLsanCaK
    aLsanCaK's avatar
    Erkek

1920 senesinde Arjantinli Veteriner Doktor kendisini köpeklere adamış ve onlar için herşeyi yapabilecek kadar seven nerdeyse bütün gününü köpeklerle ve doğada geçiren Antonio MARTİNES yeni bir cins köpek yaratmayı aklına koymuştu.Bu cins bütün Amerika ve Amazon Ormanlarında yaşayan vahşi ve tehlikeli av hayvanları (puma,panter,jaguar ve yaban domuzu v.b.) gibi tehlikeli hayvanlarla uğraşabilecek güçte, kuvvetli, dayanıklı, mücadeleci ve diğer hayvanlardan gözle görülebilir renk ve irilikte olacaktı.1920-1928 yılları arasında Arjantin Dogo oluştu ve bütün testlerden son derece rahat geçti.Çağdaş Arjantin Dogo 11 cinsin birleşmesiyle ortaya çıktı.İçgüdüsel becerileri,iyi huyları ve en önemlisi aileye karşı hiçbir şekilde agresif ve sinirli değildi.Çocukları çok seviyor ve onları koruyor olması bu hayvanın en güzel yanlarından birisi.Diğer güzel huylarından bir taneside üçüncü şahıslara güvenmemesi.Şöyleki köpek sahibi kim severse sevsin kim yemek verirse versin sahibine veya aile fertlerinden birisine art niyetli olunduğunu hissettiği zaman onu düşman gibi görüyor(zaten tehlike dışardan değil içten gelir diyor- doktor).Güzel bir tarafıda hemen saldırıp parçalamıyor.Önce uyarıcı hareketini yapıyor.Sahibi yanında ise komutunu bekliyor. Arjantin Dogo diğer köpekler gibi zor eğitim gerektirmiyor.Çünkü çok çabuk verilen eğitimi alıyor ve asla unutmuyor.Arjantin Dogo'nun becerileri çok mükemmel badyguard, polis, cankurtaran, çocuk bakıcılığı, avcılık gibi içgüdüleri olan eğitim için zorlanılmayan beyaz melek kör ve sakatlar içinde çok iyibir hayvan.Bazı köpek sahipleri Arjanti'nin döğüş özelliklerinden faydalanmak istiyor.Ama maalesef böyle iyi huylu bir hayvanı bu amaç için kullanmak yazık olur.Arjantin Dogo'nun diğer hayvanlar gibi boş yere havlaması yoktur. Özellikle zamanımızda apartman ortamı için idealdir.Köpek uzmanlarının açıkladığına göre bu köpeğin en kötü eksiği sahibine aşırı şekilde bağlı olup aşık olması. Arjantin Dogo'nuz varsa karınız ve çocuklarınızla geceyarısı karanlık sokaklarda bile korkmadan yürüyün. Çünkü yanınızda tankla korunuyormuşcasına güvendesiniz.Dogonun ısırma huyu yoktur. Aileye zarar verileceğini hissettiği zaman 18 atmosfer çene basıncıyla kişiyi zararsız hale getirebiliyor.. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    hoca bunlar evde sahibinden sonra söz sahibi olmak istiyorlarmış o yüzden sakat a.q. evde babadan sonra ikinci reis olmak istiyormuş.adamı yer atar bunlar ya uzak dursun.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLsanCaK
    aLsanCaK's avatar
    Erkek

siyahbereli bunu yazdı:
    -----------------------------
    hoca bunlar evde sahibinden sonra söz sahibi olmak istiyorlarmış o yüzden sakat a.q. evde babadan sonra ikinci reis olmak istiyormuş.adamı yer atar bunlar ya uzak dursun.

yukarda kopegin ozellikleri yaziyo guzel okumadin heralde .. harika bi kopek hemen bok atmayalim :)

(kangala alternatif olabilir ) 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    Apartman yaşamına en uygun köpekmiş sanırım..Tüy dökme sorunu minimum olan bi köpek durdukk yere kesinlikle havlamaz..bende ilerde çok istiyorum fakat aşırı pahalı..çok önceden buraya dogo'nun puma'yla dövüş videosunu koymuştum puma'yı altına almıştı..youtube'dan bi bakın ama sanırım silindi o

dont think twice its all right
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    okudum yaa.bende bok atmadım zatende.bu konuda bi uzmanla sohbet etmiştim,veteriner.o söylemişti evdekinlere söz geçirmek isteme duyguları varmış sahibi evin reisi ise o gibi davranmak istiyorlarmış.yazdığım şeydede bişey yok hemen niye kızıyon laa :D

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek
    ben uzun zamandır dogo besliyorum ve bu güne kadar aile fertlerinden kimseye karşı ne bir agresifliği ne de patronluk taslaması oldu.dogo dünyadaki en yeni köpeklerden biri ve fazla tanınmayan bir ırk olduğu için insanların bu ırk için yanlış şeyler söylemesini normal buluyorum.bunu anlayabilmeleri için beslemeleri gerekir.evet arkadaşlar dogonun kötü bir huyundan bahsetmek isterseniz tek kötü huyu eğer bahçede besliyorsanız içeri giren şahsın kurtuluşunun ve kaçma imkanının olmamasıdır.çünkü dogo bir köşeye siner ve avının ona yaklaşmasını bekler daha sonra saldırır. kişiye kaçma olanağı tanımaz bir köşede pusuya yatar ve bekler en ideal anı.ama bu köpek ideal bir dost ve koruyucudur.hiç bir şeyden korkmazkorktuğu tek varlık sahibidir ve bu korkunun tek nedeni aşktır.ve dogoların en kötü özelliği yüksek oranda genlerinde sağırlık ihtimalini bulunmasıdır.sağır olan dogolarda havlama problemiyle karşılaşabilirsiniz.ayrıca aldığınız yavru dogonun sağır olduğunu yaklaşık 3-4 aylıkken fark edebilirsiniz.benim 1 erkek ve 1 dişi dogom var. erkeğim sağır.dişim normal.ama herhengi bir problemle karşılaşmadım ve emin olunki sizde karşılaşmazsınız karşılaşabileceğiniz tek prblem eğitimiin görselliğe dayalı olmaasıdır. ve bu sizi uğraştıracaktır. sabır gerektiren bir iş.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mimar
    mimar's avatar
    Erkek

hakkaten dehşet bir köpek gerek karizması gerek çenesinin kuvveti gerekse acı hissetmemesi ile bence pitbull dan daha iyi. üstelik hiç saldırgan değil ve gayet uysal.

fakat şuna dikkati çekmek isterim, dogo argentino yeni değil çok eski bir türdür. ve nesli tükenmiştir. arjantinli doktor da bu köpeğin cinsini tekrar yaşatmak için, cinsleri bu köpeğe benzyen 11 köpeğin( boxer, buldog, terier...) birleşmesiyle gerçek dogo argentinoya çok benzeyen (belki daha da iyisi) yeni bir tür elde etmiştir...

uçmayı bilmiyorsan ibnelik yapmayacaksın...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    POLECAT
    POLECAT's avatar
    Erkek
    ben bu köpeği bi filmde görmüştüm ama orda kavga falan ettiriyolardı. dövüşçü bi köpek olarak yetiştirilebiliyo filmden anladığım kadarıyla

"" Cümleler Doğrudur Sen Doğru İsen, Doğruluk Bulunmaz Sen Eğri İsen. P.S
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    mimar bunu yazdı:

hakkaten dehşet bir köpek gerek karizması gerek çenesinin kuvveti gerekse acı hissetmemesi ile bence pitbull dan daha iyi. üstelik hiç saldırgan değil ve gayet uysal.

fakat şuna dikkati çekmek isterim, dogo argentino yeni değil çok eski bir türdür. ve nesli tükenmiştir. arjantinli doktor da bu köpeğin cinsini tekrar yaşatmak için, cinsleri bu köpeğe benzyen 11 köpeğin( boxer, buldog, terier...) birleşmesiyle gerçek dogo argentinoya çok benzeyen (belki daha da iyisi) yeni bir tür elde etmiştir...

Bahsettiğin köpek Beyaz Cordoba'dır Dogo'ya göre daha minyondur..Dogo yeni ve farklı bir ırktır ve   mükemmel bi sentezdir !!

dont think twice its all right
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wassh
    wassh's avatar
    Erkek

bu kopekleri uzun zamandır arastırıorum... evimde bir tane rot var ama onun istedigim duzeye ulasamaması sebebi ile bir tane argentina dogo almak istiyorum... anlatılanlara tamamen uyan bir kopektir. ayrıca ekstra ozellikleri var... cok asil bir hayvandır. sahibinin sozunden asla cıkmaz. ama sahibinin onu baskaları ile paylasmasını hic sevmez bunu hissederse sahibine kucuk capta zarar da verebilir. ama asla cenesinin tam basıncını uygulamaz... eger bir argentina dogo olan bir eve habersiz girerseniz hemen saldırıya ugramassınız... bu bakımdan huyları rot a benzemektedir. habersiz giren kisiyi etkisiz hale getirir ve sahibini bekler son komut sahibinden gelmedigi surece asla ısırma gibi bir durum olusmaz.

herhangi bir zarar gorme durumunda (yabancı kisi tarafından bıcaklanma, demirle vurulma v.s.) acıyı sinesine cekerek saldırısına devam eder ve canının o kadar yanmıs olmasına karsın gene de kendine saldıranı öldürmez... aile koruma kopegi olarak son derece uygundur. ama unutmayın hangi cins kopek olursa olsun egitimini nasıl ne yonde verirseniz o yonde gider. dovus kopegi yaparsanız gucu ile herkese her cins kopege karsı koyar...

metinde de bahsedildigi gibi 11 cins kopegin genlerini tasımaktadır ve bilindigi uzere kırma kopekler cins (saf) kopeklerden daha itaatkar ve daha akıllı olurlar... ama bu demek degildir ki bir dişi argentina dogoyu gidip sokak kopegi ile ciflestirirsen istedigini elde edersin... :D adamlar yapmıs zaten senelerdir ugrasmıslar bu ırk ı olusturmak icin :D

bence koruma kopegi olarak alınabilecek en guzel, en asil, en akıllı, en iri, en guclu, yani enlerin toplandıgı bir köpek...

köpek almak isteyipte tercihini bu yonde kullananlar asla pişman olmazlar... almak isteyenler icin kucuk bir fiyat yavruları 1000$ dan baslıor...

cin alinin mına koyam bana bişi olmasın...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DioNYsoS
    DioNYsoS's avatar
    Erkek
    aq domuz bile parçalıyor lan bunlar

Yatakta We Batakta Eşi Olmayan Eline Mahkumdur.
Toplam Hit: 13336 Toplam Mesaj: 26