folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dogo Argentino ( Beyaz Olum Melegi )

Dogo Argentino ( Beyaz Olum Melegi )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tek başına bi domuzu yenecek kadar güçlü...

bunların en başında cordoba dövüş köpeği bulunmakta...yanında terrier, buldog, ingiliz pointer, boxer var...gen havuzunda bunların geninin cordoba dövüş köpeğinin genine eklenmesiyle oluşturulmuş...misal güç özelliği cordoba dövüş köpeğinden, gögüs kasları buldogdan, koku alma özelliği pointerden alınmış...

diğer yandan bunun üretilme amacı koruma köpeği olmaktan çok av köpeği olmasıdır...pumalara karşı korkmadan saldıracak ve av gücüde iyi olabilece bir köpek üretmek amacıyla MARTİNES kardeşler tarafından üretilmiştir...daha doğrusu büyüğü üretmiş küçüğü sadece not tutmuş...diğer av köpeklerinden farkı ise onlara göre çok güçlü ve diğer av köpekleri gibi ferma ve kopoy yerine avı direk kendi öldürüp avcının önüne getiriyor...

bende bir ara çok araştırmıştım bu köpeği...çok hoşuma gidiyor gerçekten...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murathan
    murathan's avatar
    Erkek
    ewt arkadaslar ama suna deginmemissiniz.tırnakları özele bakım ister.buyudukce alta dogru kıvrılır.ewet biraz sagırdır.boyları erkeklerde bildigim kadarıyla 60-65 cm dişilerde 58-62 cm gibi olması lazım.arkadsın var.harika bir kopek.ben bu kopekten almayı dusunuyorum.digerlerine gore tercihimdir.hem ne evlencem amk.bi kopek alırım hic yoktan karının dır dır cenesinden kurtulurum.pek ala super yasanır. :P

copy
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mugato
    mugato's avatar
    Erkek

spyrex bunu yazdı:
    -----------------------------
    ewt arkadaslar ama suna deginmemissiniz.tırnakları özele bakım ister.buyudukce alta dogru kıvrılır.ewet biraz sagırdır.boyları erkeklerde bildigim kadarıyla 60-65 cm dişilerde 58-62 cm gibi olması lazım.arkadsın var.harika bir kopek.ben bu kopekten almayı dusunuyorum.digerlerine gore tercihimdir.hem ne evlencem amk.bi kopek alırım hic yoktan karının dır dır cenesinden kurtulurum.pek ala super yasanır. :P

------------------------------

bestiality diyosun yani

oha ;)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Dogo saglam kopektir...kolay kolay isirma girisiminde bulunmaz ama isirincada boyundan yakalayip oldurur...Domuz avinda yaygin olarak kullanilir...Bir donem amerikada polis kopegi olarakta kullanilmis ama siddetli isirma ve agir yaralanma durumundan dolayi vazgecilmis...Ayrica saglam Dogo bulmak zordur,Turkiye sartlarinda...

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek
    pitbull tipi var amk,çok tırsıyom pitbulldan abi,rüyalarıma giriyo kabusum oluyo :S

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    Aldığınız köpek %90 safkan olmayacaktır. Türkiyede satılan kopeklerin hicbirinin safkanlıgına inanmıyorum, noter tastikli secere koyarsa onume ancak ozaman parayla kopek alırım. dogo gibi nadide bir cinsin Türkiyede safkan satışı cok zor ve asırı pahalıdır (ki onların bile safkanlıgına guvenmiyorum). ona vereceginiz parayla hindistandan kaplan getirtirsiniz. dogo turu kopeklere ilginiz varsa bu cinsin yaratılmasında kullanılan cinslere yonelin boxer gibi. boylece alacagınız hayvanın yaygın olmasından oturu safkan olma ihtimalini arttırmıs olursunuz, hemde bu tur seylere rant saglamayarak melez kopeklerin insanlara safkan diye kakalanmasını onlemede payınız olur. rant saglamayan sey uretilmez, insanlar illa sunu alacam diye gidip seceresiz kopekler aldıkca kopekler melezlenmeye devam edecek ve soylar bozuldukca bozulacak. bugun kangal cinsinin dustugu durumda iste bu yuzden. alien gibi kangallar geziyor koylerde sokaklarda vs neymis kangal. siktiler guzelim cinsi daha yeni dank etti korumaya aldılar hayvanı

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

arkadaşlar dogo kırma değil saf bir ırktır.1964 yılında FCI tarafından tanınmıştır.

dogo argentino yeryüzündeki en yeni köpek ırklarından biridir. bu köpek arjantinlilerin ulusal övünç kaynağıdır ve onunla en az futbol ve tango kadar gurur duyarlar. birçok köpek ırkının aksine, ddogo'nun hikayesi "Bu köpek ırkının hikayesi tarihin derinliklerinde saklıdır..." cümlesiyle başlamaz. tam tersi, dogo'nun tarihi oldukça yenidir ve çok iyi bilinmektedir.ırkın yaratıcısı Prof. Dr. Antonio Nores Martines bir genetik uzmanı ve tutku dolu bir avcıydı. 20.yy başlarında arjantinde av düpedüz tehlike demekti, çünkü gerek uçsuz bucaksız kayalıklar ve çalılıklardan oluşan arazi, gerekse de tehlikeli hayvanlar (puma, jaguar ve avrupa yaban domuzu) her avı gerçek maceraya dönüştürüyordu.dünyadaki hiçbir köpek bu koşullarda avlanamıyor, denendiklerinde ise kendileri "av" oluyorlardı.Antonio Martines'in hayali av içgüdülerine sahip olan, uzun mesafeleri koşabilen, iyi koku alabilen, bir pumayla teke tek dövüşüp onu alt edebilecek kadar güçlü, dövüş sırasında alabileceği yaralar yüzünden mücadeleyi bırakmayan ama aynı zamanda ve en önemlisi de insanlara ve diğer köpeklere karşı gereksiz agresiflikten yoksun bir köpek cinsi yaratmaktı.Antonio Martines'in hayalini kurduğu köpeğin özellikleri yeryüzündeki hiçbir köpekte birarada yoktu. istediğini elde etmek için birçok köpek cinsinin en iyi özelliklerini biraraya getirmesi gerekiyordu. karşısındaki işin çok uzun, yorucu ve belki de imkansız olduğunu biliyordu, ama başaracak olursa bütün dünyayı hayrete düşürecek bir köpek cinsinin ortaya çıkacağını da çok iyi biliyordu.yeni ırkın temeli olarak perro de pelea'yı (kordoba beyaz dövüş köpeği - günümüzde soyu tükenmiştir) aldı. (bazı kaynaklara göre 30 dişi) buna tam 9 frklı köpek ırkı ekledi ve uzun yıllar sonunda amacına ulaştı. kullandığı bütün köpekler safkandı ve çiftleşmeler sonucu doğan yavrular arasından en elitlerini seçiyordu.

seçilen ırklar da tabii ki dikkatli inceleme sonunda belirleniyordu.

1. bir puma veya yaban domuzuna yetişmek ve ona saldırmak için hızlı ve cesur köpeklere ihtiyaçları vardı ve Antonio Nores Martines ve kardeşi Avgustin Nores Martines'e göre bu köpek irlanda kurt tazısı'ndan başkası olamazdı.

2. elde edilen köpeğin büyüklüğünü korumak ve kas yapısını daha da geliştirmek için ispanyol mastifi kullandıkları bir sonraki cins oldu.

3. avrupadaki en popüler av köpeklerinden biri olan pointer mükemmel koku alma duyusunu verdi.

4. bulldog'un geniş göğüsü, yere sağlam basışı ve gözüpekliği, kardeşlerinyeni cins için seçtikleri diğer özelliklerdi.

5. boyut olarak biraz küçük olmasına rağmen "köpeklerin gladyatörü" bullterrier cesaret, korkusuzluk, çeviklik özelliklerini verdi.

6. kafa tasını ve genel olarak bütün iskeleti güçlendirmek ve büyütmek için danua tercih edilen bir sonraki cins oldu.

7. dünyanın en güçlü köpek çenelerinden birinin sahibi dogue de bordeaux yeni cinsin zaten güçlü olan çenelerini biraz daha geliştirdi.

8. arjantin pampaslarında avlanmak için kolaylıkla seçilebilen bir renk olan beyaz için pirenei dağ jöpeği kullanıldı.

9. en son kullanılan cins olan boxer yeni cinse sağlam psikoloji ve canlılık verdi.

artık sonuca ulaşılmıştı. yeni köpek bütün beklentileri karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda çok üstün birkaç özellik daha sergiliyordu.

ne yazık ki 1956 yılında Prof. Dr. Antonio Nores Martines trajik bir kaza sonucu hayatını kaybetti ve ortaya çıkan bu yeni köpek ırkının uluslararası köpek federasyonu (FCI) tarafından resmen tanınmasını (1964) göremedi.
    kardeşi Avgustin bu cinsin popüler hale gelmesi için elinden geleni yaptı ve onun sayesinde bu yeni ırk yok olmaktan kurtuldu. gittiği her yre yanında Dogo Argentino yavrularını götürüyor ve oradaki üst düzey kişilere hediye ediyordu. daha sonra arjantinin canada'daki büyükelçisi olarak kuzey amerika'ya gittiğinde yine yanında birkaç dogo götürerek köpeğin orada da tanınmasını sağladı.

dogo argentino pek havlayan bir köpek türü değil. Bunun sebeplerinden onun avcı oluşunu ve kendine olan güvenini gösterebiliriz.
    dogo sessiz avcıdır ve sessizce, süratle ve acımasızca saldırır. aynı zamanda dogo kendi gücünün farkındadır ve bu nedenle kendini kolay kolay tehdit altında hissetmez, dolayısıyla da agresifleşmez. köpek kavgalarının çoğunda kavgayı provoke eden, yani başlatan dogo değildir (hepsini o bitirse bile!) kısacası, dogo gereksiz yere havlamaz. maalesef, gerektiğinde bile havlamayabilir: bahçenize girmeye çalışan hırsızı veya davetsiz misafiri havlayarak uyarmak ve korkutmak, böylece onun uzaklaşmasını sağlamak yerine sessizce bir köşede pusuya yatıp kurbanını bekleyebilir. Sonucu tahmin edebiliyorsunuz herhalde!!! cok büyük trajediye yol açılabilir. belki duymuşsunuzdur, bekçi köpekleri için şöyle bir benzetme vardır: "bir dobermann koruduğu binaya insanı asla sokmaz, rottweiler ise içeriye sokar ama dışarıya çıkartmaz." burada benzetme yapacak olursak dogo da insanı içeriye alıp orayı kendi av alanına çevirir!

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

ayrıca

familya: mastiff
    diğer adları: dogo argentino, argentinian mastiff, argentine dogo,  türkiyede beyaz ölüm meleği olarak anılır

rengi: beyaz
    çıkış yeri: arjantin
    çıkış tarihi: 1920
    orjinal işlevi: av, bekçi, koruma köpeği.
    günümüzdeki işlevi: günümüzde çok amaçlı olarka kullanılmaktadır. Avcı, bekçi, polis, ordu, arama-kurtarma köpeği.
    ortalama ömür: 11-13 yıl
    kilo erkek/kilo dişi: 40-50/33-40 kg

boy erkek/boy dişi: 58-68/58-65 cm

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek

hammer hoja, iki cesit kopek turu vardır. birisi dogal selusyonla uremis ırklar, kangal ve alabai gibi bir digeri ise insanların melezleyerek urettigi yapay selusyon ırklar. dogo insan uretimi bir ırktır dogada kendiliginden meydana gelmemistir. uretiminde kullanılan ırklarda insan uretimidir. yani bu kopek melezinde melezidir. safkan demek sadece kendi ırkı ile ureyen demektir. dogo yaratılmıs, ve bir ırk olmustur. dogo ile dogo nun yavrusu tabiki safkandır. tabii burada anne ve babanında safkandan gelmesi gerekir. tum seceresi safkan olmalıdır. benim dedigim Türkiyede safkan dogo bulunmayacagı, ırkın insan selusyonu olması degil. kopegin safkan olması ayrı bir konu, naturel yada yapal selusyon olması ayrı bir konu.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek
    dkn tabi öyle bende zaten dünyanın var oluşundan beri bu yaratığın var olduğunu iddaa etmiyorum zaten bizim bildiğimiz ırklardan kaç tanesi safkan ( senin dediğin tanımlamaya göre) sınıfına sokulabilir. dogo bir insan üretmidir fakat saf bir hayvandır. ayrıca emin ol ki türkiyede saf kan dogo bulabilirsin. ama nereden bulacağını iyi bilmen gerekir. preso, mastif, dogo vs gibi sadece bu ırklarla uğraşan (üretim) çok arkadaşım var ve hepsindede safkan ırklar bulunuyor. zati onlardan kendi damızlıklarını yurtdışından çok büyük paralara getiriyor. evet sende haklısın bazı konularda benimde ilk aldığım dogom (sezar) saf değildi. ama daha sonra iyi bir araştırma yaptım ve şimdi 2 tane saf kan dogo sahibiyim ama almadan önce iyi bir araştırma yapman gerekiyor. mesela yurt dışından getirtirim diyenlere güvenmiyorum. çünkü gelecek olan köpeği almadan önce görebilme sansım yok o yüzden tercih etmiyorum. ama şimdi bir çok insan tanıyorum ve şimdi bu insanlarla çok iyi arkadaşım. onlarda zaten kanı bozuk ırkların olmayacağını biliyorum fakat genede önlem olması amacıyla gidi köpeği görerek alıyorum. ayrıc onlarıda ziyaret etmiş oluyorum. aslında konulara bu kadar şüpheyle yaklaşmak güzel. bu bizim bilinçli ve araştırmacı kişiler olduğumuzu gösterir. ama şüphe duyuyoruz diyede bence kendimizi sevdiğimiz şeylerden mahrum etmemeliyiz.

Toplam Hit: 13338 Toplam Mesaj: 26