folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Dolandırıldım Galiba

Dolandırıldım Galiba

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Erkek

öfkelenip hiddetlenme öfkeyle kalkan zararla oturur, belki yanılıyorsun gider sakince konuşursun,

senin telefona nasıl şifre felan gelmiyor der ve bu tür vakkaların olduğunu söyler uyarırsın  sonra faturanı bekler işler düşündüğün gibiyse gider dersin terbiyesizlik yaptın ver parayı  vermezse üstelersin karşı çıkarsa sakince dişlerini boğazına döker gargara yaptırırsın..

sonra selam sabahı kesersin.

Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarakartaL
    KarakartaL's avatar
    Erkek

bu msj da arkadastan yeni geldi.

yaklaşık 10 dakika önce facebookta bir arakadaşımın hesabını kıran bir internet korsanı bana bir hikaye kurarak arkadaşımın ağzından bir şeyler yazdı. facede ekli olan zıpkıncılar görmüştür zaten ama hepiniz görün zor duruma düşmeyin diye buraya da yazıyorum. lafı çok uzatmayacağım direk sonuca bağlayacağım;

"JP83 yaz 5685e gönder. cevap olarak benim telefon şifrem gelecek lütfen yardım et" şeklinde faceden mesaj yolluyor(teması bu olan farklı bir hikaye de yazabilirler)
    kendin neden yapmıyorsun falan deyince de telefonun bloke olduğunu vs söylüyor. gelen kodu ona göndermenizi ve böylece telefonunu açabileceğini söylüyor. 
    siz bu mesajı(JP83) belirtilen numaraya attığınızda cevap olarak size bir kod geliyor. bu aslında bildiğimiz mobil ödeme işlemi. kodu da karşı tarafa verince muhtemelen ödemeyi yapmış oluyorsunuz. çok da hakim değilim olaya ama net bir şekilde yalan ifade ve dolandırıcılık var.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

konturlu hatta neyin kafası bu? tirilyon çekmiştir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam geçenlerde arkadaşımın biri de aynı muhabbeti yaptı. Numaramı istedi sonra 7979 dan bi mesaj geldi Facebook kredisi diye. Evet diye cevaplarsam 60 TL gideceği yazıyodu. Dedim bu ne, sen evet diye cevapla anlatıcam ben dedi. Farkettim bi kıllık olduğunu. "Ahmet abi biz seninle nerde tanıştık?" dedim. "Cehennemde alay mı ediyon lan benle" dedi. Sonra dümdüz sövdüm elemana. Bizim ahmet abinin facebook hesabını hacklemiş. Muhtemelen senin arkadaşın başına da aynı şey gelmiştir.

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masTR
    masTR's avatar
    Erkek

Kontürlü tarifede nasıl bu kafayı yakaladın şaşırdım doğrusu . kontürlü hatlara fatura uygulaması yok . kontürün kadar konuşur mesajlaşır vs vs işlemler yaparsın . Faturalı olsa tamam dicemde bayağı ucmussun hocam ya 

hsyn.ackgz > skype
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarakartaL
    KarakartaL's avatar
    Erkek
    masTR bunu yazdı

Kontürlü tarifede nasıl bu kafayı yakaladın şaşırdım doğrusu . kontürlü hatlara fatura uygulaması yok . kontürün kadar konuşur mesajlaşır vs vs işlemler yaparsın . Faturalı olsa tamam dicemde bayağı ucmussun hocam ya 

arkadaşım bu konularda pek fazla bilgim yoktur. Kontörlü olsa dahi fatura olarak yansıma gibi birşeyler var diye biliyordum yanılmışım demekki.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e-satis
    e-satis's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhaba, Arkadaşın Çok Doğru Söylemiş. Facebook da Kullanıcı Adı Alma ( Facebook.com/ahmetxxx ) gibi şeylerde Telefona gönderilen mesajdaki Şifreyi istiyor. ben 50000 kere denedim Hattım Turkcell hiçbi şekilde gelmiyor mesaj bana ! bana değil sadece 3-5 kisiye daha gitmedi ne sacmalıktır anlamadım ama aynı baz istasyonu içerisinde bulunan bir diğer operatör arkadaşıma gitti. 

e-satis tarafından 13/Mar/13 13:36 tarihinde düzenlenmiştir

Rizörvid
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

sanırım arkadaş biraz pimpirikli. arkadaşın sana bunu yüz yüze söylüyor. muhtemelen dediğim gibi facebook ile ilgili olay.

boşuna nem kapma. hattında kontörlü.

*123# ile sorgulamanı yap. olmadı müşteri hizmetleri ara. sana gelen şifreyi sen ona yolladıysan bir sıkıntı yoktur.

biraz daha detaya inecek olursak

arkadaşın eski sevgilisi ya da birinin face ini almak istemiştir arkadaş listesinde de seni görmüştür ondan dolayı illegal yoldan sana yalan söyleyerek şifreyi istemiştir.

boşuna sıkıntı yaratıyorsun. demedi deme.

SYL 184
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

ayrıca şifre olaylarında iphone cihazlarda avea ya şifre gelmiyor buda doğru bi olaydır.

benim başıma geldi. sim kartımı başka bir tele takınca şifrem geldi.

SYL 184
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

en balta kontörlü hatta zaten herhangi bir fatura gelmez lakin şu olabilir içeri eksi bakiye olarak alıp kontör yükledikçe düşebilir eneste bedawa diye hergün fal bakıyodu bi baktık wodafone a 22 tl borçlanmışız biz yükledikçe kafasına göre düşüyodu bunu kontrol ettirebilirsin zaten bir düşüş yoksa arkadaşın doğru söylemiştir

dewdim dewrildim geldim
Toplam Hit: 8535 Toplam Mesaj: 38