Dolandırıldım Galiba
-
NmC bunu yazdı
Hocam geçenlerde arkadaşımın biri de aynı muhabbeti yaptı. Numaramı istedi sonra 7979 dan bi mesaj geldi Facebook kredisi diye. Evet diye cevaplarsam 60 TL gideceği yazıyodu. Dedim bu ne, sen evet diye cevapla anlatıcam ben dedi. Farkettim bi kıllık olduğunu. "Ahmet abi biz seninle nerde tanıştık?" dedim. "Cehennemde alay mı ediyon lan benle" dedi. Sonra dümdüz sövdüm elemana. Bizim ahmet abinin facebook hesabını hacklemiş. Muhtemelen senin arkadaşın başına da aynı şey gelmiştir.
Evet kesinlikle :D yüz yüze konuşmuşlar cocugu hacklemiş olabilirler :D
hocam kontru hattin ise ne sorun yapiyosun ya hiç birşey olamsa yeni bi hat alırsın bakarsın dalgana
he bide şey olabilir borcu olursun tl yüklersin cart cekerler :D bi soru verisin muşteri hizmetlerine
AmoR tarafından 13/Mar/13 19:35 tarihinde düzenlenmiştir -
amare bunu yazdıKarakartaL bunu yazdı
hattım avea kontörlü kullanıyorum ama? fatura olarak gelirmi kontörlüde?
pohahhaha bu ney lan :) bebenin yazdığı cümleyi kes hiç gülceğim yoktu
senin gibi gereksizlerin yüzünden millet foruma konu açmaya korkar oldu. Niye diyeceksin? Konu hakkında bir bilgisi olmayan arkadaş konuyu açsınki başkaları tecrübelerini paylaşsın bilgilensin. senin gibileride gelir konunun içine s.çar. aynen burda yaptıgın gibi. Kontörlü veya faturalı hatlar hakkında bilgim olsaydı zaten buraya konu açmazdım. Dalga geçecek ne var anlamadım?
-
Eğer kontor olarak ekside isen operatörden hattını başka operatöre taşı :) sıfırlıyorlar denenmiştir.
-
KarakartaL bunu yazdı
bu msj da arkadastan yeni geldi.
yaklaşık 10 dakika önce facebookta bir arakadaşımın hesabını kıran bir internet korsanı bana bir hikaye kurarak arkadaşımın ağzından bir şeyler yazdı. facede ekli olan zıpkıncılar görmüştür zaten ama hepiniz görün zor duruma düşmeyin diye buraya da yazıyorum. lafı çok uzatmayacağım direk sonuca bağlayacağım;
"JP83 yaz 5685e gönder. cevap olarak benim telefon şifrem gelecek lütfen yardım et" şeklinde faceden mesaj yolluyor(teması bu olan farklı bir hikaye de yazabilirler)
kendin neden yapmıyorsun falan deyince de telefonun bloke olduğunu vs söylüyor. gelen kodu ona göndermenizi ve böylece telefonunu açabileceğini söylüyor.
siz bu mesajı(JP83) belirtilen numaraya attığınızda cevap olarak size bir kod geliyor. bu aslında bildiğimiz mobil ödeme işlemi. kodu da karşı tarafa verince muhtemelen ödemeyi yapmış oluyorsunuz. çok da hakim değilim olaya ama net bir şekilde yalan ifade ve dolandırıcılık var.JP KODU SANİRİM JOYPARA KODU YANİ JOYGAME OYUNLARİNA PARA İLE SATİLAN İTEMLERİ ALMAYA YARİYOR BENDE Bİ ARA ALMİSTİM MOBİL ODEME YAPİYON.
-
not trust anyone anymore o_0
-
MOBİL ÖDEME
Mobil ödeme seçeneği olan PaytoGo’yu kullanarak aşağıdaki adımları takip edip JoyPara yükleyebilirsiniz.
1. Almak istediğiniz JP miktarının kodunu sadece Turkcell, Avea ve Vodafone hatlı cep telefonundan "5685"e gönderin.
Örnek;
JP2
JP4
JP10
JP14
JP20
JP35
JP83
2. Cep telefonunuza gelecek mesajdaki E-pin kodunu www.joygame.com'da ödeme sayfasındaki E-pin kutucuğuna yazarak JP'lerinizi yükleyebilirisiniz.
Gelecek örnek mesaj:
JoyGame E-pin kodunuz: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Bu kodu www.joygame.com'da odeme sayfasındaki E-pin kutucuguna yazarak JP'lerinizi yukleyebilirisiniz.
Turkcell Mobil Ödeme ile satılacak kodların fiyatları; - 5685
JP miktarı: 2000 Kodu: JP2 / 3TL
JP miktarı: 4000 Kodu: JP4 / 6TL
JP miktarı: 10.000 Kodu: JP10 / 15TL
JP miktarı: 14.000 Kodu: JP14 / 21TL
JP miktarı: 20.000 Kodu: JP20 / 30TL
JP miktarı: 35.000 Kodu: JP35 / 51TL
JP miktarı: 83.000 Kodu: JP83 / 100TL
Avea Mobil Ödeme ile satılacak kodların fiyatları; - 5685
JP miktarı: 83.000 Kodu: JP83 / 100TL
Vodafone Mobil Ödeme ile satılacak kodların fiyatları; - 5685
JP miktarı: 83.000 Kodu: JP83 / 100TL -
Arkadaşın seni dolandırmış mı bilmem ama şöyle bir durum var. Avea'da başıma gelmiş bir şeydir bu. Kontörlü hat kullanırken beğendiğim bir oyuna mobil ödeme yapmıştım ve çok az bir lira gitmişti. Yanlış hatırlamıyorsam oyun bedeli 9.2 liraydı ve 1-2 lira falan düşmüştü hattan. Sonraki 2 ay boyunca her kontör yüklediğimde kalan tl'ler tahsil edilmişti. Yani hattımda şu an kontör yok deme zamanla düşebilir.
Bu arada en çok merak ettiğim olay şu oldu. Bütün mesajları okudum ama sana gelen içinde şifre barındıran mesajın içeriğini göremedim. Bu da bende büyük merak uyandırdı. Hem zaten şunu da eklemekte fayda var. Bildiğim kadarıyla bir çok operatör mobil ödeme yapıldıktan sonra "İstediğiniz doğrultusunda A firmasına X tutarında mobil ödeme yapılmıştır." benzeri bir mesaj gelirken, eğer bakiye yetersizse "Mobil ödeme yapmak için yeterli bakiyeniz bulunmamaktadır." benzeri bir mesaj gelir.