Dolar Yarin 1750
-
yrnda çkar şükürler olsun sadece g*tümüze girdi...
-
ya bide kriz yok diyolar evn aidat parasıda dolar ustuneydi bk yedk biz
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------musty28 bunu yazdı:
-----------------------------
Varg bunu yazdı:
tayyipe kafam girsin
yavaş lan terbiyesiz. 2001 krizinde de aynı şeyleri söylemişmiydin???
-----------------------------o zamanda ufakmıştır.
tayyipe bacaam girsinnnekibine de
-
nerden biliyorsun kardeş ? kaynak filan varmı ?
-
hamdolsun kriz teğet geçti duvardan sekti götümüze girdi..
-
Arkadaslar cogunuz bu krizi basite indirgeyerek bakiyorsunuz. Sundan emin olun Türkiye Dünyada krizden en az etkilenen ülkeler arasinda. Dünyanin en büyük endüstri firmalari Bosch Siemens BMW Opel Mercedes Porsche gibi firmalar tarihlerinde ilk defa üretime kismen gerek görülürse uzun süreli üretime ara verme kararlari aldilar. Bu saydigim özellikle avrupa icin endüstrinin bel kemiklerinden olan otomotiv ve metal firmalari kendi ülkelerinden kredi garantisi istemektedirler. Devletler suan bunun gibi firmalara nasil ve ne ölcüde kredi verip veremeyeceklrini tartismaktadirlar. isciler ikinci bir cagiriya kadar evlerine zorunlu izne gönderiliyorlar. Sayet devletten kredi icin teminat alamazlarsa sadece almanya icin direk 50.000 calisa yan sanayi ile birlikte yaklasik ayni anda 100.000 kisi issiz kalmayla karsi karsiya bir ailenin ortalama 4 kisiden olustugunu sayarsak eger devlet burden 400.000 kisinin hertürlü ihtiyaciini ( avrupada sosyal haklar devlet güvencesi altina alinmistir. issiz bir insanin kiradan evindeki tlf. dair devlet karsiliksiz maddi olarak desteklemektedir. ) karsilamak zorunda kalacaktir.
hal böyle iken ve bu sadece bir ülkede böyle iken bunun tüm dünyadaki gelismis ve edüstrilesmis ülkelerini düsünürseniz krizin ne boyutta oldugunu sanirim daha iyi kavramis olursunuz. türkiyede dolar isterse 5 ytl olsun halka bu cok ta direk tesir etmez. Ithalat ihracat yapan firmalari baglar itlalat ve ihracat dengeli oldugunda ihrac eden cok azanir. zaten tüketim ve mc donalds cocuklari oplumu yaptiar varsin ithal ürünler ülkeye biraz az girsin zaten ümrük birligi antlasmasindan " bu antlasmayi bu sekilde yapan siyasetci ismi önemli degil o kendisini biliyor hep aniyorum" %0 gümrükle ülkeye geliyor. Eskiden bundan 20 yil önce sinifta 1 hafta boyunca evden kekler pastalar börekler marketten türk ürünü gidalar alirdik yerli mali haftasi kutlardik. ögretmenlerimiz bize annenize babaniza söyleyin yerli mali alsinlar hatta o zamnlardan kalan bir keterleme ögretmislerdi. Yerli Mali Yurdum Mali Bunu Herkes Kullanmali. Eskiler bilirler Ford Tanus vardi arka caminda orjinal fabrika cikisi bir yazi vardi "En iyi Yerli" kissadan hisse türkiyede suan ic ve dis yatirim firmalariin hicbiri üretime yakindan uzaktan ara verme gibi bir dertleri yokisci cikartma derleri yok üretim son hiziyla devam ediyor.
önemli not : Bu Kriz Dünyadaki Zenginleri etkiliyor dünyadakizenginler bu krizle birlikte yaklasik %10 ile %30 arasinda fakirlestiler. bundan önceki krizlr direk tüketiciyi etkiliyordu bu kriz ise üreticiyi
Bu arda olan yine prof. ögrenci olan bana oldu türkiyede bankada iki kurus param vardi sakliyordum avrupada ölürsem kefen parasi yapsinlar diye eridi gitti:)))
Saygilar...
-
tam yatıyodum okudum haberi midem bulandı ama yapcak bi şey yok
zaten teğet geçti bizi Allah'tan tam vurmadı kriz bizi tam vursa 3-4 liraya giderdi herhalde :|
-
konu başka yönlere doğru gidiyo :|
-
Merkez faizi indirdi dolar 1.74 YTL'ye fırladıPiyasaları iflas korkusu sardı! Dengeler yeniden bozuldu.
Hassöktör.
-
SuNNeTcHi_eFhEnDy bunu yazdı:
-----------------------------radiance bunu yazdı:
Beyler Lütfen Kişilere Küfür Kullanmayın..Ülkeyi Beğenmeyen Çeker Gider Kimse Kimseyi Zorla Tutmuyo..
-----------------------------O kadar kolay olsa Turkiye'nin 3'te 1'i cekip gitmisti simdiye
Gitmek kolay hocam istedikden sonra zor bişey deil...Bu ülkede yaşıyosanız ülkenin kurallarına uyucaksınız,sitem etmekle hiçbişey olmaz.