Domuz Gribi Ve İlahi Adalet
-
HAYVANYASAR bunu yazdı:
-----------------------------Oh valla istediğin gibi çek olayları, olan da sevimli domuza olsun :D Nasıl melul melul bakıyor öyle yazık lan :D
E işte kafalarına göre yorumluyorlar. Dünyada piçlikte sınır tanımayan bir adam gül gibi yaşarken "Allah onun cezasını ahirette verecek" derler, başına bir şey geldi mi "Allah cezasını dünyada vermeye başladı" derler.
-----------------------------gerizekalı!! ağzın kilidi yok ki isteyen herkes istediğini der.bunu niye tüm müslümanlara genelliyerek darkafalı diyorsun?
sen ve senin gibi gerizekalılar yüzünden insanlar dinlerinden soğuyor.Göğsünü kabarta kabarta ben müslümanım diyemiyor.
senin gibi boş konuşan hayvanların alayını atacaksın arapların altına...tükürükleye tükürükleye anırtacaklar.......
ancak o zaman zekan günümüzde işe yarar hale gelir.gerzek bebe..
-
HAYVANYASAR bunu yazdı:
-----------------------------
Thicksinch bunu yazdı:
-----------------------------Kuran ne söylüyorsa bizim yararımıza olduğunun kanıtıdır bu haber! Bilim Kuran'da yazanı destekliyor! Bilim ve din çelişmez!
-----------------------------Tabi canım hiç çelişir mi :D
-----------------------------Ben inancim geregi celismedigine inaniyorum.
Ama senin kesinlikle celisir diyebilmen icin;
Bilimin gelismesini tamamlamis olmasi gerekir. Yani Tum bilim dallarinda dogrulugu kesinlesmeyen hicbir bilginin kalmamasi gerekir
ki din ile bilim arasinda boyle bir mukayese yapabilesin
ki bu da imkansizdir.
-
-
Domuz gribiyle ilgili olaya bilimsel yaklaşmak isteyenlere, link okuldan geldi yani resmidir
http://dynaweb.ebscohost.com/Detail.aspx?id=435302&sid=ceecfc8e-d53b-40f5-9540-2e1329e6443b@SRCSM1
-
Dünya Allah'ı tanıyalım diye yaratılmış,
sense herşeyi Allah'a bağlayan insanların fikrini kendi fikrinle kötü bir şekilde eleştiriyorsun. Onlar eleştiriyor, sende hakarete varan boyutlarda küfür etmişsin. Onlar sana küfür mü etti, yoksa sadece inançları ne diyorsa o yönte bir eleştri veya fikir beyanında mı bulundular sadece?
Senin adaletin bu işte. Cahilsin başka birşey değil. -
scuderia bunu yazdı:
-----------------------------domuz yemiyorum çünkü dinen yasak olduğu için ayrıca domuz etindeki bakterileri bile bilede yemem beklenemez ayrıca pişerken acayip pis kokar yanına yaklaşamazsın.
ayrıca 19 ağustos değil 17 ağustos...
yazıyı iyi oku istanbul debreminden bahseymiyor orda:)pişirirkende kokmaz koçum merak etme kokarsa kuzuda koyunda leş gibi kokar ayrıca ne olmuş.
bağırsak yiyen milletiz temizlendikten sonra no problem bokunu iyen hayvanı yemeyip boku saran şeyi yioyruz düşünün biraz
-
bu arada size dinler üstü konuşma yapıp hadi artık yiyelim demiyorum mantık bunu sölüyo
ama dindir dinlerin öğrettiği inandırılan düşünceleir kırmak zordur. o yüzden devam sadece bakış açısı benimkisi
-
scuderia bunu yazdı:
-----------------------------domuz yemiyorum çünkü dinen yasak olduğu için ayrıca domuz etindeki bakterileri bile bilede yemem beklenemez ayrıca pişerken acayip pis kokar yanına yaklaşamazsın.
ayrıca 19 ağustos değil 17 ağustos...
-----------------------------Balik cok mu guzel kokar?
-
Nitrous bunu yazdı:
darkafalara bende uyuz oluyorum.Ama burda müslümanlar çıkıpta "kafirler domuz eti yemeyin haram dedik yediniz aha olacağı bu ohh olsun size" demez.Müslüman insanlığın kötülüğünü istemez.Ha dediğin gibi biri çıkıp bunları söylerse o benimki onun müslümanlığından değildir..:|
-----------------------------Dinen Musluman olanin nefsi kotuye meyletmez demek anlamsizca bir iddiadir.
-
dostum herkes istediğini söylemekte serbest. müslümanının müslümana olan görevi uyarmak sadece onuda tatlı dilde ama şu adamın yarım yamalak bilgiyle yazdıkları.... Birkaç örnek vermek istiyorum neden yasaktır ve neden bazı şeylerden uzak durmak gerekir,
Bakınız, sabah güneş doğarken ve akşam batarken eski toplumların bir çoğu ateşe tapma gösterisi yaptığı için bu vakitlerde namaz kılmak yasaklanmıştır. Ve tam hatırlayamadığımdan tek tek sayamıyorum ama yahudilerin ibadet şekline benzemesin diye, Hz. Muhammed s.a.v. aşure günü öncesi/sonrası oruç ve ibadet sırasındaki bazı detaylar gibi birçok şeyi onlardan farklı yapılmasını emretmiştir. Nedeninide anlatayım,
Şöyle bakın olaya, herşeyinin doğru olduğuna inanılan ama aslında tamamen din'le daha pratik olarka açıklanabilecek ve keşfedilebilecek olan bilimle anlatayayım size KUANTUM FİZİĞİ dediğimiz veya kuantum mekaniği ile isimlendirdiğimiz doğanın görünmeyen arkaplan döngüsünde, söylenenin ve yapılan herşeyin kuantum seviyesinde (maddenin çok çok küçük-gözle görünemeyen boyutunda) FİZİKİ bir karşılığı olup bu arttıkça maddenin o yapılan manada nitelik hatta nicelik kazanacağı yönünde düşünce var ve kanıtlandı. japon bilim adamının o sözlerin sular üzerindeki etkisi, yada bazı kuantım öğretisi kitaplarında göreceğiniz gibi söylenen ve yapılan şeylerin maddeye etkisini anlatan bölümlerde görebileceğiniz gibi bunlar artık bazılarımızın BİLİM diye öve öve dinden üstün tutanlarında ikna olacağı yönde. çünkü bilim buldu kardeşim işte diye bunu iddia edenlerin dinden çok inandığı şey olduğundan işin bu yönü de var.
Her neyse, işte o saatlerde ateşe tapanların, yada yahudilerin yaptığı bazı o farklı doğru/yanlış ibadet şekillerine benzeyipte benzer bir KUANTUM denen nitelik kazanmaması için onlardan farklı olarak böyle şeyler yapılmasını emretmiştir. Rabbimiz Hz. Muhammed s.a.v. 'in gözünü keskinleştirdiğini söylediyi ayeti var bunu ifade eden. "Artık gözün keskindir" diye. 1400 yıl önce kuantum mekaniği bulunmuuuuş, insanlara öğreti olarak verilmiş bile.. Kuantum fiziği keşfedilmeden önce açın bir alimin kitabını, orada yazar ki, "zikir herşeyin başıdır...". kuantum fiziğininde başı söylevler işte, söylenen sözler yapılan şeyler.
O yüzden domuz yasaksa yasaktır, bir iş yapılmayacaksa yapılmayacaktır, domuz ile işkembe aynı şey değil, aynı nitelikte olamazlar. Arapsabunu ile sıvı el sabunu arasındaki fark gibi, ikiside sabun ama farklı temizleme niteliklerine sahip.
Sahip olduğu eksik bilimle tüm din insanlarının kanıtlayabileceği bilimsel şeyleri kendi tek aklıyla milyonlarca insanın bir hareket eden aklını geçebileceğini sanıp neler söylemiş, nasıl küfretmiş milyonlarca kişiye..
kendine tutarsızlaşıp Papa'nın dediğine git inan o zaman, "Ekonomik krizin sebebi Tanrı'nın bize uyarısıdır" dedi. o adam bilimin beşiğinden geldiği için haklıdır tabi demi?
domuzu çok sevmiş onu düşünüyor ama baksana, çünkü tek muhattabı o olmalı onun.