folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Donanımlı Bir Adam Olabilmek



Donanımlı Bir Adam Olabilmek

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    Küçüklükten beri bir sürü abuk subuk şeyi kafamıza işlediler. Fakat birşeyler sürekli eksik kaldı. En basiti ; duygularımızı kullanmayı bilmiyoruz. Bütün eğitim kurumları beyni nasıl kullanırız, nasıl daha akıllı oluruz derdinde. Duyguları ancak bastırmayı öğrendik. Bazen o kadar ileri gidiyo ki, bastırıp duygulardan kopartıp bilinçaltına atıyoruz ve spakınlık haline geliyor.

    Yeni birşey çıktığında, millet ne tepki vereceğini şaşırıyor. Abuk subuk şeyler yapıyor. 1 ay sonra hepsi bayılıyor. Çünkü ne hissettiğimizi bilmiyoruz. En basit örneği bu.

    --

    Yeteri kadar donanımlı ve güçlü olmak istiyorska ; bir sürü ortam görmemiz lazım. MAdem üniversitede3 teori veriyorlar, o halde bir siyasetçi, ateşe gibi ufak bilgiler vermeleri lazım.

    Yemekte 5 çatak, kaşık falan varsa hangisi ne içindir ? Görgü kuralları , sofra kuralları, tokalaşma, prosedürler vs.. Hiç bir fikrim yok. Tamma kullanmayalımda neden bilmeyelim ?

    Sadece buda değil , bir panik halinde nasıl soğuk kanlı olup, düzgün şeyler yaparız bunlar belli değil. ASkerde bunu eğitimini veriyorlar ve kitabıda vardı sanırım. 

    --

    Donanımlı olmak, herşeyden azar azar bilgi edinmek iyidir diye düşünüyorum. Bunun için paylaşım havuzu oluşturalım. Kitaplar, seminerler, videolar, bilgiler vs.. vs..

    Bir ajan, siyasetçi, başbakan ne bileyim sağlam bir adam olmak için neler bilinmesi gerek, neler öğrenilmesi gerekiyorsa öğrenelim. Yarın öbürgün evli barklıo olacağız ; çoluğumuz çocuğumuz olacak. beki 50 sene başımıza hiç gelmeyecek birşeyle karşılaştığımızda ne yapmamız gerektiğini bilmemiz gerek.

    Bu hatun tavlamadan tut, sipariş vermeye kadar her konu olabilir. 2. MEsajda ben paylaşmaya başlayacağım.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    Mesela benim fark ettiğim bir kaç trick paylaşayım. Yardım ve örnek olma açısından ;

    - Önemli bir karar vereceksem, acele etmiyorum. Bekliyorum. HAtta o konuyla iglili hiç düşünmemeye çalışıyorum. İnsanların farkı düşünebiliyor olması ve duygularının (hislerinin, içgücdülerinin farklılığı ) olmasıdır. Bu yüzden hislerimle karar verdiğim yolda, mantığım ile ilerliyorum. 

    Zaman konusunda sonuna kadar kullanmaya çalışıyorum. Karar vermeden, pusuda avını bekleyen avcı gibi. Sakin olmaya çalışıyorum.

    - Panik durumlarında insanlar adrenalin vs.. yüzünden hızlı hareket etmek ister. Fakat ben aksine hareketlerimi yavaşlatmaya çalışıyorum. Başınıza gelmiştir, acele hareket edecekseniz bütün el koordinasyonu zayıflar ve acele ettikçe yapmanız gerekeni yapamazsınız. YAvaş hareket ettiğinizde geç kaldığınızı düşünebilirsiniz fakat yaptığınız işi tam yaparsınız.

    - Hatunlarla ilgili bir sürü tavsiyem var ama geçenlerde yaptığım bir yanlışı fark ettim : mesaj atmak. Duygusal mesaj atıyorum, şiir yazıyorum. Yapmamam gerek. Hatta mesaj bile atmamak önemli olan. Yarın şu saatte görüşelim de. İlk 3-4 gün atma öyle mıç mıç şekilde. Biraz ağırdan sat. Telefon edince, işim var kapat 15 dakika sonra ara de. Bırak o arasın. Mesajlarda işi öldürüyor.

    vs.. vs.. vs.. bunun gibi. Aklıma geldikçe yazıcam. Seminer, video ve kitap araştırıyorum.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Temmuz/2009
    Erkek

    burada benim olsun doldurucam

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2011
    Erkek

    neler çıkacak bakalım takipteyim :)


    yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2008
    Erkek

    deneyim olmadan istediğin kadar oku izle bişey olmaz deneyim lazım bende çok sus pus bi adamdım zamanın beylikdüzünde kartal yuvasında abimin yanında 1-2 ay çalıştım zike zike diyalog kurunca müşteriyle artık pişiyosun çekinmiyosun kimseden gidip istediğini konuşuyosun bir nevi cesareti kırmakta iş bence tabi en önemlisi deneyim


    You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    Bilgisayar başında oturacağına farklı yerlere farklı kültürdeki insanlarla muhabbet etmelisin. Bilgisayar başında otururkende saçma sapan şeyler yerine devamlı araştırmalı ve bilgi edinmelisin.

    Zaten bunlardan sonra kişiliğine göre neyi nasıl yapman gerektiğini bilir, beğeni beğenmediklerini ve tepkilerini ölçebilirsin. Kısaca herşey senin elindedir.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    DaSpOnGe bunu yazdı:
    -----------------------------

    deneyim olmadan istediğin kadar oku izle bişey olmaz deneyim lazım bende çok sus pus bi adamdım zamanın beylikdüzünde kartal yuvasında abimin yanında 1-2 ay çalıştım zike zike diyalog kurunca müşteriyle artık pişiyosun çekinmiyosun kimseden gidip istediğini konuşuyosun bir nevi cesareti kırmakta iş bence tabi en önemlisi deneyim


    -----------------------------

    abi 5 senelik teori yerine 2 haftalık pratiğin yeteceğine inanan bir insanım. Yada öğrenim teorisine bakarsan ; bir işi anlatınca bilgilerin en fazla %10'u, usta yaparken izleyince %30 civarı ; ama usta eşliğinde sen yaparsan bilgilerin %90'ından fazlası aklında kalıyormuş.

    Ama bazı şeyler var ; mesela yangında, silahlı saldırıda, salgın hastalıkta ne yapacaksın ? Yada ormanda kaybolduğunda ne yapacaksın ? Bunları denemek çok büyük risk.

    Serdar Kılıç ve discover channel 'daki ultimate survivor (bu biraz abartı) sayesinde bir sürü şey öğrendim. Özellikle serdar kılıç

    http://www.youtube.com/user/SerdarKOfficial/videos

    FAkat soğuk kanlı kalmak, doğru ve hızlı düşünme gibi bir sürü teknikler gerek.

    Yapıyor, biliyor olsan dahi kitap yada seminer izleyip okursan fark edeceksin  ki ; vay be harbiden dediğin bir sürü şey var. ADamlar senin uzun düşündüğün şeyi, 2 cümle ile özetliyor.

    Mesela yeni tanıştığın birinle nasıl konuşursun ? Ne yaparsın ? Ben 5 senedir psikoloji, beden dili gibi şeylerle ilgileniyorum ama kız tavlama tekniklerine dalana kadar net fikrim yoktu. Birşeyler öğrendim. Sorna herhangi biriyle (erkek bile olsa) nasıl konuşulacağını fark ettim.

    Hepsinin dışında insanın kendine öz güveni geliyor. Güveniyorsun ya, ben yaparım diyorsun. Ve senden daha bilgili bir adam , bilmem , olmazki derken sen birşey bilmediğin halde ; sırf yaparım diye kendine inandığın için başarıyorsun.

    Buna yüzlerce kez şahit oldum. Sen birşeye ne kadar inanırsan onu yapma ihtimalin artar. Ve insanlarıda o derece etkilersin.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WALLACEs
    WALLACEs's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek

    Topluluklara bişeyler anlatırken hep heycanlanıyor ve anlatmak istediğimi unutuyordum.

    Bunun sebebinin insanların gözlerine bakmak ve onların ne düşündüğünü merak ettiğimden kaynaklandığını farkettim.

    Kalabalık bi toplum karşısında konuşma yapmaya kalktığımda artık heycanlanmıyor, söyleyeceklerimide unutmuyorum. 

    Yöntem: Gözlerimi bulanıklaştırıyorum karşımda hiçkimse yokmuş gibi sadece anlatacağım konuya odaklanarak çok başarılı konuşmalar yapmaya başladım.

     

    BEDEN DİLİ - DİKSİYON -ETKİLİ İLETİŞİM HAKKINDA BURAYI DOLDURUCAM


    TBT'ye Mescit istiyoruz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bedeng
    bedeng's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ekim/2011
    Erkek

    hacı bence diksiyon mevzuhunada değinmelisin ben kendimi eksik hissediyorum mesela ana dil kürtçe olduğu için akıcı konuşamıyorum  takipteyim

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    @ WALLACEs : abi bende çok tutuktum, şu an en sevdiğim şey topluluk önünde konuşmak. Heycanlı oluyor ama herkes sana bakıyor, sen kontrol ediyorsun. Süper hissettiriyor. Anlatamam. Sana birşey tavsiye edeyim ;

    eğer ingilizcen varsa, Steve Jobs'un seminerlerini izle. Taktikler, teknikler orada var... Onları kullanarak defalarca ingilizce sunumunda sınıfın en iyisi seçildim.

    @ bedeng : Maalesef bende bazen çok hızlı konuşuyorum, harfleri yutuyorum. Bunun için yavaşlatma çalışması yaptım. Yavaşlayınca daha kontrollü çıkıyor. Fakat çok kasarsam bu sefer baya zorlanıyorum.

    O diksiyon işine çözüm bulamadım. Bir sürü alıştırma falan varda henüz tam işe yarayanı bulamadım. Bunun için ders almayı düşünüyorum, eğer alırsam yazarım. Yada almış biri varsa yardımcı olabilir.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    BAAL
    BAAL's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Mayıs/2012
    Erkek

    "Sun Tzu - Savaş Sanatı" araştırın.

Toplam Hit: 6214 Toplam Mesaj: 56