Dost Ülke Azerbaycan (!)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkz
    turkz's avatar
    Erkek

Başbakan şu an azerbaycanda. İlişkiler biraz karışık. Azerbaycanı dost ülke olarak biliyoruz ama uygulamalar farklı. Benim bildiklerim şunlar:

- Sattıkları doğalgazı zamlandırdılar.

- Tvde Türkçe kullanılan programlar yasak. Türk dizileri için azerice seslendirme yapılması gerekiyor.

- Türkiye azerilere vize uygulamıyor ama onlar bize uyguluyor.

Fikirlerinizi merak ediyorum.

Dünyayı iyiler kurtaracak.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Erkek

olayları güzelce yazmışsın keşke sebelerinede baksaydın

gercekten baksaydın bu konuyu açmazdın

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nigdeli
    nigdeli's avatar
    Erkek

ilk başta şunu söylemeliyimki başlıktaki ünlem işareti ne anlama geliyor azerilerle dost olmadığımız anlamına geliyorsa buna şiddetle karşıyım. bu kendini bilmez yöneticlier sayesinde bu aralar ilişkiler düzgün olmayabilir ama benim azerilere karşı sempatim var ve hepte olacak eminimki onlarda aynı şekilde

Sahte bahara aldanma ayazda kalırsın...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

Sözde soykırımın şakşakçısı olursan ve 1991 Hocalı katliamını görmezden gelirsen öyle olur..

Ayrıca bir laf attılar ortaya yok Azerbaycan'da KKTC'yi tanımıyor diye.. İyice bir araştırın KKTC pasaportlu Türk vatandaşları Azerbaycan'a girebiliyorlar..

...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Amerikan Temsilciler Meclisndeki tasarı yüzünden Türkiyeyle beraber durumu takip etmiş halk büyk tepki göstermişti... haber kanalları felan lehimize seyler yazıp çizmişti...

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    thanatosus
    thanatosus's avatar
    Erkek

nigdeli bunu yazdı:
    -----------------------------

ilk başta şunu söylemeliyimki başlıktaki ünlem işareti ne anlama geliyor azerilerle dost olmadığımız anlamına geliyorsa buna şiddetle karşıyım. bu kendini bilmez yöneticlier sayesinde bu aralar ilişkiler düzgün olmayabilir ama benim azerilere karşı sempatim var ve hepte olacak eminimki onlarda aynı şekilde

Bizim üniversite de Azeri hocaları hiç sevmezdik onlarda Türklerden nefret ettiklerini açık açık söylerlerdi.Hatta sık sık Türk prof.larla tartışmya girerlerdi.Emir veriyorlardı herkese,üni.yi babalarının malı sanıyorlardı.Hala felaket gıcığımdır.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkz
    turkz's avatar
    Erkek

Ünlem dost ülke olmanın sorumluluklarını yerine getirmedikleri anlamında. Doğalgaz zamlandı buna tamam paraya ihtiyaçları olabilir. Türkçeyi yasaklamaları yanlış. Azericeyi koruma adına belki buna da tamam diyebiliriz ama hala vizeyi kaldırmamış olmaları ne kadar dost olduklarını sorgulatır.

Not: Bu konuya azerbaycanda yaşayan türkler yazarsa bilgilenmiş oluruz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek

kalemlik bunu yazdı:

Başbakan şu an azerbaycanda. İlişkiler biraz karışık. Azerbaycanı dost ülke olarak biliyoruz ama uygulamalar farklı. Benim bildiklerim şunlar:

- Sattıkları doğalgazı zamlandırdılar.

- Tvde Türkçe kullanılan programlar yasak. Türk dizileri için azerice seslendirme yapılması gerekiyor.

- Türkiye azerilere vize uygulamıyor ama onlar bize uyguluyor.

Fikirlerinizi merak ediyorum.

Dostluk ile salaklık arasındaki ince çizgiyi her zaman kaçırıyoruz. Salaklık derken tayyipin ne yaptığını biz kendimiz bile çözememişken Azerbaycan nasıl güvenipte kardeş ülkedir bu diyebilsin? Siyaseten sen Azerbaycan yerine onun ülkesini işgal eden ülkeyle yakınlık kur tabiri caizse kardeşim (!)  diyerek sırtından vur. Ondan

sonra de ki geniş ailedeki ulvi gibi hani kardeştik?

Bu adamlar salak mı ki sırtındaki hançeri farketmesin?

Sevgimizin Bittiği yerde Nefretimiz Başlar...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkz
    turkz's avatar
    Erkek

Olayın ermenistan protokoluyle alakası yok çünkü bunlar yeni değil eskiye dayanıyor.

Ayrıca kıbrıs pasaportu ile gelmiş türkleri kabul etmesi normal onları türk vatandaşı gibi görüyor her ülke gibi. Tanımıyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nigdeli
    nigdeli's avatar
    Erkek

kalemlik bunu yazdı:

Ünlem dost ülke olmanın sorumluluklarını yerine getirmedikleri anlamında. Doğalgaz zamlandı buna tamam paraya ihtiyaçları olabilir. Türkçeyi yasaklamaları yanlış. Azericeyi koruma adına belki buna da tamam diyebiliriz ama hala vizeyi kaldırmamış olmaları ne kadar dost olduklarını sorgulatır.

bunların hepsi siyasi gaz maz hikaye bunlar. dağlık karabağ sorunu. bknz: http://bianet.org/bianet/toplum/113907-daglik-karabag-sorunu-nedir

Sahte bahara aldanma ayazda kalırsın...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkz
    turkz's avatar
    Erkek

Yazılanlar kısaca şöyle

- hocalı katliamına sessiz kaldılar. Cevabı: Türkiye ermenistana neden sınır kapısını kapattı?

-  türkiye ermenistanla yakınlaşıyor. Cevabı: Bu olaylar daha eskiye dayanıyor.

Şu ana kadar yazılanlardan hiç birini azerbaycanın böyle davranmasını açıklamıyor.

Toplam Hit: 6945 Toplam Mesaj: 43