Dost Ülke Azerbaycan (!)
-
tanımış tanımamış olayımız bu değil o sadece bir örnek. burda dostluktan bahsediyoruz. neden dost, nasıl dost? bunu sorguluyoruz.
-
bana en çok koyan kktc'yi tanımamaları.Fakat göründüğü gibi değil.Daü de bir kaç azeri ile tanıştım.Bir tanesi cdcideydi, adamlar amerikan filmi izlemiyor.Türk filmleri istiyor.Rus ve Türk filmleri seviyor.
-
kalemlik bunu yazdı:
-----------------------------
anladım da bu ermenistan olayından önce de durum farklı değildi. 2007 yılına gidelim :) ortada ermenistan olayı yok ama durum aşağıdaki gibi.
-Türkçe tv yasak.
-Vize uygulanıyor.
-KKTCyi tanımamışlar.
-----------------------------Türkçe'nin yasak olması kısmında biraz düşün bence.. Ne yapıyorlar o adamlar trinidad tobaggoca konuşmuyorlar ki.. Onların dili de Azerice ve bizim Dilimizden daha çok ÖzTürkçe'ye yakın olduğu için imrendiğim bile oluyor.. Vize uygulamasını bizim kaldırdığımız tarihte pek uzak değil.. Zaman içerisinde gereken yakınlığı hissettirebilirsek ırktaşlarımıza onlarda üzerlerine düşen görevleri yapacaklardır.. KKTC'yi tanımamaları konusunda da iyi bir araştırma yapmanızı isterim.. Benim bildiğim kadarıyla KKTC'liler pasaportlarıyla Azerbaycan'a girebiliyorlar.. Yani tanımamak olsa ülkeyede sokmazlardı bence..
-
benim daha çok tuhafıma giden. türkiyenin neredeyse olan olmayan varlığı bilinnen bilnmeyen tüm türk tipi ülkerlerin bağımsılığını destekleyip bir tek iran azerbaycanın (dikkatinizi çekerimki iranda çounluk azeridir) buda şimdiki azerbaycandan daha büyük bir kara parçası olan azerbaycanın bağımsılığıan destek vermemesidir. belkü o yüzden azerlr bizi o kadarda çok sevmiorlardır.

-
Azarbeycan da bana kalırsa kendini biraz birşey sanıyor..Bazen Abi sözü dinlemeli..birşeyler oluyorsa vardır içinde birşey dimi ;)..her zaman Hollywood da gördüğünüz veya gerçk hayatta duyduğumuz gibi sadece dış ve büyük ülkeler mi hain planlar yapıyor..Belki bizimde gizli bir planımız vardır dış ülkelere karşı..türkün zekasınıda küçümsemeyin heleki iş böyle hain planlar kurmaya gelince..alıcak bi öcümüz var dünyadan.alın size parantez içinde ünlem (!) hemde 2 tane (!)
-
Çıkar ilişkilerini ilk sıraya koymayı beceremeyecek kadar duygusal yaklaşıpta şu dost şu düşman diye ayırmamayı öğrenene kadar bizden bi bok olmaz..Azerilerin bize karşı olan politikası bizim onlara karşı sergilediğimizden daha profesyonelce ne yazıkki,menfaatleri olsa ermeni soykırımını bile tanırlar.
-
kalemlik bunu yazdı:
Başbakan şu an azerbaycanda. İlişkiler biraz karışık. Azerbaycanı dost ülke olarak biliyoruz ama uygulamalar farklı. Benim bildiklerim şunlar:
- Sattıkları doğalgazı zamlandırdılar.
- Tvde Türkçe kullanılan programlar yasak. Türk dizileri için azerice seslendirme yapılması gerekiyor.
- Türkiye azerilere vize uygulamıyor ama onlar bize uyguluyor.
Fikirlerinizi merak ediyorum.
-----------------------------azeriler zaten kovduklari fetci dusunceden dolayi ,tayyebi pek desteklemiyorlardi. bir bildikleri var...
-
Yahu azerbaycan devletinden bizene, tayyip şerefsizde aliyev çok mu şerefli. Ben kaçtane azeri ile konuştuysam hepsi Türkiyeye kardeş ülke diyor , hepsi Türkleri seviyor.
Biz dost ülke değiliz bu arada, kardeş ülkeyiz.
-
AMpul bunu yazdı:
Yahu azerbaycan devletinden bizene, tayyip şerefsizde aliyev çok mu şerefli. Ben kaçtane azeri ile konuştuysam hepsi Türkiyeye kardeş ülke diyor , hepsi Türkleri seviyor.
Biz dost ülke değiliz bu arada, kardeş ülkeyiz.
-----------------------------Bende Aliyev hakkında iyi şeyler duymadım.
-
simdide Azerileri kötülemeye basladılar.. akplilerin yeni modası bu oldu...
nedir bu akplilerden cektigimiz..
sen ermenilere kucak ac sonra gel sagda solda Azerileri kötüle.. ayıp ayıp...
Azeriler dost degilmismis... sen onu benim külahıma anlat ermeniler mi dost size göre???
Azeri kardeslerimizi kötüleyen ve insanları kandırma amacı tasıyan bu konunun kaldırılmasını temenni ediyorum...