Dövme Yapan, Yaptıran Varsa Yardımcı Olsun, Lütfen.
-
Alanyada yaklaşık 3 senedir her yaz tatilinde bu işi yapıyorum. çeşitli otellerde dövmecilik yaptım. geçici dövme ile başladım bu işe daha sonra kalıcıyı öğrendim. Alanya taraflarına gelirseniz PM nizi beklerim. Dövme konusunda tavsiyem ise arkadaşlar, gerçekten paraya kıyın iyi bilen birilerine yaptırın. kaliteli malzeme kullansın. ve sanatçılığını göstermesi için referanslarına bakın.
Ama tabi ufak tefek yazı felan yazdırcaksanızda 100 liranın üzerine çıkmayın. yeni iğne kullanılsın yeter.
-
Hocam iki cümle bir yazı nekadar ustalık gerektirebilirki ?
Yanı en kötü usta bile bir yazıyı yazamıyacak kadar kötüyse , neden dövmeciyim derki ?
yada en kaliteli mürekkebin ücreti nekadardırkı ? bildigim kadarıyla 30-50-120 mllık tüplerde satılıyor(en babası 120mllık tüp 100-130 tl arası ) ve iki satır bir dövme için 5 6 ml boya sarf edecektir,igne olayına gelirsek zaten sürekli steril yapılan malzemeler yanı.Malzemeyi streril edip uzun bir süre kullanabiliyor(İgne fiyatlarıda 10tl - 30tl arasında ) , makine açılışın 100-150 tl olup devamında artı dövme ücretide eklenmesi biraz olayı gizemli veya süpriz dolu bir boyuta sürüklüyor diye düşünüyorum.Bence kaliteyle alakalı bir durum değil tabiki kaliteli ve bu işi sanat adına konuşturan ustalar diye tabir edilen kişiler vardır lafım yok,
Ama onların bile makine açılışının ücreti olması saçma geliyor.Bence son dönemde dövme biraz gözleştiği için fiyatlarda birlikte kopmuş durumda.
Başka mantıklı bir açıklama görmüyorum.Benim fikrim.
Ersekmen tarafından 01/Haz/14 13:54 tarihinde düzenlenmiştir -
ElizaBeTH bunu yazdıNaZi_ bunu yazdıElizaBeTH bunu yazdı
1 dövme bekaret gibidir bi yaptordon mı hep istersin
2 dövmeci var dövme sanatçısı var ((dövmeci: hazır kopya yapar ))dövme sanatçısı; sana gerekirse kendisi tasarım yapar.bknz; berat bumin))
3 şekil, yazı vb.. çok önemli ilerde sıkılabilirsin
4 nerene yaptıracağına dikkat et mesela ben çok görünen yerlerime yaptırmadım
5 dövme malzemesinin kalitesi çok önemli ilerde solabiliyor siyah yaptırıyorsun 1 yıl sonra yeşile dönüyor
6 temizlik çok çok çok önemli nerde yaptırdıgın studyosu nasıl temizli nasıl bi nette araştır
7 eğer imkanın varsa antalyada berat bumin var, pişman olmaz aksine hayran kalırsın
8 ne yazıdıracaksan özenle seç , karakterleri yani fontu dikkatli seç ilerde huzursuz olma
https://www.facebook.com/beratbumin?fref=ts
berat buminin son yaptıgı dövmelerden biri (( daha devam ediyor ))
dövme işi ciddiyet ister
fiyat konusunda ucuza kaçıp kaliteyi düşürme ama fazlada para verme genelde makinenin açılışı 80-150 tl arası olması lazım.
Malum önümüz yaz. Belki yolum düşer ancak, nispeten az bir ihtimal. Söylediğin ayrımın farkındayım. İstanbul'da da Ruhsel var. Şablonsuz çalışmaları var ancak, astronomik rakamlardan bahsediyor. Ben sadece 2 satır yazı yazdıracağım. Özenli bir iş değil. Öyle olsa parasına bakmam direk Ruhsel'e giderim zaten.
Şimdi şu bahsedilen isimlerle iletişime geçeceğim. Bir süre araştırıp keşif yapayım diyorum. Eğer uygun bir yer veya çok yetenekli bir usta ile tanışırsam buradan paylaşırım.
Temizlik hakkında tek laf etmiyorum. Ufak bir şeye midem bulansa kalkıp gider cinsten titizim. Ucuz diye ahırda dövme yaptırmam. 2 satır yazı için 300 tl çok fazla geliyor halen. Yani ne kadar mürekkep harcayabilir, kaç dakika üzerinde çalışabilir ki ? En çok 30 - 40 dk da yapacağı basit bir çalışmadan söz ediyoruz. Öyleyse herhangi bir figüre 1000 tl den kapı açmaları gerekir.
hocam unutma 2 satır yazı dersin bi bok eder adam onu toparlamak için cover yaptırmak zorunda kalırsın o verdiğin paranın 10 katın ödersin :)
Müride dövme tanımına hasta kaldım :D bittim , koptum :D
Ama hak ta verıyorum , mesela ben bıle korkuyorum ...
Bi yaptırıcam :D hep isticem hep isticem dıye :D walla kopardın benı ya :) -
JiggSaw bunu yazdıElizaBeTH bunu yazdıNaZi_ bunu yazdıElizaBeTH bunu yazdı
1 dövme bekaret gibidir bi yaptordon mı hep istersin
2 dövmeci var dövme sanatçısı var ((dövmeci: hazır kopya yapar ))dövme sanatçısı; sana gerekirse kendisi tasarım yapar.bknz; berat bumin))
3 şekil, yazı vb.. çok önemli ilerde sıkılabilirsin
4 nerene yaptıracağına dikkat et mesela ben çok görünen yerlerime yaptırmadım
5 dövme malzemesinin kalitesi çok önemli ilerde solabiliyor siyah yaptırıyorsun 1 yıl sonra yeşile dönüyor
6 temizlik çok çok çok önemli nerde yaptırdıgın studyosu nasıl temizli nasıl bi nette araştır
7 eğer imkanın varsa antalyada berat bumin var, pişman olmaz aksine hayran kalırsın
8 ne yazıdıracaksan özenle seç , karakterleri yani fontu dikkatli seç ilerde huzursuz olma
https://www.facebook.com/beratbumin?fref=ts
berat buminin son yaptıgı dövmelerden biri (( daha devam ediyor ))
dövme işi ciddiyet ister
fiyat konusunda ucuza kaçıp kaliteyi düşürme ama fazlada para verme genelde makinenin açılışı 80-150 tl arası olması lazım.
Malum önümüz yaz. Belki yolum düşer ancak, nispeten az bir ihtimal. Söylediğin ayrımın farkındayım. İstanbul'da da Ruhsel var. Şablonsuz çalışmaları var ancak, astronomik rakamlardan bahsediyor. Ben sadece 2 satır yazı yazdıracağım. Özenli bir iş değil. Öyle olsa parasına bakmam direk Ruhsel'e giderim zaten.
Şimdi şu bahsedilen isimlerle iletişime geçeceğim. Bir süre araştırıp keşif yapayım diyorum. Eğer uygun bir yer veya çok yetenekli bir usta ile tanışırsam buradan paylaşırım.
Temizlik hakkında tek laf etmiyorum. Ufak bir şeye midem bulansa kalkıp gider cinsten titizim. Ucuz diye ahırda dövme yaptırmam. 2 satır yazı için 300 tl çok fazla geliyor halen. Yani ne kadar mürekkep harcayabilir, kaç dakika üzerinde çalışabilir ki ? En çok 30 - 40 dk da yapacağı basit bir çalışmadan söz ediyoruz. Öyleyse herhangi bir figüre 1000 tl den kapı açmaları gerekir.
hocam unutma 2 satır yazı dersin bi bok eder adam onu toparlamak için cover yaptırmak zorunda kalırsın o verdiğin paranın 10 katın ödersin :)
Müride dövme tanımına hasta kaldım :D bittim , koptum :D
Ama hak ta verıyorum , mesela ben bıle korkuyorum ...
Bi yaptırıcam :D hep isticem hep isticem dıye :D walla kopardın benı ya :)Bu işler böyledir bende yaptırdım peşinden bi tane daha bi tane daha halen istediğim 3-5 dövme var onlarıda Antalya'ya gidip berat bumin'E yaptıracam