Dövme Yaptırsam İşe Girerken Sorun Olur Mu?
-
Kasığına yaptırabilirsin. ben dövme olayına gösteriş amaçlı bakamıyorum. Yaptiracaksam yerini ben bile bilsem olur gibime geliyor. Özel, vucudundan mezara kadar götüreceğin bir parça olarak.
Dikkat çeken bir yer de değil hem.
geberlan tarafından 17/Ağu/16 10:19 tarihinde düzenlenmiştir -
samaccc bunu yazdı
Bence.
Kolunda dövme olan gişe çalışanı gördünmü.
Elinde dövme olan yönetici gördünmü (kendi işi hariç)
Dövme =Damgalı eşşek( memleket ön yargısı)
Bu güne kadar . Banka . PTT . Gibi yerlerde çalışan Dövmeli görmedim.
Sana sorun çıkartır larmı bilmiyorum .
sağ kolum dirsekten bileğe kadar dövme kaplı hemde dövmede Highway to Hell yazıyor, Göğsüm bir omuzdan diğer omuza kaplı V yaka ya da gömlekte 2 düğme açarsam kabak gibi ortada "I'm your dream, make you real" yazıyor, sol bacağımda baldırımda ortalama bir büyüklükte "13 December" yazıyor, göbek altında "Sad but True" yazıyor. Türkiye' nin sayılı kurumsal 2 şirketinde çalıştım. Yetmedi lokal olarak Eskişehir' de bir kaç şirkette çalıştım, üstüne şu an yine Eskişehir' de çalışıyorum ve yöneticilik yapıyorum. Demek ki neymiş yöneticide dövme olabilirmiş :) Eşimin kolunda da normalden biraz büyük bir baykuş dövmesi var sağlık sektörü olan hastanede çalışıyor ve kısakollu giymek zorunda oldukları için dövme sürekli ortada o da orada sorumlu yöneticilik yapıyor. Sen İstanbul' un hangi yıllarında yaşıyorsun merak ettim açıkcası :))
Ayrıca konu sahibine daha yaptırmadan acabalara düştüysen yaptırma bırak çünkü bu kez yaptırdıktan bir süre sonra sildirmeye kalkacaksın lazer seanslarını kaçıracaksın **tüm gibi olacak sonra da ee kapatma dövme yaptıralım bari diyeceksin o dövme o zaman daha büyük ve koyu bir hale gelecek falan. Yol yakınken vazgeç :) Hem bağımlılık yapıyor şu an sırada bekleyen 3 dövmem daha var yapılacak :D
-
sıkıntı çıkacagını sanmıyorum
şu dönemde hele çalıştıgım firmalara baktıgımda sırtımdaki dövmeyi bilmelerine ragmen sıkıntı çıkmadıysa hiç çıkmaz
buda benim dövmem

-
-
Acıbadem hastanesi İnsan Kaynakları Uzmanı
Club Areena İnsan Kaynakları Uzmanı
ve bir kaç tane şirketler grubunda İnsan Kaynakları personeli olarak çalıştım.. Sol kolumda alttaki dövme var, sol kaşımda piercing var.. Bu güne kadar çalıştığım hiçbir yerde bir sorun yaşamadım.. Yalnızca Acıbadem'de çalışırken piercing çıkarmam gerekti.. Biraz çalıştığın yer, biraz yöneticilerin ile alakalı.. Dövmen ne olacak bilmiyorum ama tavsiye istersen siyasi, takım, belirli bir şeyin simgesini yaptırma derim.. Fikirlerin değişebilir ya da zıt fikirli insanlarla çalışırken sıkıntı yaşabilirsin..

-
bende paylaşmak istedim bunu bacağımdaki birde sırtımda var :)

-
Devlet hastanesinde bir doktorun kolunda dövme gördüm. Pek sıkıntı çıkarmamışlar galiba.
-
Sıkıntı olacağına inanmıyorum diyen herkezi kafandan sil ve beni dinle.
Burası türkiye, türkiye de işveren değilsen ve çok çok önemli bir kabiliyetin yoksa dış görünüş gerçekten bilgiden daha fazla önemlidir
1. olarak THY gibi türkiyenin en büyük firmaları dövmeye boya kiloya bakarlar. ( THY açıp soyar vicuduna bakar görünmeyen yerde olsa bile görürler yani)
2. THY kadar büyük olmasda kurumsal firmalar vicudundaki görünen dövmelere bakar örnek bizim turkcell firması gibi yasak değildir ancak ben daha dövmeli birinin işe alındıgını görmedim her sene 500 600 iş başvurusu oluyordur heralde.
3. ve son madde iş ararken pirsingmiş dövmeymiş böyle şeylerle kendini etiketlersen tanıdık yoksa iş bulman zorlaşacaktır standartı bozdugun için , sana düzene uy demiyorum ancak iş arayacaksan işini zorlaştırma diyorum.
ha istediğin gibi bir iş yerine girmişsindir kovulmayacağını biliyorsundur kendini sevdirmişsindir sonradan yaptır , zaten başka bir yere iş başvursu yapsanda referans vereceğin için seni yine başka yer işe alır.
TEKRAR SÖYLÜYORUM İŞ ARARKEN DÖVME İŞE ALINMAMA SEBEPLERİNDEN BİRİDİR ARKADAŞM VE KUZENİM DÖVME SİLDİRDİ SIRF BUYÜDEN. tabi işverenin rahat biriyse o ayrı.
-
Bence kalıcı döveme saçmalık. Hemen hiddetlenmeden söyleyeyim kendi sebepleri mi:
1. Adam gibi yapan yer yok.
2. Saçma sapan şeyler yaptıran adam çok. (tribal, tweety, sonsuzluk vs)
3. Düzgün yapan yerler pahalı (evet gereksiz pahalı).
4. Düzgün bile yapılsa bakımını ilk 3 ay yapıp yıllarca bakım yapmamak cabası.
5. Zamanla aldığın ya da verdiğin kiloların dövmeye etkisi.
6. Sıkıldığın zaman o dövmeyi çıkartmak zor. En azından lazer ile yapılan, boyuta göre fiyat mantığı...
7. Bir süre sonra aldığın hazzın geçmesi.
Dahada eklenir ama illa bir şeyler istiyorsan otur boş vaktinde Hit kınası ile küçük basit bir dövme yap geç daa. Yani kalıcı dövme olayı bence çok özel bir anlamı olmalı ve gerçekten bakımlarnı aksatmaman lazım. Arkadaşım 5 yıl önce yaptırdı. Latince yazı yazdırdı. Şimdi hem rengi bambaşka bir şey hem de okunmuyor... Boş iş kısaca. Ayrıca birde inancınız varsa bunun dini boyutu var... Abdest olayı serbest ama diğer mevzular derin vs vs.
palakan229 tarafından 22/Ağu/16 01:02 tarihinde düzenlenmiştir -
Kamu personeliyim. Sol pazu ve kalbimin üstünde dövme var.
Asker (uzman erbaş, astsubay) veya polis olmayacaksan, yaptırdığın dövme kısa kollu gömlek veya tişörtün altına kalıyor; görünmüyorsa SORUN OLMAZ.