Dövüş Sporlarıyla Uğraşanlar Buraya
-
Selamlar,6 sene karate çalıştım 2 farklı hocayla,2004de de aikido yaptım 6 ay kadar,Ç.kale de aikido yapmak isteyen varsa İbrahim hoca ücretsiz aikido dersi veriyor,İbrahim hoca kim derseniz,Kordona yakı Ercan Simit Fırını var,ç.kaleliler mutlaka bilir,onun sahibi,kendisi ilginç biri,50 yaşında 3.dan Karate ve 2.dan Aikido ustasıdır,ayı zamada İstanbul Edebiyat Mezunu,aynı zamada halan Simit Fırını işletiyor,kendisiyle konuşun ve ücretsiz derslerinden faydalanın..Aikido çalışmak istiyorsanız,ilk 3 ay veya yeteneğinize göre daha fazla sürebilir,taklalarla uğraşacaksınız : ) Taklaları hallettiğinizde biraz daha kolaylaşıyor..Uzakdoğu sporlarıyla uğraşanları görmek çok güzel : )
-
bende bıkac yıl once yaklasık 2 yıl karate-do ya gıttım baya bı de ogrenıp ve alışmıstım cogu zamanda hoca bıtek benı kaldırır onunla musabaka yapardık :D.... ayrıyeten break dance yaparım taklalar esenız cok iyiyim taklalarda..ve capuera onunlada bır ara bıraz ugrasmıstım...ben yeterkı dovus sanatı olan herseyı sever ve ugrasıırm...ozellıkle jet li fılmlerı felan ızledıkten sonra bıde kendım yparım evde :D:D...ama cok hoş bısey..esneklıgımde break danceden dolayı cok iyidir bır ara ayaklarım dumduz acabılıyordum..sırtımda cok esnektır ters takla felan ii atarım...bu aralar gene baslamayı dusunuyorum ama busefer ya kung-fu yada wushu duusnuyorum ...bu arada benım dayımda kung-fu hocasıydı burda o ıle baska bı hoca salon acmılardı 3-4 yıl surdurmuslerdi..sonradan evı tasıdılar kapatmak zorunda kaldılar..
edit: tbt musabaka turnuvaları felan olsa cok guzel olurdu yaw :D... kapısırdık bıraz
-
ben ne anlarım kareteden dövüşten bea. en güzeli silah sopa varsa iyisi yazın abiii.
-
aikido yaptım bir donem tavsiye ederim dovus sporundan cok bir savas hatta savunma sanatı diyebilirm hem kendinizi korumayı ogrenip hemde ruhani acıdan bir rahatlama yasatıo
aikidoda amac saldırganın enerjisini saldırgana karsı kullanabilme yetenegini ve gozlemini olusturarak saf dısı bırakmaktır ama bu durum dovusmek degildir sanırm =)
-
hayatımdaki en sevdiğim dövüş sporu Kickbox !
bu yaz giderim belki. Acayip seviyorum aq !!!
Vücudumda esnek ve dirençli. ya ben gidecem evet evet gidecem. kickbox rlz -
muhbir bunu yazdı:
-----------------------------ben 4 yıl karate-do yaptım kahverengi 1 de bıraktım:D
çok çnm sıkılmıştı amk dersler aynen şöle
1)sıray gir
2)15 şınav çek
3)ısınma hareketleri
4)kata çiz (onun amk:D)
5)dövüş (haftada 1 kez):)
6)ewe 9 da git hemen yat
-----------------------------
işte karatenin felsefesini anlayamayacak kadar kaz kafalısın . -
1.5 senedir Wing tsun yapıyorum
dövüş sporları içinde en tehlikesidir
2 ay sonra bıçaklı müdaleye başlıcam
-
wushu (kungfu) ; )
tahrifightlarda buluşmak uzere ( ;
-
Prometheus bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------ben tarihi bilmiyom 98 de siyah kemer alıp 2002 lisanslı olarak kick box u yaptım bilmiyom artık siz hesaplayın :D
capoeira da spormu dön dur yine aynı yerdesin bi koycan tammadır :D
-----------------------------saçmalamışsın biraz, capoeira dünyanın en tehlikeli saldırı sporlarından biridir. Bak savunma değil saldırı sporu.
Ayrıca olduğun yerde dönmüyosun sürekli yer değiştiriyosun.
Afro-Brazil köleler capoeira sayesinde çıplak elle kılıçlara hatta tüfeklere karşı koydular.
Amele kardeş burdan sonrası senin cevabın
Capoeira zor mudur? evet çok zor ama bir o kadar da zevkli.
Break danceya yakın zannedilse de dağlar kadar fark var. Önceki break dance geçmişin vücut olarak sana yarar sağlayabilir ama kafa yapısı olarak engelleyebilir çünkü breakçılar daha çok akrobasi delisi olur. Bu kötü bişey değil tabi ama capoeira daha çok bir dövüş sanatı.
Esneklik konusuna gelince eğer eğitmenin kaliteliyse o sana esneklik, güç hepsini kazandırır.
Umarım iyi bir eğitmenin olur.
Zaman ve çaba, azim. Başka hiçbişey önemli değil capoeirada. Başka soruların olursa istediğin kadar başımı ağrıtabilirsin :)
dayı sen kendini savunma dan saldır hatta seninle maç yapalım ben kick box yapayım benden hariketlisin birşey demem bir sağımı yersen ozaman anlarsın yıldızların gizemini :))))))))))))))))))))))))))))))))))) -
Ne karatesi hayt huytu yaw kucuklugumde güreş dersleri almısıtm bayada bi süre güreş yapıyordum.
Fakat 2 sene önce sol bileğimde lif kopması oldugundan dolayı bıraktım.
Ama bence en zevkli dövüş sporu güreş, ne yazıkki yapamıyacagım artık 2 senedir hasretim a.q güreşe =/