folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Dracula Fatih Sultan Mehmet'i Öldürdü (Güya)

Dracula Fatih Sultan Mehmet'i Öldürdü (Güya)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

oha hala bunumu tartışıyonuz ya

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    mizahi bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

Yarın bu filmi izlemeye gideceğim yabancı bir arkadaşla. Daha önce haber sitesinde gördüm bu olayı, arkadaşa söyledim istersen gitmeyelim dedi, ben de gidelim dedim..

Gidip izleyip ondan sonra gerçekleri anlatmak istiyorum..

yüzyıllarca türklerden dayak yemiş avrupa milleti ancak filmlerde türkleri yenebilir.. hala kuyruk acıları var.. milliyetçilik yapmıyorum ama türk olmanın ayrı bir gururu var. Şuanki siyasi düzeni geçelim, tarihten gelen bir saygınlık var.. Bugün çinli bir arkadaşla çok zaman geçirdik ve türkler için çok iyi düşünüyor, 1000 yıl önce komşuluk yapmış bir milletiz ama adam benimle konuşurken saygıyla konuşuyor. Avrupalılara da türk'üm diyince bir duraksıyorlar.. Bazen korku oluyor bazen ilgi oluyor.. Maalesef tarih derslerinde türkleri çok kötü gösteriyorlar ya da türk'lerin izlerini silmeye çalışıyorlar..

işte bu filmde bunun tipik bir örneği... hayali kahramanlarla dayak yedikleri milletten öç alıyorlar akılları sıra...

film amerikan yapımı olmasına rağmen, amaç bellidir.. 

hocam avrupada durum nasil bilmiyorum ama turkum deyince burada (abd) de genelde insanlar korkuyor. burada tarihten haberi olanlar, osmanliyi (dolayisiyla turkleri) barbar, savasci, yikici bir toplum olarak biliyor. hatta kimisi dile getiriyor bunu direk, uzun uzun tartisiyoruz. tarihten haberi olmayan da turkleri tanimiyor bile. yani fikir sahibi degil (saygiyi vs. gectim). 

ama ortada bir gercek var ki, osmanlidan sonra kendimizi -iyi ya da kotu- tanitacak pek de birsey yapmamis/yapamamisiz. su aralar iyiye dogru bir gidis var sanirim. (ya da bana oyle geliyor)

korkanlar çok var hocam, öyle adamlar gördüm ki ödleri kopuyor. zaten avrupadaki çoğu insan korkak yetişmiş, höt desen ölecekler .. ama araştırmış az bilgisi olanlar hayranlık duyuyor, ya da ön yargısı olmayan ya da benim anlattığım arkadaşlar cidden çok beğeniyorlar. Bir sürü insana elimden geldiğince anlatıyorum, diğer ülkelerin yaptıkları sömürüyü ve osmanlının yapmadğını anlatıyorum v.s.  Öğrendikçe çok ön yargıları kırılıyor. Kültürümüze hayran oluyorlar.. düşün MIT de okumuş hoca bile istanbul'a kesinlikle gitmek istiyorum dedi :)

bazılarınn önyargısını kırmak çok zor, ama hiç bir şey yapmamaktansa uğraşmak çok iyi.. mesela yarın gelecek olan arkadaşım dün bana dediki, ben islam'ı böyle bilmiyordum, sayende çok iyi şeyler öğrendim v.s. elimden geldiğince iyi şeyler anlatmaya çalışıyorum. maalesef bazı insanlar imajımızı zedelemiş..

Evet günümüzde türkiye nin anlatılacak pek bi şeyi yok.. Osmanlı üzerinden daha çok gidiyorum.. Bir de genelde son yıllarad türkiye nin yükseldiğini çok kişiden duydum. Tayyip i seven, onu başarılı bulan çok insan var avrupada yabancı olarak.

@mbk, düşük seviyedeki beyinlere cevap vermiyorum maalesef..

hocam benim de MIT den, kendi universitemden veya diger cevrelerden hocalarim, arkadaslarim, ya da tanimadigim birsuru amerikali Istanbula gitmek istiyor. bunun sebebi islami ogrenmek ya da turkleri cok sevdiginden degil. Ya specific olarak ayasofyadan bahsediyorlar, ya da istanbulun tumunun cok guzel oldugundan. yani bu sebeplerden istanbula gitmek istediklerini soyluyorlar.

arada bir de islam demissin, bizim milletin yasanan islamla alakasi yokki hacim. Iraklilari, misirlilari, araplarin yasadigi islam bir yana, bizimki ayri bir yana. adamlar muslumanlar toplaniyor diye sosyal aktivite yapiyor, turkleri cagirmiyorlar hacim. hal boyleyken, elin amerikalisinin turklerin islamiyetinden hic haberi olmaz tabi.

milletimizi de memleketimizi de tarihimizi de itin gotune sokmam istemem ama ortada bir gercek var, genellikle turk millleti su anda -iyi ya da kotu- pek kaale alinan bir toplum degil. Benim "iyiye giden birseyler var"daki kastim da, bilim yapmak icin konferanslardaki, seminerlerdeki turklerin yogunluguydu. yani benim calisma alanim oldugu icin bana oyle gelmis de olabilir.

ozel olarak ornek vermek gerekirse, 1) channel coding alaninda en gelismis teknik LDPC ya da Turbo coding iken, bilkentten bir hocanin Polar codes diye bir teknik gelistirmesi ve bunun buradaki yabanci hocalar tarafindan derslerde konu olarak derste islenmesi 2) yine derslerde/konferanslarda artik birkac yabanci hocayla da olsa turk hocalarin/ogrencilerin paperlarinin ref gosterilmesi vs.

beni bu kanaate sevketti. tayyibi falan bilmem ben hacim. sosyal anlamda, ulkemizin guclendigini soyleyen bir amerikali da hic duymadim. (irakli,misirli cok duydum ama) 

All I need is a possibility.
Toplam Hit: 7708 Toplam Mesaj: 63