Dreambox/IPTV Tavsiye Yurtdisi İcin

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek
    cankol bunu yazdı

ben kendim nilsat kullanıyorum diğer konularda da bahsetmiştim. kesinti falan yaşamıyorum.

bir arkadaşım da tiribuniptvden almış nilsata göre görüntü kalitesi daha güzeldi. nilsatta 1280p bein sports varken tiribuniptv de 1920p vardı. 

Deneme yayini aldim. Yabanci kanallarin yayin kalitesi iyi gibi. Ama bazi Sky_De'nin bazi sinema kanallarinda ya ses gelmiyo ya da takilmalar mevcut.

Florenzi tarafından 25/Ağu/17 02:50 tarihinde düzenlenmiştir

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Florenzi bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

@Florenzi, hocam simdi benim anlamadigim bir sey var. iptv receiver ile dreambox farki nedir? Yani dreambox onu karsiliyorsa iptv receiver e ne gerek var. Bana ne gibi avantaj saglayacak? Ayrica dreambox, iptv destekliyorsa neden iptv receiver den daha ucuz..

Simdi Iptv receiver ile Dreambox ayni seyler. Dreambox, Alman Dream GmbH'nin ürettigi uydu alicilarin model ismi. Bu da web sitesi. Dream firmasi olsun, Vu+ firmasi olsun Linux temelli uydu alicilari üretiyor. Nasil ki Türkiye'de peceteye genel olarak Selpak deniyorsa Linux temelli uydu alicilarina da Dreambox deniyor genelde. Mesela bu baslikta Dreambox modelleri ile Vu+ modellerinin karsilastirilmasi var. Link. Linux temelli uydu alicilari ile Android Tv arasindaki fark nedir dersen burayi okuyabilirsin.

tesekkurler hocam bilgilendirmen icin. Detaylara bakarim ona göre bir secim yaparim. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    Florenzi bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

@Florenzi, hocam simdi benim anlamadigim bir sey var. iptv receiver ile dreambox farki nedir? Yani dreambox onu karsiliyorsa iptv receiver e ne gerek var. Bana ne gibi avantaj saglayacak? Ayrica dreambox, iptv destekliyorsa neden iptv receiver den daha ucuz..

Simdi Iptv receiver ile Dreambox ayni seyler. Dreambox, Alman Dream GmbH'nin ürettigi uydu alicilarin model ismi. Bu da web sitesi. Dream firmasi olsun, Vu+ firmasi olsun Linux temelli uydu alicilari üretiyor. Nasil ki Türkiye'de peceteye genel olarak Selpak deniyorsa Linux temelli uydu alicilarina da Dreambox deniyor genelde. Mesela bu baslikta Dreambox modelleri ile Vu+ modellerinin karsilastirilmasi var. Link. Linux temelli uydu alicilari ile Android Tv arasindaki fark nedir dersen burayi okuyabilirsin.

tesekkurler hocam bilgilendirmen icin. Detaylara bakarim ona göre bir secim yaparim. 

Rica ederim.

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seyhzade
    seyhzade's avatar
    Erkek
    cevik bunu yazdı

Hocam arkadaşların bahsettiği cihazlardan alıp sonrasına aşağıda ki siteden ücretsiz linklerle istediğin kanalları izleyebilirsin.

cihaza gerek kalmadan da vlc türevi medya oynatıcılarlada izlenebiliyor.

https://sourcetv.info/category/europe-iptv/turkey-iptv/

Bunları hangi programdan açıcaz. 6 saniyede bir yayın duruyor

Önce hayaller ölür sonra insanlar...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

konuyu güncellemek adina;

forumdan bir arkadasin özel mesajla tavsiyesiyle infomir in mag256w2 modelini aldim. Cihaz dün ulasti ve simdilik bir sikinti görünmüyor. Tek düsündügüm sey, bilgisayarda gördügüm kaliteyi tv de göremiyorum. Bu cihaz yüzünden mi yoksa televizyondan mi kaynaklaniyor bilmiyorum ama ayni yayini cok daha kaliteli olarak bilgisayardan izleyebiliyorum (macbook retina ekran oldugu icin olabilir).

Arastirmalarima göre; sadece iptv almak androidbox almaktan daha mantikli geldi. Sadece o konuya yönelilmis bir seyin daha iyi olacagini düsündüm. Ayrica hala android isletim sisteminin stabil olmadigini düsünüyorum o yüzden infomir in linux kullanan modelini aldim. Cihaz wifi de destekliyor ethernet de. Hem mag icin üretilen link üzerinden (portal) hem de m3u dosyasindan ekleme yapabiliyorum.

@Florenzi nin bahsettigi Vu+ modeli ile mag256 arsinda kaldim. Bir forumda ikisiyle iligli baya bir yorum okudum. Vu+ da bazi büyük arizalar cikabiliyormus yorumlara göre ben de tercihimi.

Fiyat olarak 122 frank (440 tl civari) ödedim, daha uygun fiyata alabilirdim ama daha uzun süre beklemem lazimdi bi de sonradan farkettigim %8 vergi ve 9 frank kargo ücreti vardi. https://www.sat-online.ch/shop/IPTV-MAG-256w2-WiFi-VOD-OTT-Streambox--20087.html 

Vu+2 solo fiyati 175 frank https://www.techmania.ch/Product/Detail/19026427?parnr=12833993 

Suan bir arkadasin bana verdigi iptv link ile izliyorum bir problem yok. Mag cihazina uygulamalar da yükelenebiliyor ancak henüz o kisma bakmadim ama youtube var. Cihaz baya kücük el kadar hatta daha kücük.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek

Forumdan @vesselam ın sattığı IP TV yurtdışından da sorunsuz izlenebiliyor. fiyatı da çok makul. smart tv ile hiç denenmedi ama pcyi tv ye bağlayınca sorunsuz iki maç yayını izlendi.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

Sevindim aldigina :) Ama suan bakiyorum da senin aldigin benim icin daha kullanisli. Cünkü bana Wifi'si olani gerekli. Vu+'da olanlar sanirim baya pahali. Ama seninkin de var. Almanya'da da 110 euro. Ocakta alicam. Eger o zamana kadar problem yasamazsan bundan alirim.

Edit: Bu arada ayni kalitenin olmamasinin sebebi acaba makinenin Ultra Hd gibi bir özelliginin olmamasindan olabilir mi ki?

Florenzi tarafından 06/Eki/17 15:14 tarihinde düzenlenmiştir

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@Delegado_Zero, arkadasin konusunu gördüm hocam, uygun bir zamanda test yayini isterim ondan. Eger her sey iyiyse paypal ödeme de kabul ediyorsa alabilirim. 

Bu arada bir sorum olacak, nilsat dan denerken tv lerin hangi programlari yayinladigini (yayin akisi) göremedim. Mesela bazi programlari kaydetmek isteyince oradan sectigimi kaydetmek isterim ya da yayin akisini görmek isterim. Bir yerde okuduguma göre IPTV hizmeti verenin böyle bi sey saglamasi gerekiyor demislerdi. Nilsat a mail attim ama bir cevap dönmediler. O yüzden pek de güven vermediler bana.. Bu konuda bilgisi olan var mi acaba?

@Florenzi, valla hocam belki tv ayariyla ilgili de olabilir cihaz ayariyla da ilgili olabilir. Onlari bi incelerim aksam ya da yarin sonra kaliteyle ilgili video cekebilirim bakarsin sende. Mag 256 nin iki modeli var hocam birisi wifisiz olani biri wifili olani mag 256 olan wifisiz, mag 256w1 ve mag256w2 wifili. (w1 ve w2 nin farki da biri 150Mbps bit rate digeri 600 müs.)

ebay de ücretsiz kargo 100 euroya var http://www.ebay.de/itm/MAG-256-w2-WLAN-600M-integriert-onboard-Streamer-SET-TOP-BOX-Internet-IPTV-B-WAR-/400617350988?epid=826901394&hash=item5d46a7a74c:g:4coAAOSwmQBZjGek

belki daha uyguna da bulabilirsin. 

bunlar da almanyadaki distribütörü https://www.hb-digital.de/IPTV-Set-Top-Boxen-MAG-256W2-Micro-IPTV-Set-Top-Box-Internet-TV.html

mail atip indirim falan isteyebilirsin de.. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@Delegado_Zero, arkadasin konusunu gördüm hocam, uygun bir zamanda test yayini isterim ondan. Eger her sey iyiyse paypal ödeme de kabul ediyorsa alabilirim. 

Bu arada bir sorum olacak, nilsat dan denerken tv lerin hangi programlari yayinladigini (yayin akisi) göremedim. Mesela bazi programlari kaydetmek isteyince oradan sectigimi kaydetmek isterim ya da yayin akisini görmek isterim. Bir yerde okuduguma göre IPTV hizmeti verenin böyle bi sey saglamasi gerekiyor demislerdi. Nilsat a mail attim ama bir cevap dönmediler. O yüzden pek de güven vermediler bana.. Bu konuda bilgisi olan var mi acaba?

@Florenzi, valla hocam belki tv ayariyla ilgili de olabilir cihaz ayariyla da ilgili olabilir. Onlari bi incelerim aksam ya da yarin sonra kaliteyle ilgili video cekebilirim bakarsin sende. Mag 256 nin iki modeli var hocam birisi wifisiz olani biri wifili olani mag 256 olan wifisiz, mag 256w1 ve mag256w2 wifili. (w1 ve w2 nin farki da biri 150Mbps bit rate digeri 600 müs.)

ebay de ücretsiz kargo 100 euroya var http://www.ebay.de/itm/MAG-256-w2-WLAN-600M-integriert-onboard-Streamer-SET-TOP-BOX-Internet-IPTV-B-WAR-/400617350988?epid=826901394&hash=item5d46a7a74c:g:4coAAOSwmQBZjGek

bunlar da almanyadaki distribütörü https://www.hb-digital.de/IPTV-Set-Top-Boxen-MAG-256W2-Micro-IPTV-Set-Top-Box-Internet-TV.html

Linkler icin tesekkür ederim. Distribütör ile de iletisime de gecerim. Dedigin gibi ayarlara bak bi. Bu arada o Nilsat‘i kesinlikle önermiyorum. Terbiyesiz, isini yapmayi bilmeyen insanlar. Almanca dilindeki Discovery olsun, NatGeo olsun hepsinde baska kanal yayinlari var. Neden boyle dedim, deneme yayinimi iptal ettiler. Zaten kalite de kötüydü. Sanirim bi tiribün tv‘den memnun kalmistim. Ancak bir daha test yayini alicam ordan. Bir de @vesselam‘dan test yayini alicam. Tamam cogunda Türk kanallar sikintisiz. Ama Alman kanallari acinca cortluyo cogu.

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Florenzi bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

Linkler icin tesekkür ederim. Distribütör ile de iletisime de gecerim. Dedigin gibi ayarlara bak bi. Bu arada o Nilsat‘i kesinlikle önermiyorum. Terbiyesiz, isini yapmayi bilmeyen insanlar. Almanca dilindeki Discovery olsun, NatGeo olsun hepsinde baska kanal yayinlari var. Neden boyle dedim, deneme yayinimi iptal ettiler. Zaten kalite de kötüydü. Sanirim bi tiribün tv‘den memnun kalmistim. Ancak bir daha test yayini alicam ordan. Bir de @vesselam‘dan test yayini alicam. Tamam cogunda Türk kanallar sikintisiz. Ama Alman kanallari acinca cortluyo cogu.

tamam hocam önerini dikkate alacagim. Bana da cevap vermemesi süphelendirdi beni. Bu iptv ile ilgili bi yer bulursan paylasirsin. 

Toplam Hit: 5137 Toplam Mesaj: 35
iptv dreambox