Dün Geceki Talihsizliğim
-
tomannie bunu yazdı:
-----------------------------
Odysseus bunu yazdı:
-----------------------------cemnet bunu yazdı:
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------çok enteresan, karabasan şu bu oluyor fakat damar tıkanıklığı vs. vs.. olamaz.Gitme hastahaneye sakın.KArabasan ya o bakımdan töbe töbe..
Burda bize anlatacağına git doktora anlat!!
doktora felan ne diye gitcemki .. Enteresan bi durum gibi geldi bana burda anlatmamın nedenide o
zumsuk ne doktoru adamı neden yanlış yönlendiriyosun :|
hacı sen git bi hocaya o seni bi okusun üflesin iğleşirsin :|
hoca senin gidişatı hiç iyi görmüyorum böle gidersen yakında kafayı yersin git biraz istirahat et derim
:)
bi kere bana da olmuştu. karabasandan çok kas kasılması çok pis bişey. ayağına filan bi girdimi düzelene kadar anam ağlıyor. bende en çok kas kasılması oluyor. olduktan sonrada en az 2 gün zor yürüyorum :S
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------bi kere bana da olmuştu. karabasandan çok kas kasılması çok pis bişey. ayağına filan bi girdimi düzelene kadar anam ağlıyor. bende en çok kas kasılması oluyor. olduktan sonrada en az 2 gün zor yürüyorum :S
O dediğinde başıma geldi. Karabasan denen durumdan farklı birşey. Bir seferinde uyandığımda bacak kasım inanılmaz derecede bir yöne doğru çekiliyordu çok ağrı verici kötü bir durum :S 4-5 sefer başıma gelmiştir. -
uyusukluk kramp hissizlik hareket ettirememe yada hareket ettirmeye calıstıgında agrı hissetmen; yorgunluga, bedeninin yeterince dinlenememesine, uykunda yaptıgın ani hareketlere baglıdır.
cok sık rastlandıgında uzmandan yardım alınması, bir kas gevsetici ve vitaminlerle desteklenmesi gerekebilir.
-
Benim bildiğime göre uyku anında insanın solunum ve göz kasları dışında diğer kasları felç olurmuş(geçici, kısmi), kasılı kalır yani.
Ve bazen, küçük ihtimalle insan uyandığında bu kasılı olan kaslar tekrar gevşemezmiş.. Sen gözünü açabilirsin nefes alabilirsin ama hareket edemezsin, karnının üzerinde bi ağırlık hissedersin. Daha sonra bu kaslar gevşediğinde de kurtulursun..
Karabasan olayı hurafe ama karabasandan kurtulmak için ayak parmağınızı oynatın ya da dua edin diyolar ya.. Bu farkındalıkla ilgili eğer sen olayın farkına varıp sinir sistemine hareket ya da konuşma emri gönderirsen sinir sistemi harekete geçip tekrar kasların gevşer..
diye biliyorum..
-
Karabasan o . Bilimsel Bir Açıklaması var
http://www.youtube.com/watch?v=yNapC9HYi1U ahanda adam burda takır takır anlatıyo :) dinlerken koptum kıllı mıllı goril gibi bir şeydir diyo :) konuşmasını zuktugum
-
alp bunu yazdı:
-----------------------------Benim bildiğime göre uyku anında insanın solunum ve göz kasları dışında diğer kasları felç olurmuş(geçici, kısmi), kasılı kalır yani.
Ve bazen, küçük ihtimalle insan uyandığında bu kasılı olan kaslar tekrar gevşemezmiş.. Sen gözünü açabilirsin nefes alabilirsin ama hareket edemezsin, karnının üzerinde bi ağırlık hissedersin. Daha sonra bu kaslar gevşediğinde de kurtulursun..
Karabasan olayı hurafe ama karabasandan kurtulmak için ayak parmağınızı oynatın ya da dua edin diyolar ya.. Bu farkındalıkla ilgili eğer sen olayın farkına varıp sinir sistemine hareket ya da konuşma emri gönderirsen sinir sistemi harekete geçip tekrar kasların gevşer..
diye biliyorum..
-----------------------------bu iyidi cidden !
-
Karabasan diye tabir ettigimiz olay uyku sirasinda uzunca sure ayni pozisyonda kalindiginda kanin yercekimi ile ve uyurken kalbin daha yavas calismasi nedeni ile vucudun yataga temasi olan kismina yigilmasi ile sinir sistemimizin vucut fonksiyonlarindaki ani degisimi hemen beyine,hipotalamusa iletmesi ve beyinin hemen bilinci acmasi ama iradesel haraketleri yapabilmesi icin tam uyanmanin gerceklesmesi gerekmekte. Bunun icin de bi sure haraketsiz kalmaniz normal
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------iSo bunu yazdı:
-----------------------------ewet getirilmiş...
kısmi felç
ama sen buna karabasan demek istiosan o ayrı (:
-----------------------------bende okulumun üstüne yatınca sabah oynatamıyorum :) siktir et diyip uykuya devam :)
-----------------------------la o bana cok oluyor :D kolumun ustune yatiyorum sabaha kol pert amq kangren olmuş gibi oluyo ama kolunu az ovala bide yukarı doğru kaldır kan gidince duzeliyo xD sonra tatli uykuya devam
karabasan olayına gelince gerçek mi dğeil mi bilmem ama banada oldu 1 kere evde annemle kalıyorduk sabah kalktım bilincim yerimde fakat çığlık atiyorum kimse duymuyor kıpırdamaya çalışıyorum kıbırdayamıyorum bi besmele çektim rahatladım annemin yanına nasıl koştuğumu bilmiyorum tabi ozamanlar kuçuktuk xD
-
ben çok seviyorum o durumu bana da sık sık oluyor çok da zevkli :D
-
cemnet bunu yazdı:
-----------------------------Günlerden dün gece 19 yıldır her akşam yaptığım şeyi yani uyumak fiilini gerçekleştiriyodum. Muhtemelen o sıra bir rüya da görmüyodum ve biranda uyandım ve hiç bi yerimi hareket ettiremediğimi fark ettim :| .. Bilincim açıktı ama ne hareket edebiliyodum nede konuşabiliyodum. Hatta çok uğraşmama rağmen ayaklarımıda hareket ettiremiynce artık felçli olduğumu düşündüm. ü
Bilincim açık olduğu için jeton düştü bende. Bu bi karabasandı. Böle heycanlanmamın nedeni ise önceden hiç başıma gelmemesiydi. İşin en kötüsü o an aklıma hiç bi dua da gelmedi. bende bi ara sıkılır gider diye umutsuzca beklemeye başladım. Sonra o da anladı artık fazla durduruğunu ve bedenimi terk etti. Bu konuda sadece çocukken şehir efsanesi tadında anlatılan hurafeler biliyorum , yani bi bilimsel açıklama getirilmişmi bu konuya çok merak ediyorum. Çünkü ben rüya içinde rüya olduğunu düşünüyorum. Sonuc olarak çok acayip bi duyguydu bu..
ben sana bisey sölümmü sana olanın cok daha fazlası bana oldu dedigin gibi bilincin yerinde bana olan ise dedigin gibi hareket edememk ama bu basıma cok geldi ona alsıtım gecen aylarda bi kere oldu 15 20 daka gibi geldi bana tuhaf olan ise uyurken kendimi sorguluyodum bu rüyamı gercekmi diye ve gercek oldugunua kanaat getiriyordum bide yataktan kalktım odanın ortasına kadar yürüdüm döndüm yataga baktım ve kendimi tyatakta uurken gördüm bu tür seyler cok yasadım tartısmak isteyenle tartısırım