Dünya Basınında Türkiye

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek
    Türkiye'nin "bu sefer elendi" derken her seferinde "destan" yazması Avrupa'yı hayret ettirdi. İşte dünkü maçın Dünya Basınındaki manşetleri...

ESPN: “Viyana kuşatması tamamlandı.” TV4: “Bu Türkler kaç canlı?” Bild: “Penaltı cinayeti, Türkler devam etti.” AFP: “Geri dönüşün kralı yarı finalist.”

MİLLİ Takımımız’ın artık alışılagelen son dakika zaferi dünya basınını da coşturdu. İşte galibiyetin yankıları;

UEFA: Biliç’in valsi hüzünle sonlandı

ESPN: Viyana kuşatması tamamlandı.

FIFA: Türkler yine son nefeste vurdu

İsveç TV4: Bu Türkler kaç canlı!

Skysport: Türk lokumu...

AFP: Geri dönüşün kralları yarı finalde.

YAHOO: Sindirella koşusu

Javno: Türkler bizi acımasızca cezalandırdı.

Jutarnji: Türkiye, Viyana’yı salladı.

Vecernji: Bir dakikada şok yaşadık

Bild: Penaltı cinayeti, Türkler devam etti!

Spiegel: Penaltıların kararı: Türkiye yarı finalde Almanya’nın rakibi..

İşte Avrupa basınından diğer başlıklar: Marca: Başka bir inanılmaz son. Yine becerdiler..

AS: İnanç Türkler’i yarı finale taşıdı.

Elmundo: Pes etmeyen Türkler yarı finalde

Sport: Türkiye Hitchcock filmi gibi.

Setanta: Türkler çılgın senaryonun ardından tarih yazdı.. Kupaya doğru koşuyorlar..

La Repubblica: Türk mucizesi, Hırvatlar eve döndü. Bu Türkler’i anlamak imkansız..

La Gazetta: Masalsı Türkiye penaltılarla...

Corriere: Bir başka Türk mucizesi: Hırvatistan nakavt. Böyle bir seri hiç görülmedi..

France Football: Hayret verici Türkiye

L’equipe: Yeni bir Türk mucizesi

Kaynak: Aktif Haber

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Darkroasted
    Darkroasted's avatar
    Erkek

italyanların bi manşeti vardı şöyle ;

mama chi turcha!

TR: ana Türkler geliyor (!)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

artık rakip takımlar biz gol atmaktan korkçak yaa...gol yemeden atamıyoruz :D

tek kurtuluşları düdükten 1 sn. önce gol atmaları...2sn. önce atarlarsa santradan çakarız yine :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek

“this tournament has changed my whole perspective on life
    for one, christmas will never be the same again. your dinner will probably get up from the dead and somehow beat you. sorry, had to be said”

Bu turnuva hayata bakış açımı değiştirdi, noeller artık eskisi gibi olmayacak. Muhtemelen önünüzdeki ölmüş akşam yemeğiniz (hindi - turkey) dirilecek ve sizi dövecek. Üzgünüm, söylemek zorundaydım.

“they just do not know when they are beaten do they?”
    - bbc sport

Yenildiklerini bir türlü anlamıyorlar, değil mi?

“why the presumption that, because turkey are missing a number of players, they’ll automatically lose to germany?
    Of course they won’t. okay, they might concede to or three goals, they might look dead and buried by the 87th minute, but they’ll still win. they’re like the b-movie monster that keeps getting back up, no matter how many times you kill it.”

Çok sayida oyuncusu cezali veya sakat diye, neden turkiye’nin almanya’ya yenilecegi du$unuluyor?
    Elbette yenilmeyecekler. tamam, uc gole kadar yiyebilir ve 87. dakikaya kadar olmuş, bitmiş, harap gözükebilir, ama yine de kazanacaklar. b-sinifi korku filmlerindeki gibi ne kadar oldurulurse oldurulursun, geri gelmeyi hep beceren canavara benziyorlar.”

“I half expect turkey to fall 3-0 behind on penalties and still somehow claw it back.”

Türklerin penaltılarda 3-0 geriye düşüp ardından bir şekilde yenmelerini bekliyorum.

“and here endeth the lesson, when your team scores a winning goal in the last ninety seconds of extra time. Don’t celebrate with the subs running around with the manager and their wives and girlfriends it just creates extra-extra time.”

“kissadan hisse: uzatma zamaninin son 90 saniyesinde, takiminiz altin golu bulursa, asla ve asla yedek oyuncular, menejer ve oyuncularin eşlerinin kontrolsuz bir şekilde sahada sevinç gösterisi yapmalarına izin vermeyin. Bu sadece uzatma dakikalarinin daha da uzatilmasina sebep olur.”

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sosyopat
    Sosyopat's avatar
    Erkek
    yunusemre bunu yazdı:
    -----------------------------

“this tournament has changed my whole perspective on life
    for one, christmas will never be the same again. your dinner will probably get up from the dead and somehow beat you. sorry, had to be said”

Bu turnuva hayata bakış açımı değiştirdi, noeller artık eskisi gibi olmayacak. Muhtemelen önünüzdeki ölmüş akşam yemeğiniz (hindi - turkey) dirilecek ve sizi dövecek. Üzgünüm, söylemek zorundaydım.

“they just do not know when they are beaten do they?”
    - bbc sport

Yenildiklerini bir türlü anlamıyorlar, değil mi?

“why the presumption that, because turkey are missing a number of players, they’ll automatically lose to germany?
    Of course they won’t. okay, they might concede to or three goals, they might look dead and buried by the 87th minute, but they’ll still win. they’re like the b-movie monster that keeps getting back up, no matter how many times you kill it.”

Çok sayida oyuncusu cezali veya sakat diye, neden turkiye’nin almanya’ya yenilecegi du$unuluyor?
    Elbette yenilmeyecekler. tamam, uc gole kadar yiyebilir ve 87. dakikaya kadar olmuş, bitmiş, harap gözükebilir, ama yine de kazanacaklar. b-sinifi korku filmlerindeki gibi ne kadar oldurulurse oldurulursun, geri gelmeyi hep beceren canavara benziyorlar.”

“I half expect turkey to fall 3-0 behind on penalties and still somehow claw it back.”

Türklerin penaltılarda 3-0 geriye düşüp ardından bir şekilde yenmelerini bekliyorum.

“and here endeth the lesson, when your team scores a winning goal in the last ninety seconds of extra time. Don’t celebrate with the subs running around with the manager and their wives and girlfriends it just creates extra-extra time.”

“kissadan hisse: uzatma zamaninin son 90 saniyesinde, takiminiz altin golu bulursa, asla ve asla yedek oyuncular, menejer ve oyuncularin eşlerinin kontrolsuz bir şekilde sahada sevinç gösterisi yapmalarına izin vermeyin. Bu sadece uzatma dakikalarinin daha da uzatilmasina sebep olur.”

-----------------------------

Çok doğru demişler. Geliyoruz Ulan !! 

Eğer En İyisi Olmak İstiyorsan Sana Saygı Duymalarını Sağla, Saygı Duymalarını İstiyorsan Kimseye Saygı Gösterme, Kimseye Saygı Göstermezsen Saygıyı Sen İcat Ettin Zannederler
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek

Marca: Başka bir inanılmaz son. Yine becerdiler..

La Repubblica: Türk mucizesi, Hırvatlar eve döndü. Bu Türkler’i anlamak imkansız..

çok manyağız olm ya aptal oldu bütün dünya.Harbi Çılgın Türkleriz  

NEDEN? (soru olarak)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

en çok güldüğüm

manyak yazmışlar zuhauhauhuah :D

birde

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek
    bir milli maç bir milletin ruhunu karakterini bu kadar güzel anlatabilir mi ?? tarihin tozlu yapraklarını türk milletini 140 dakika da sinema tadında seyrettirdiler tüm avrupaya helal olsun ..

anlamayana Davul Zurna Saz ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

helal. harbi gururlandım... inş finale kadar giderr bu yol

düşünüyorum oysa aklım var; aklım var oysa düşünmem gerek; düşünmem gerekse düşünülmesi gereken şeyler var; bazı var olan şeyleri düşünürsem zamanımı düşnmeye harcarım;harcanılan bi zaman varsa kıymeti bilinmeli; kıymeti bilinmeyen zaman tek canı kalmış süpermario ya benzer; süper marionun mantarı şirinlerin evine benzer; şirinlerin evinde bi kaltak var şirine o şirineyi bütün şirinler s*kmek ister... şirinler çok şey isterde ben hala neyi düşünüyorum anlamadım !!!!!...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    finalde kimle karşılarışırız ???Bana hollanda gibi geliyor fakat almanyanın sağlam defansını geçersek hollanda çok zorlamaya bilir..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByALeX
    ByALeX's avatar
    Erkek
    Biiznillah kazandık. Sadece avrupa değil, dünya bize hayran kaldı. Bu yol finale gider inşA !

Alim ile Sohbet Etmek Zümrüt ile incidir, Cahil ile Sohbet Etme Günde Bin Can incitir. Alim ile Sohbet Etmek Mertebe, Cahil ile Sohbet Etme Dönersin Merkebe, Eşek Alim Olmaz Kitap Taşımakla Tekkeye, insan da Hacı Olmaz Gitmekle Mekkeye.
Toplam Hit: 3306 Toplam Mesaj: 21