Dünyanın En Güzel Tavuğu
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Kayseride devamlı yapıyorduk :)
Tuz haricinde hafif yağ kırmızı biber kekik ve hafif salca ile yapılmış sosu üstüne sürünce daha bi başkaoluyo
Bir diğer sırrı tenekeyi kapattıktan sonra taş koymakla birlikteaz bişey suyla camur yapıp tenekenin etrafını çevirmek... sebebi içeri duman girmesin...
tahta vs yakarken bi 15 20 cm ötede yakarsanız ateşi tavuğu yakmazsınız yoksa dışı yanmış içi pişmemiş oluyo...
bi kac sefer sonra cokdaha güzelsonuclar alırsınız :)
-----------------------------Evet aslında haklısın. Diğer baharatlar v.s değişik kombinasyonlar deneyerek daha değişik lezzetler elde edebiliriz.
Belki sebze soğan gibi şeylerde koyabiliriz tenekenin içine.Çamur olayıda güzelmiş ne kadar az duman o kadar iyi olur tahminimce
Zaten 3-5 sefer sonra işin uzmanı olur insan
-
etrafını çamurla sıvayın mutlaka içeri duman girmesin yoksa tavuğu rezil ediyo...
-
sertan_06 bunu yazdı:
-----------------------------
atladığın bi nokta yok dimi yarın yaparken sıçmayalım tavuğun içine :)
-----------------------------ghaahha :D:D
bende sorcam:
mangalda kömürü uygun hale getirip sonra koyuyoruz dmi yanına ?
-
Açım zaten yapılırmı bu şimdi :) of ne güzel duruyor öyle
-
kesin yapacam
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Kayseride devamlı yapıyorduk :)
Tuz haricinde hafif yağ kırmızı biber kekik ve hafif salca ile yapılmış sosu üstüne sürünce daha bi başkaoluyo
Bir diğer sırrı tenekeyi kapattıktan sonra taş koymakla birlikteaz bişey suyla camur yapıp tenekenin etrafını çevirmek... sebebi içeri duman girmesin...
tahta vs yakarken bi 15 20 cm ötede yakarsanız ateşi tavuğu yakmazsınız yoksa dışı yanmış içi pişmemiş oluyo...
bi kac sefer sonra cokdaha güzelsonuclar alırsınız :)
-----------------------------Evet aslında haklısın. Diğer baharatlar v.s değişik kombinasyonlar deneyerek daha değişik lezzetler elde edebiliriz.
Belki sebze soğan gibi şeylerde koyabiliriz tenekenin içine.Çamur olayıda güzelmiş ne kadar az duman o kadar iyi olur tahminimce
Zaten 3-5 sefer sonra işin uzmanı olur insan
-----------------------------biz ytong taşını tam tenekenin içine girecek şekilde kesip ortasına tahta saplanacak delik yapmıştık,
taşın üstüne soğan biber domates koyyoduk... tavukdan damlayan yağlar soğanın üstünde pişiyodu:)
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------
sertan_06 bunu yazdı:
-----------------------------
atladığın bi nokta yok dimi yarın yaparken sıçmayalım tavuğun içine :)
-----------------------------ghaahha :D:D
bende sorcam:
mangalda kömürü uygun hale getirip sonra koyuyoruz dmi yanına ?
-----------------------------kömür mangal yok, bulduğun ağaç parçalarını tenekenin etrafında yakıyosun devamlı, söndükce harlıyosun...
adı üstünde çingen tavuğu, nerden bulsun çingene mangal kömürünü
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------
sertan_06 bunu yazdı:
-----------------------------
atladığın bi nokta yok dimi yarın yaparken sıçmayalım tavuğun içine :)
-----------------------------ghaahha :D:D
bende sorcam:
mangalda kömürü uygun hale getirip sonra koyuyoruz dmi yanına ?
-----------------------------sertan_06 - Yok yok sen rahat o ilk başta bende olurmu olmazmı diye düşünüyordum sonuç bu işte..
Ama sürey iyi tutturun
40-45 dk arası
Eğer mangal kömürü ile yapacaksanız tutuştukdan sonra koymanız daha iyi olur bence.
-
ahh karnım acıktı :|
-
dakika işi tam dimi 45 dakika uygundur ?
editcan: yazmışım tamam saol.