Dünyanın En Güzel Tavuğu
-
En kısa sürede yapmak lazım. Hatta istanbul buluşmasında yapsak güzel olurdu...
-
ilk defa yapacaklar için biraz kavrulmuş olması hiç pişmemiş olmasından iyidir...
zira cıkarttıktan sonra tekrar takamazsın oraya :)
-
tam bekar kaldığım arada ve hafiftende acıkmaya başladığım arada yapılcak işmi bu hocam :) neyse hanım gelsinde ona ziyafet çekeyim bari :D
hoşuma gitti ilk fırsatta denicem.
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------
sertan_06 bunu yazdı:
-----------------------------
atladığın bi nokta yok dimi yarın yaparken sıçmayalım tavuğun içine :)
-----------------------------ghaahha :D:D
bende sorcam:
mangalda kömürü uygun hale getirip sonra koyuyoruz dmi yanına ?
-----------------------------sertan_06 - Yok yok sen rahat o ilk başta bende olurmu olmazmı diye düşünüyordum sonuç bu işte..
Ama sürey iyi tutturun
40-45 dk arası
Eğer mangal kömürü ile yapacaksanız tutuştukdan sonra koymanız daha iyi olur bence.
-----------------------------eywallah hoca yarın denemem lazım ama mangal kömürlü yapsam daha ii olcak gibi:)
-
ada buluşmasında yapabiliriz esasında
-
biraz yanık durmasa reklamdaki tavuklar gibi olmuş aynı :D bunu böle evde terasta felan denesek nasıl deneriz malum toprak yok tenekeyi ayarlarız çubukta tamam nese düşünim biraz cok feci duruyo denemek lazım :D
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Edit : Adı çingen tavuğudur :)
Gereken tek malzeme ağaçtan kırılmış bir tahta ve kümesten çalınmış bir tavuk olduğu için :)))
-----------------------------
kayseride meşhurdur hocam çingen tavugu -
Kemal paşada da meşurdur : )
-
chaigg bunu yazdı:
-----------------------------
biraz yanık durmasa reklamdaki tavuklar gibi olmuş aynı :D bunu böle evde terasta felan denesek nasıl deneriz malum toprak yok tenekeyi ayarlarız çubukta tamam nese düşünim biraz cok feci duruyo denemek lazım :D
-----------------------------Yanık gibi duruyor ama tam kıvamında
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------swordfish bunu yazdı:
-----------------------------
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Kayseride devamlı yapıyorduk :)
Tuz haricinde hafif yağ kırmızı biber kekik ve hafif salca ile yapılmış sosu üstüne sürünce daha bi başkaoluyo
Bir diğer sırrı tenekeyi kapattıktan sonra taş koymakla birlikteaz bişey suyla camur yapıp tenekenin etrafını çevirmek... sebebi içeri duman girmesin...
tahta vs yakarken bi 15 20 cm ötede yakarsanız ateşi tavuğu yakmazsınız yoksa dışı yanmış içi pişmemiş oluyo...
bi kac sefer sonra cokdaha güzelsonuclar alırsınız :)
-----------------------------Evet aslında haklısın. Diğer baharatlar v.s değişik kombinasyonlar deneyerek daha değişik lezzetler elde edebiliriz.
Belki sebze soğan gibi şeylerde koyabiliriz tenekenin içine.Çamur olayıda güzelmiş ne kadar az duman o kadar iyi olur tahminimce
Zaten 3-5 sefer sonra işin uzmanı olur insan
-----------------------------biz ytong taşını tam tenekenin içine girecek şekilde kesip ortasına tahta saplanacak delik yapmıştık,
taşın üstüne soğan biber domates koyyoduk... tavukdan damlayan yağlar soğanın üstünde pişiyodu:)
-----------------------------Rene Fikrin güzelde resimle desteklersen daha güzel olacak :) kafama çok yattı walla