Dünyanın En Sisman Kadını

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

kuzuların sessizliğindeki abiye vericen bunu kendine efendi gibi bi mont bi çizme bi de deri pantolon yapsın güzelinden, bi daha da 42 bedenler ölmesin.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Obizetinin küçük bir miktarı genetik sebepli. Bunlar da çoğunlukla açlık/toklukla ilgili hormonları etkileyen genlerde. Yani sebebi ne olursa olsun, sadece yeterli miktarda yeyip, egzersiz yapıldığı sürece obezite engellenecektir. Bundan mütevellit; herhangi bir obeze gidip "dünyanın üçte ikisini yerken aklın nerdeydi" diye sorabilirsiniz.

ya hocam tamam sismanligin cok az bi miktari geneik kokenlide, haber detaylari balon oldugu icin net bilemiyoruz hasta gecmisi nedir bilmiyoruz. boyl bi goruntu gorunce ilk hamle az ye, spor yap, tedavisi veriliyor.
    haberlerde izledim, kiz azimli gerci aglayip zirliyodu ama, ya hormon gen vb. yada spor diyet ile goturebilir kanaatindeyim.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    mizahi bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı

Yav tamam insan fazla kilolu olur da.. dünyanın üçte birini yerken aklın nerdeydi ablacım sanki bir haftada mı aldın bu kadar kiloyu demezler mi   adama. Ben üzülemedim..

amerikada bu bir hastalik. Obezite. hastalik sebebinin %50'si genetik 

Hocam nereye genetik yapmayın ya :D adamlar su yerine kola içsin sebze yerine porsiyonu bizdekilerin üç katı olan mcdonalds hamburgeri yesin ondan sonra yok genetik yok hormonal. Yemezsen, yakarsan ne birikecek vücutta o kadar genler sıfırdan yağ mı yaratıyor?

http://2.bp.blogspot.com/-7aPcQ5E3rXE/T1Jmy37MzyI/AAAAAAAACYs/VTQYTmdyejI/s400/sihirli-degnek.jpg

izzmarit tarafından 29/Nis/14 13:06 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    5Agustos1921 bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

Obizetinin küçük bir miktarı genetik sebepli. Bunlar da çoğunlukla açlık/toklukla ilgili hormonları etkileyen genlerde. Yani sebebi ne olursa olsun, sadece yeterli miktarda yeyip, egzersiz yapıldığı sürece obezite engellenecektir. Bundan mütevellit; herhangi bir obeze gidip "dünyanın üçte ikisini yerken aklın nerdeydi" diye sorabilirsiniz.

ya hocam tamam sismanligin cok az bi miktari geneik kokenlide, haber detaylari balon oldugu icin net bilemiyoruz hasta gecmisi nedir bilmiyoruz. boyl bi goruntu gorunce ilk hamle az ye, spor yap, tedavisi veriliyor.
    haberlerde izledim, kiz azimli gerci aglayip zirliyodu ama, ya hormon gen vb. yada spor diyet ile goturebilir kanaatindeyim.

Dostum zaten diyet ve spor obezitenin bıçak altına yatmadan tek çözümü. Belki çeşitli zorluklarla başaçıkılabilsinler diye bazı ilaçlar yazıyor olabilirler. Ancak, esas yol spor ve diyet. Alternatif çözümler; mideye kelepçe takılması, mide küçültülmesi vs. Ha yeni süper etkili bir yol yoksa benim bildiğim budur.

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    mizahi bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı

Yav tamam insan fazla kilolu olur da.. dünyanın üçte birini yerken aklın nerdeydi ablacım sanki bir haftada mı aldın bu kadar kiloyu demezler mi   adama. Ben üzülemedim..

Hocam nereye genetik yapmayın ya :D adamlar su yerine kola içsin sebze yerine porsiyonu bizdekilerin üç katı olan mcdonalds hamburgeri yesin ondan sonra yok genetik yok hormonal. Yemezsen, yakarsan ne birikecek vücutta o kadar genler sıfırdan yağ mı yaratıyor?

http://2.bp.blogspot.com/-7aPcQ5E3rXE/T1Jmy37MzyI/AAAAAAAACYs/VTQYTmdyejI/s400/sihirli-degnek.jpg

genelleme yapiyorsun hocam. bilimsel verilerle sabit, obezite adinda sismanligin genlerle iliskili oldugunu soyleyen bir hastalik var. Ve arastirmalara gore sismanligin %40-%50 si genetik.

ayrica gozumle de goruyorum, benim yedigimin aynini yiyor adam, o kilo aliyor, ben almiyorum. yanibasimda calisan arkadasim bu. neyle izah edersin bunu baska? 

All I need is a possibility.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    mizahi bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı
    mizahi bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı

genelleme yapiyorsun hocam. bilimsel verilerle sabit, obezite adinda sismanligin genlerle iliskili oldugunu soyleyen bir hastalik var. Ve arastirmalara gore sismanligin %40-%50 si genetik.

ayrica gozumle de goruyorum, benim yedigimin aynini yiyor adam, o kilo aliyor, ben almiyorum. yanibasimda calisan arkadasim bu. neyle izah edersin bunu baska? 

Hocam senin kas kütlen, şu ana kadar yediklerin, vücudunda birikmişler falan bir sürü etmeni var bunun. Anne sütüne kadar gider.

http://www.cdc.gov/nchs/data/hestat/obesity_adult_09_10/fig-1.gif

http://www.cdc.gov/nchs/data/hestat/obesity_adult_09_10/obesity_adult_09_10.htm

50 yıl içinde insan genetiğinde hiçbir değişme (kitlesel radyasyon gibi ekstrem durumlar hariç) herhangi bir datayla ilgili bu derece uçuk fark veremez. Kaldı ki obezlerin doğal seçilime daha fazla uğradığı bile söylenebilir (:

Kilo almaya eğilim genetik değildir demiyorum. Obezitenin genetik tarafı yoktur demiyorum. Ki genetik tarafıyla ilgili çalışmalar sıklıkla açlık kontrolünün zayıflığı ve iştah fazlalığıyla ilişkili. Ve bu kadar vahşi bir yükselmenin, çocuklarda yüzde otuza, yetişkinlerde yüzde kırka varan bir oranın sorumlusu genler değil, danalar gibi yemek ve sağlıksız şeyler yemek.

Seni annen enginarla, bayat ekmek içiyle kasaptan aldığı kıymayla yaptığı köfteyle, çoban salatayla büyüttü ne güzel. Pırasa yapınca o tabak bitecek diye terlik elinde bekledi ^^ jessicayı annesi deep fried bean burgerla besledi, 6 yaşından beri hidrojene yağ biriktirdi çocuk. Tabii ki genel sağlığınız, kas ve kemik yapınız farklı şimdi.

Düzgün şeyler yersen düzgün miktarlarda yersen şişmezsin..

Bir de obezitenin dünyada en yüksek olduğu yer amerika. Genetik diyorsun ama, amerikan genetiği diye bir şey yok, çünkü amerikan ırkı diye bir şey yok.

izzmarit tarafından 01/May/14 21:01 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

hocam koydugun grafik zaten soylediklerinle celisiyor. grafigi de yanlis yorumluyorsun.

kilolu adamlarin orani hic degismezken obezitenin artisini ancak genlerle aciklayabilirsin. kilolu insanlar hala yuzdelik olarak ayni. cunku genlere bagli bir hastalik degil. kilolu bir anne babadan zayif bir cocuk dogabiliyor, yerse sismanliyor, yemezse zayif kaliyor. tam tersi de mumkun oldugu icin oran degismiyor. bunda sorun yok.

ama obeziteye bakarsan 80 yilina kadar yavas artan bir egri, birden artisa geciyor. bunun sebebi, bu obezler durmus durmus onca yil, tam 80 yilinda amaan biktim artik, bozdum diyeti demis degiller mutlaka. obez anne babadan dogan cocugun zayif olma ihtimali cok cok dusuk. dogal olarak da kuyruk teorisi geregi exponansiyel bir sekilde artmis. Dogurganliga gore, obezite, bir hastalik sonucu seklinde almis basini gitmis. erken teshisle, tedaviyle, ameliyatla sunla bunla onunun alinmasi elbet mumkun. ama zaten bunlar bir hastalik sonucu alinan onlemler oldugu icin "yemezsem birsey olmaz, zayiflarim" la sendeki bendeki gibi gecmiyor. 

hamburgerle, fried bean burgerla buyuyen cocugun da bu hastaligi hizlandirdigina suphe yok, ama obeziteyi buna yuklemek yanlis. ayni gidalarla turkiyede herhangi bir cocuk beslense ve buyuse, cocuk bizde obez olmaz. ama bunlarda olma ihtimali cok yuksek. cunku ya babadan ya dededen, kalitiminda yaklasik 3 nesilden gelen obezite var. gormezden gelerek, "bu kadar sisene kadar aklin nerdeydi" demek, bence vicdansizliktir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Hocam grafiği dramatik artışı görselleştirmek için koydum, yorumumda grafikle ilgili kullandığım tek şey bu. Genetik yatkınlık, çevresel koşullara bağlı gen ekspresyonu, genetik kaçınılmazlık, bunları hep karıştırıyorsun..

Kalıtsallığı en yüksek ve ciddi olan hastalıklardan biri olduğu için kanserden, kanserin çevresel koşullardan en çok etkilenenlerinden biri olduğu için akciğer kanserinden örneklendirmeye çalışayım. Senin mantığınla akciğer kanseri de komple genetik. Pofur pofur sigara iç, egzersiz yapma, akciğer kanseri olunca da "teyzemde de vardı, genetik bu" de. Sonra da çevresel koşullara bağlı bu hastalığa yakalanan onca insanı görmezden gelip komşu Osman amcayı örnek göster, adam da benim kadar sigara içiyor ona hiçbir şey olmadı diye. Ya da maden işçiliği yap hiçbir koruma olmadan 15 yaşından beri, hepsi ciğerlerinde biriksin, akciğer kanseri olunca zaten kanser genetik bir şey ya de. Olur mu? Bu durumlar senin kansere yakalanmanın solely genlerin yüzünden olduğunu gösterir mi?

Obezitede de benzer şekilde. Genetik aspect yoktur demiyorum. Ama oturup deli gibi sağlıksız şeyler yiyorsan kendine dikkat etmiyorsan egzersiz yapmıyorsan, şiştikten sonra obezite genetik diyemezsin.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

kisir donguye girdik, konu da dagildi hocam. bir hastaliga yakalanmadaki asil sebebin, o hastaligi genlerinde tasimasi mi, yoksa hic kacinmadan, dikkat etmeden yasamasi mi oldugu konusunda fikir ayriligina dustuk. onemli olan asil veya yan sebepler olmasi degil. ikimizde her ikisi de basic/side sebeptir diyoruz ama, sen birinciyi hic gormeden "nereye genetik hocam" deyip, "bu kadar sisene kadar aklin nerdeydi" diye cikisiyorsun kadina. yanlis buldugum nokta, tam olarak burasi. ama belli ki, bir noktaya varamiyoruz. neyse diyeyim ben.

Toplam Hit: 4605 Toplam Mesaj: 30