Dünyanın En Zeki İnsanlarini Taniyor Musunuz ?
-
http://www.youtube.com/watch?v=LhNhaNy9sOg&feature=related
Bugüne kadar ölçülmüş en yüksek IQ'ya sahip: Tam 228... Yani Einstein'ı, Newton'u, Kasparov'u geride bırakıyor.
Amerikalı Marilyn vos Savant, dünyanın gelmiş geçmiş en zeki insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer alıyor. IQ’su ise, bugüne kadar ölçülen en yüksek seviyede, tamı tamına 228

EİNSTEIN'DAN ÇOK FAZLA
Zeki insan denildiğinde akla Alman bilimadamı Albert Einstein geliyor. Ancak biri var ki, IQ’su ile neredeyse Einstein’ı, yanında ilkokul öğrencisi durumuna sokuyor. Adı, Marilyn vos Savant. Bugüne kadar hesaplanan en yüksek IQ seviyesine sahip olan 62 yaşındaki Amerikalı kadın bir süre dünya çapında şöhretin tadını çıkardıktan sonra, şimdi zekasını başkalarının hizmetine veriyor.Ek bilgi = Esi Robert jarvik yapay kalbin mucididir.Koreli fizikçi Kim Ung-yong / 210
İngiliz fizikçi Isaac Newton / 190
Fransız yazar ve filozof Voltaire / 190
Rus Dünya Satranç Şampiyonu Garry Kasparov / 190
İtalyan bilimadamı ve sanatçı Leonardo Da Vinci / 180
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu / 180
Alman müzisyen Johann Wolfgang von Goethe / 179
Alman teolog Martin Luther / 170
İtalyan astronom Galileo Galilei / 165
Alman müzisyen Ludwig van Beethoven / 165
Alman fizikçi Albert Einstein / 160
İngiliz fizikçi Stephen W. Hawking / 160
Amerikalı aktris Sharon Stone / 154
İngiliz doğa tarihçisi Charles Darwin / 153 -
Amerikalı aktris Sharon Stone / 154
ikiside sarışın ama salak değil . ilginç
-
iqsunun einstaydan fazla olması ayştayn dan iyi olmasını göstermez, ayştaynı ayştayn yapan, ezberleri bozduran; zekasıyla bütünleşmiş hayal gücüdür...
-
İlkokula başlayacağımda Özel Yetenekliler ve İleri Zekalı Öğrenciler'in gittiği ilköğretim okulunda IQ testi ile kabul ediyordu. Barajda sanırım 130'du. ve 127 ile girememiştim. Aklıma geldi hüzünlendim...
-
maserati bunu yazdı:
-----------------------------iqsunun einstaydan fazla olması ayştayn dan iyi olmasını göstermez, ayştaynı ayştayn yapan, ezberleri bozduran; zekasıyla bütünleşmiş hayal gücüdür...
-----------------------------kesinlikle katiliyorum önemli olan yoktan var etmek gibi birşey gidip hazir olani ezberlemek degil tabi burdaki kadını amacı farkli ama yerinde olsam bu işi başkalarıda yapabilir dünya için yeni umutlar yen keşifler arardim
-
IQ nun geçersizleştiğini biliyordum ben ama..?
-
iq mu oda nedir, ayrıca newton zamanında kim test yapmış, o zamanın şartlarıyla şimdinin şartları aynı mı? iq olayı bana saçma geliyo
-
gerçekten şaşırtıcı
çok büyük bi yetenek
-
oha benden güzel konuşuyor türkçeyi :|
-
iq testleri kesin sonuc vermez bilimselligi yoktur. iq degiskendir. ve iq kavrami ortaya atildiginda 20. yy başındaydık, haliyle ölmüş adamların iqsu ölcülemeyecegine göre benim buna inanmam sacmalik olur.
ayrica iq onemli degil, yaraticilik ve hayal gucu onemlidir.
edit: videodaki kadin ile haberdeki kadin farkli beyler.
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------oha benden güzel konuşuyor türkçeyi :|
-----------------------------aynen :) sanırım bunda dağıstanlı olmasının katkısıda var hocam ,
hatun iyi delirmemiş, gayet de sağlam gözüküyor maaşallah :D