folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dünyanın En Zeki İnsanlarini Taniyor Musunuz ?

Dünyanın En Zeki İnsanlarini Taniyor Musunuz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Forgotten One
    NigraSilva
    NigraSilva's avatar
    Erkek

İşe yarar birşey yapmadıktan ve bir konuda bilime katkısı olmadıktan sonra ne halta yarar ki o zeka? Önemsemedim bile. Gerçi şu fotografik hafıza durmunun bende de olmasını isterdim. Yığınla kitap birikti oku oku bitmiyor. :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnerJiC
    EnerJiC's avatar
    Erkek

ne iş yapar ne yer ne içer hangi ülkenin başına geçmiş değerlendirilmiş

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

kime göre?neye göre?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Erkek

Birincisi Einstein asla iq testi yaptırmamıştır. İkincisi iq denen şey bir şakadır. Beyin gibi kompleks bir organın nasıl çalıştığı bile gizemini korurken, bir kaç soru sorarak insanların zekasını ölçmeye çalışmak, asla doğru sonucu vermez.

Zeka denilen şeyin geçerli bir tanımı yok, ancak einstein ve bu kadını ayıran bazı özellikler var. Birincisi bu tür kadınlar, ya da aklından 345435345435*435345435345 ü 1 sn de çarpan adamlar vs virtüöz olarak geçerler. TV programlarına çıkıp ünlenirler, ya da bir üni de prof filan olurlar. Einstein , da vinci gibi insanlara ise deha denir.

Bu insanlar 5 yaşındayken farkedilmezler. Süper zeka belirtileri göstermezler, ve muhtemelende bu tür testlerden çok yüksek puan almazlar. Zira einstein da okulda asla başarılı bir öğrenci değildi, mezun olduğunda iki yıl iş aradıktan sonra patent memuru olarak çalıştı.

Einstein in artısı kaygısız bir insan oluşu (dünyevi sorunları kafaya pek takmayışı) , aşırı meraklı oluşu, hayal gücü ve resimlerle düşünmesiydi. Açıkçası dünyaya Einstein gibi katkı yapmış, ve varolan fiziği kökünden değiştirmiş bir insanı, 5 yaşında 9 katlı integral çözen bir virtüöz olarak hayal edemiyorum. Bu insanlar karşılaştırılamaz bile.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

bizim @iqsuz bile daha zekidir bundan :D

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

tabi ki iq bilimsel olarak kanun kabul edilecek suyun 100 derecede ısınması gibi bir kanıt değildir, ancak teoridir. kıyaslama yapmayı saçma buluyorum iq sıralama yapmak için değil zeka hakkında fikir verebildiği için uygulanır. yani bu listedekilerin hepsi zekidir evet ama kıyaslarsak kesin ölçüler gerekir ki iq testi teoriden ibarettir. mümkün değildir.

vos savant ismini iq testleriyle değil de. ünlü bir  matematik problemini çözen kişi olarak tanımıştım. hayran kalmıştım. belki bilenleriniz vardır. okul hayatında öğrendiğimiz olasılık hesaplarını yıkan bir olasılık sorusuydu bu.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Monty_Hall_problemi

http://forum.donanimhaber.com/m_29651379/tm.htm

donanımhaberde başlık açmış arkadaş 21 filminde görmüştüm ben de orda ilgimi çekmişti :)

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Araba kullanmayı becerebiliyorsa o zeka ile, insanlığa bir kadın olarak en büyük iyiliği yapmış olur zaten. O ıq'dan daha fazlasını beklemem ben...

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    Kadinlar kazandi tum dunya kaybetti gubi bir baslik bekliyodum

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

ekşide elemanın biri bu kadından sonra IQ tavan puanlarının daha gerçekçi olsun diye aşağı çekildiğini söylemiş ama bilmiyorum ne kadar doğru. birçok müridin dediği gibi, faydasını göstersin o kadar zekiyse. gösteriyor da gizli gizli devlete gösteriyorsa bilmiyoruz tabi. lakin insanlığa faydalı bişey yapmayanı tanrı olsa üstün görmem. aynstayn reizden falan da daha zeki olduğuna inanmıyorum. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

sen türkiyede konferans vericem diye 2 ayda türkçeyi, ülkenin yarısından fazlasından daha iyi konusabilecek kadar iyi öğren, ya hareketlere yaa sevdiğim kadını bu

kadar kıskanmamıştım amk.

tabi lan
Toplam Hit: 12006 Toplam Mesaj: 66