folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dünyayı İspatlayın!



Dünyayı İspatlayın!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    Duyu organlarımızın ışığı olmaksızın düşünmemiz zaten imkansız.Evet anne karnındaki çocuk 20 yaşında ki zekaya sahip olsa dünyanın varlığını ispatlayabilir. Onu da dışarıdan duyduğu seslerle ispatlayabilir. Ama dışarıdan hiçbir tepki almıyorsa o onun dünyasının annesinin karnı olduğunu zannedecektir.
    Bizde eğer hiç hissetmiyorsak hiç düşünemeyiz...

    WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
    -----------------------------
    Duyu organlarımızın ışığı olmaksızın düşünmemiz zaten imkansız.Evet anne karnındaki çocuk 20 yaşında ki zekaya sahip olsa dünyanın varlığını ispatlayabilir. Onu da dışarıdan duyduğu seslerle ispatlayabilir. Ama dışarıdan hiçbir tepki almıyorsa o onun dünyasının annesinin karnı olduğunu zannedecektir.
    Bizde eğer hiç hissetmiyorsak hiç düşünemeyiz...
    -----------------------------
    bravo düşünceler zaten dışarıdan aldığımız bilgiler doğrultusunda şekillenir insan doğar doğmaz bi bilgiye sahip değildir öğrenir öğrendiklerini sorgular duyu organlarımız olmadan doğmuş olsaydık ki onların ışığı olmadan diyoruz hem kör hem sağır ... olacaktık insanın herşeyden önce kendi keşfi vardır kendi varlığını kabul etmeyen/edemeyen kimse dünya nın varlığını kanaat getiremez bilinçli durum da değildir ama metafizik olaylar vardır bence onları çok derinlemesine incelemek gerekir ki bugünün bilim dünyasında dahi doyurucu bişey yoktur arkdaşlar kendi varoluş durumlarından yola çıkarak cevap vermişler ilerisini merak ediyorum ben de
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2007
    Erkek
    zndmn bunu yazdı:
    -----------------------------

    hoca biz düşünebiliyoruz yani biz varlık olarak buradayız o zaman >BURASI< dedimiz bi mekan da olması lazım

     

     bilmiyorum nası bi cümle oldu ilk kez felsefe yapıyorum =)))


    -----------------------------
    bir daha sakın yapma :)

    nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Haziran/2007
    Erkek
    Sana Jedi dinini araştırmanı öneririrm. ciddiyim

    I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    algılarımız bazı kabullenmeler yapıyor ve buna göre dünyayı, yaşamı, ölümü vb benzeri kavramları oluşturuyor. insan saniyede 6000 düşünce oluşturuyor ve bunların çoğundan haberimiz yok. gözlerimiz saniyede baya çok veri gönderiyor beyne beyin bunlardan sadece bazılarını algılıyor, diğer algılarımızı işin işene kattığımız zaman gerisini siz düşünün.:) o kadar çok veriyi bilinçli bir şekilde işlemek gerçekten çok zor. doğuştan kör veya sağır olan insanlara bakın onlarında işlevini kaybetmiş algıların yerine başka algıların daha çok veriyi işleyebiliyor.

    kısacası dünya diye oluşturduğumuz yer bana göre yok.


    boş
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    POLECAT
    POLECAT's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek
    xz bunu yazdı:
    -----------------------------

    anlamadığın herşey anlamsız değildir ve bilmediğin de yok değildir bi kere bunu kabul ederek ancak biryerlere varabiliriz. varoluşu insan gibi "basit" canlıların duyularına indirgememek lazım unutmayalım ki olan ışığın %70 ini görmüyoruz ve olan sesin ancak %10 kadarını duyabiliyoruz.

    düşünüyorum dediğmz şeyin %99 u da biryerden gördüğümüz duyduğumuz öteberiden yalan yanlış fikirlerden ibarettir. varoluş konusunda bişeyler demeden önce ne kadar zavallı ve hiçe yakın olduğumuzu düşünmemiz gerek. 

    bazı anlar vardır , odaya biri girdiğinde hissedersin yada birinin seni izlediğini bilirsin yada tanıyormuş biliyormuş gibi olursun işte bunlar duyularımızın ötesindeki birşeyleri algıladığımız noktalardır. duyularımıza fazlasıyla güvendiğimiz ve kendimizi herşeye hakim(!) sandığımız için genelde gözardı ederiz. hatta orda olmaması gereken / olmayacağına inandığımız şeyleri asla görmeyiz duymayız. geçen şöyle bişey oldu, hatunla biyerde oturuoduk evine gitmek zorunda saat geç olunca malum, neyse ben bunu geçirdin aynı yere döndüm ama dönerken wc e uğradım meğer o da geri dönmüş ve masaya oturmuş ben 5-10 dk bunu farketmedim abartısız çünkü bi kere gittiğine inanmışım artık görmüyom gerçekten öyle tv e fln bakıom müzik dinliom sonunda "heey beni duyuyonmu"  diyince şok oldum birden.o anda düşündüm, aslında görmeyi düşünmediğimiz çoğu şey "heey .." fln demiyor. 

    felsefe dediğimiz şeyin temel sorusu şudur , bu elindeki taş taş olduğu içinmi elinde yoksa elinde olduğu için mi taş ? iki türlü yanıt, iki uç felsefi noktaya varır, idealizm ve materyalizme diğer tüm diğer felsefe bence bu iki uç arasında 1-0 gibi diyelim ara değerlerdir. 

     

    mevlana neyi ispatlamış allaaasen??? 


    -----------------------------
    yazdıkların güzel dostum

    edit: yarım saattir ne yazayım diye düşündüm yazdıklarımıda sildim baska bi zman zinde bi kafayla yorum yapcam inş.


    "" Cümleler Doğrudur Sen Doğru İsen, Doğruluk Bulunmaz Sen Eğri İsen. P.S
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek
    Soru, ''Tüm duyu organlarınızla dünyayı ispatlayın'' şeklinde olsaydı, ''Duyu organlarından (deri, kulak, göz, dil, burun) bağımsız yada onların gönderidiği verilerin ışığı olmaksızın sadece düşünsel olarak dış dünyanın varlığını ispatlayabilir misiniz? '' sorusundan farklı olmazdı. Bizim algıladıklarımız duyu organlarımız aracılığıyla elde ettiğimiz varsayımlar sadece, dokunduğun ya da gördüğün bir nesne, senin duyun, ince bir tabaka.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sorry_13
    sorry_13's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2007
    Erkek
    eğer matrix te bi kırılma olursa bu dediğin şey gerçekleşebilir :)

    sevgim gercek olmasaydı aglayabilirmiydim.... aşkın benle olmasaydı nasıl gülebilirdim.. ates beni yaktıkça daha çok soğuyorum.. soğuyorum ben ateşi körükledikçe buz gibi donuyorum... bana şaşkın bakıyorlar onlarıda anlıyorum.. evvel zaman bir damla iken durumum... elhan derya hal buluyorum
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sau_nightmare
    sau_nightmare's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    dostum bedenini bi makina gibi düşün sinema makinası gibi perdeye yansıtılanı izliyorsun, seviniyorsun üzlüyorsun, görüyorsun vs vs Gerçekte dış dünyanın aslı ile hiçbir zaman muhatap olmuyorsun. sadece elektrik sinyallerinn bizim anlayabildğimiz bir dile çevrilmişi şeklinde anlamlandırıyoruz dünyayı

     

    "Allah, dünya olarak algıladığımız görüntülerin belirli bir hikmet ve ilimle ruh dediğimiz varlık tarafından algılanmasını sağlar. Allah bize dilediği görüntüleri gösterdiği sürece biz hiç farkına varmadan olaylara tepki veririz, halbuki biz ruh ve ruhun seyrettikleri dışında bir dış dünya ile muhatap değilizdir"

    bütün duyu organların sıfırlandığında boşlukta gibisindir ama düşünce  vardır. hep olacaktır Allah sana oradan bir alem gösterecektir hayali taassur edemem bilmiorm sende hayal edemezsin kim bilir. madde bir alemdir ama başka alemlerde var bilmeyiz. 

     

    sen iki boyutlu bir kağıtta cin ali ol misal ve kağıdın üzerine koyulan 3 boyutlu nesneyi nasıl görebileceğini hayal etmeye çalış aynı şey. biz bir boyuttan bir diğer byuta bakmaya çalşıyruz genelde seninde yaptığın ve sorduğun sru bunla alakalı. sen 3 boyutlu alemden 4 boyutlu ya da x boyutlu bir alemi görmeye çalışıyorsun önce o boyuttan bakmayı bilmelisin hangi alemdesin ? ve hangi aleme bakmaya çalışıyorsun hangi aleme bakmaya çalıştığını biliyor musn, 

     

    dediğim gibi madde bir alem sen madde aleminden madde alemine yanıt arıyorsun ama srduğun soru diğer alemler yani diğer boyutlarla (diyelm güncel ifadeyle :)  ) ilintili maddeyi sıfırlıyrsun ama madde aleminde yanıt arıyrsun. sen aslında dünyayı değil kendi varlığının kanıtını arıyorsun sorduğun soruyla.

     

     

     


    çok uzakta uzak denizlerde...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mart/2007
    Erkek
    höö ? bu ne len.. :|

    Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
Toplam Hit: 8385 Toplam Mesaj: 50