folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Düşmanın Adını Değiştirirsek Ne Olur?

Düşmanın Adını Değiştirirsek Ne Olur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

Ben bir yerde okumuştum.

Adını ağzına almak istemediğin şeyerin ismini değiştirerek söylemek, bir nebze kendini o ismi söylerken rahatlatma metoduymuş.

chp ye cehape denmesi gibi. cehepe dersen doğrusu ama cehape yada mehape dediğinde başka birşeyden bahsediyormuş gibi geliyormuş konuşana.

Atatürk'e sadece Mustafa Kemal demek de benzer birşey zannımca.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

birde şöyle birşey farkettim bende

ülkede onlarca kez saldırı bombalar patladı

hepsi saldırı diye nitelendi

suruçtaki niye katliam diye geçiyor

http://arsiv.ntv.com.tr/news/244717.asp

http://www.ntv.com.tr/dunya/suruc-katliami-dunya-basininda,idA1Q6GaOE6NM-cwxJIDZQ

gibi gibi

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek
    c0nverse bunu yazdı

arada bir şu partilerin okunuşlarına ras geliyorum gerçekten gülüyorum ulan ne salak adamlarsınız cehape akape hadape mehape nedir, türkçenin katli resmen

tedeka seseka teceka pekaka kadeve kapesese gibi parti dışı -bunu böyle belirtmek biraz garip oldu, sen partilerden bahsetmişsin diye öyle yazdım- kısaltmalarda çokça olur, onlarda genelde ikilemde kalınmaz dile oturduğu için, aslında partilerde de ortak bi kullanım olması lazım ama farklı söyleyeni de yadırgamamak gerek, diğer kısaltmaları da çok zorlama olmadığı sürece farklı söyleyene atar yapmayalım :) türkçe katli değil bu kalın-ince harf durumundan oluşan okuma şekli. cehæpe ve mehæpe iki şekilde de okunabilir yapısı uygun, sessiz harfle başlayınca insan öyle telaffuz edebiliyo; akepe kalın ünlüyle başladığı için ka lı telaffuz zorlama oluyor; hedepe'nin de a'lı versiyonu okunuşta zor ve kaba duruyor, burda biraz ikilemde kaldım ama okunmaz gibi, h'den sonra yumuşak ünsüz(d) gelmiş, sonra da sert ünsüz (p) gelmiş, sondaki sert ünsüz ve baştaki sert ünsüzden ötürü bazı kişiler öyle hedepe derken sıkıntı yaşıyo olabilir. ama o bazı kişilere daha denk gelmedim, kim hadape diyo la :/ 

bu bilgilerin birazı bende vardı, birazını da yazıyı desteklemek için aşağıdaki gazinin siteden okudum. ayrıca gugıl tdk'nin sitesinden de index almış bu konuyla ilgili ama link kırık :/

http://w3.gazi.edu.tr/~pekacar/bildiri_kisalt.htm 

http://tdk.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=189:kisaltmalar&catid=50:yazm-kurallar&Itemid=132 

ekstra bilgi olsun, bunların ek alma durumunda bildiğim kadarıyla kısaltmanın okunuşu değil harfin okunuşu baz alınıyo: tdk'ye gibi.

hsyN tarafından 25/Tem/15 22:08 tarihinde düzenlenmiştir

test 1 2
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zukkum
    Zukkum's avatar
    Erkek
    Mylitta bunu yazdı
    RockZs bunu yazdı
    Zukkum bunu yazdı
    Mylitta bunu yazdı

Türkiye Cumhuriyetine düşman olan hangi örgüt,ülke,adam vs varsa adı değiştiriliyor. Örneğin

CHP - CEHAPE

CHP ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti Düşmanı. Lütfen arkadaşlar biraz diddat edelim, ya da MEHAPE de mi?  Türkiye Cumhuriyeti Düşmanı. Bunlar AKP yeni algı operasyonlarıdır. Karşı oldukları ne varsa bir çoğunun ismini değiştiriyorlar. 

herhalde orada bir yazım hatası olmuştur hocam, umarım.

Afedersiniz. Anlatım bozukluğu olmuş. Düzelttim. ^^

Sorun yok Hocam, kötü niyetle yazdığını düşünmedim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zukkum
    Zukkum's avatar
    Erkek
    CaNNi bunu yazdı
    Zukkum bunu yazdı
    Mylitta bunu yazdı

Türkiye Cumhuriyetine düşman olan hangi örgüt,ülke,adam vs varsa adı değiştiriliyor. Örneğin

CHP - CEHAPE

CHP ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti Düşmanı. Lütfen arkadaşlar biraz diddat edelim, ya da MEHAPE de mi?  Türkiye Cumhuriyeti Düşmanı. Bunlar AKP yeni algı operasyonlarıdır. Karşı oldukları ne varsa bir çoğunun ismini değiştiriyorlar. 

neyse :D tartisma cikmasin diye tüm yazdiklarimi geri sldim.. kisacasi chp ne zamandan beri Türkiyenin dostu ? bunu aciklasan yeterli benim icin .. 

CHP, BOP projesinin eş başkanı oldağı, PKK itlerinin Habur sınır kapısında davulla zurmayla karşılamadığı, Türk Ordusunu Kumpasla içeri atmadığı, İŞİD'e tır dolusu silah taşımadığı, Şivan PERVER ve  Barzani ile el ele tutuşmadığı, Bebek katiline Sayın demediği günden beri Türkiye Cumhuriyeti Sevdalısı bir partidir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Yeni bir ad koymak sana yeni bir tanımlama yapma şansı verir. Cemaatin tanımı başkaydı, insanların aklına kötü şeylerin yanı sıra iyi şeylerde geliyordu o yüzden sürekli tabanı iyi ama tavanı kötü gibi gönül almalara başvuruluyordu. Paralel ismini çıkarttılar, tanımı terör örgütü olarak yaptılar. Hiç duydun mu ondan sonra tabanı iyi diyen,  içinde iyi niyetli insanlar var diyeni? 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

bunu sadece partiler mi yapıyor?

amaç belli, aşağılamak, uzaklaştırmak

gs'liler -> fenev diyor

fenerliler -> cincon diyor

böyle yapan kim olursa olsun boğazını sıkmak istiyorum

kokuşmuş fanatikler (aynı durum partiler için de geçerli)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

arapça okunusları ce ha pe 

ce cim ha var he yok arapcada mesela bızım bır hocamız vardı atiila turkseven dı adı o 11ka degınce cok kızad ka degıl ke dıyeceksınız türkçe de ka yok ke var derdi. 

takılmayın olaya deaş ta arapça dıye bılıyrm bakarsınız googledan 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

@hipokondriyak Arapça'da "p" harfi yok "b" var. "He" yok demişsin fakat o da var. Bilmeden atmışsın.

Toplam Hit: 4482 Toplam Mesaj: 33
kitle psikolojisi