folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ebedi Huzur Mu? Koca Bir Yalan Mı?

Ebedi Huzur Mu? Koca Bir Yalan Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek

"Tanrı ve Din" olgusu size göre bizi zehirlemek için kullanılan bir yöntem mi?Yoksa ben daha işin boyutundan haberdar değilmiyim?

Toplumda ve kutsal kitaplarda tanrının büyük bağışlayıcı olduğu ama ceza sistemininde varolduğundan bahsedilir.Yani Bu dünyada kötülük yapanlar ahirette ceza çekecekler,iyilik yapanlarda cennetle ödüllendirilecektir deniyor.Peki şu konu kafama takıldı;bir de her ne olursa olsun kötülük yapanların cezalırını çektikten sonra cennete gönderileceği ama damgalanmış gibi olacaklarından söz edilir.O zaman dünyada ki iyi kalpli insanları diğer pisliklerden ayıran durum nedir?Tanrı bağışlıyıcıdır ama bu bir çifte standartı meydana getirmez mi?Kötüsün ama cezanı çektikten sonra senide bağışlıyacağım,e nerde kaldı adalet nerde kaldı eşitlik o zaman dinler kişileri bireyleri kandırmaktadır amaç kişilerin özgür bir ruha sahip olmasını engellemektir belli dayatmalarla mini robotlar yaratılmaktadır.Toplumda bu olaya alet olmuştur ve küçük beyinleri ile ibadet denen olguyu acayip bir yere taşımışlardır.Yani ibadet sözde bizi sonsuz huzura taşıyacak yoldur değil mi?İbadet yap tanrı seni ödüllendirsin ama demiyorlar mı sen ibadeti kendin için yapıyorsun diye ama bir dakika şöyle bir çelişki var ibadet tanrının gözüne girmek için bir yoldur yada huzuru kazanmaktır dersek biz gene tanrıya birşeyler sunduğumuz için huzuru kazanırız o zaman nerde büyük bağışlayıcılığı o zaman bu bizi köle yapmaz mı?İtaat edersen sana ekmek ve kemik atarım köle yada benim için ibadet edersen seni mutlu ederim köle,hadi nerde kaldı o zaman tanrının farkı nerde onun gücü kutsallığı işte bu kadar yazmama rağmen soruların cevabını bulamadım bu satırları yazarken benim tanrı tarafından yada elçisi melekler yoluyla islah edilmem yada bilgilendirilmem gerekiyordu ama niye olmadı?Belkide onun için yeterince ibadet etmemişimdir?Kim bilir yardım edilecekler listesinde yokumdur belkide ne de olsa iyi bir "Köle" olmadım.

Yazdıklarıma her türlü şekilde görüş sunabilirsiniz ama saygı çerçevesini her zaman önde tutun unutmayın bireyler özgürdür bu seçimi onlara tanrı değil kişilikleri verir bu yüzden yorumlarınız bu kavramıda göz önünde bulundurarak olursa her şekilde tartişmaya açığımdır.

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    tanrı mesajlarımızı kabul etsin ve büyük ikramiyeyi bize versin /: amin amin amin

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek
    herkes cennete gidemeyecek, cennet yalnızca müslümanlar içindir. müslüman olupta günahı olanlar cezasını çektikten sonra cennete girecektir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hotboy bunu yazdı:
    -----------------------------
    herkes cennete gidemeyecek, cennet yalnızca müslümanlar içindir. müslüman olupta günahı olanlar cezasını çektikten sonra cennete girecektir.

müslümanlık dini yokken hristiyanlık vardı o halde hristiyanlar toplu dalgayla cehennemde temizlenecek ve öylemi cennete girecekler ?

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek
    CaNNi bunu yazdı:

hotboy bunu yazdı:

müslümanlık dini yokken hristiyanlık vardı o halde hristiyanlar toplu dalgayla cehennemde temizlenecek ve öylemi cennete girecekler ?

Şöyle bir durum var Hristiyanlık bozulmadan önceki hristiyanlarda şuanki müslümanlar gibi yargılanacaklar.Yani Hristiyanlık bozulmamış bir dinken ibadet edenler. Bkz. Hz.Meryem ...

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JohnD
    JohnD's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    tüm hrististiyanlar yavudiler vs cehenneme gidecekse hristiyan doğanların suçu nedir onlar öyle görüp öyle büyüyecekler sen şimdi bir müslümanı hristiyan yapabilirmisin

DOM..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

CaNNi bunu yazdı:

hristiyanlık varken müslümanlık yokdu. İlahi din hristiyanlıktı fakat temeli yine islama dayanıyodu. daha sonra insanlar kendi kafalarına göre dini şekillendirmeye başlayınca müslümanlık geldi ve diğer dinlerin hükmü ortadan kalktı. diğer dinlerde aynı şekilde oldu yaaaneee :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek
    hotboy bunu yazdı:
    şu lafa bitiyorum ha :D ilk okuldan beri böyle dediler bize, müslüman olmayan cennete giremeyecek! Sebep ?

Diğer dinin mensupları Allah'ın üvey kulları mı ?

Çok bağnaz bi düşünce , İslamiyet'e çekeceği yerde - onu zorla kabul etmeyi sağlıyor,sadece cennet yatırımı içinmiş gibi.

Aksine zararı var.

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

Pekiyi musluman dogdunuz ve ilk din muslumanlik diyelim en son yahudilik dini olsun yahudilerde en dogru din burasi diyor ve hristşiyanlarda ayni seyi degistiriyor pekiyi dininizi degistirirmiydiniz

Ve o zaman bu olayda benim yani musluman dogmakla ne sucum oluyor ???

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

bak arkadaşım böyle konu açtıysan hiç kuran okumamışsın

bağışlanan şeyler var bağışlanmayan şey var haram dediklerini yaparsan dinden bile çıkabileceğin durumlar var

ben bunu yapayım sonra beni affeder diye düşünürsen? bakara suresinde derki ben inanıyorum deyip inanmayanlar kendilerini kandırırlar ve bakara suresinde başka bir ayette Allah sizin içinizi bilir o herşeye kadirdir.

senin o bağışlayıcıır lafıda bakara sursinde geçer bi mealini oku ayetleri mealini okuman 15 dkkanı almaz bütün sorularının cevabını bulacaksın

neden hristiyanlar cennete gidemiyecek müslümanlar gidecek?

Çünkü kurandan önceki bütün kitaplarda sonra kitap için yol verilmiştir inceldede kurandan bahsedilmiştir son din olan islam dinini kendi kitaplarında müjdelendiği halde inanmayanlar tabiki cezalarını çekecektir.

gerçi incil ne kadar orjinal incil tartışılır

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Neye İnanıyorsan Yolun odur.... İnancına İhanet etme ve İnandığın Şey Uğrunda Ölümü Göze alacak kadar inan, O Senin olacaktır. O Her neyse, Kötülük ve Pis Diye Tabir edilen Her şeyden Uzak dur, İyi Biri olursan Ruhuna Emin ol Kimse Zarar veremez.

İyi Olan Bir Budistte Bir Hıristiyanda Bir Materyalistte Vaad edilmiş olanı Alacaktır. Bundan Kimsenin Şüphesi olmasın, Kötü olanada Eziyet edecek olanlar Olacaktır Eziyet Göreceklerdir. Öyle yada Böyle....

Bence Yaratan Hangi Ruhun Göstermesi gereken Erdemi Göstereceğini ve Olması Gerektiği kadar İnsan Olduğunu Sınamak için Yolladı bunca Karamaşa Ortamına bizleri, Yeni Beden ve yaratımımızda Hak Etmeyenlere Yer Yoktur, Onların Ruhları Yokdilecektir. İyi Olanlar Yeni Bedenleri ile Yeni Yaşamlara Yeni Varedilen Topraklara Geçerek Yaşayacaklardır...

Arızalı Ruhların Toplatılması için Geldik Buraya, Tüm Bu Karmaşa Dinsel Karamaşalar Dahi Karmaşa içinde Yolunu Kaybedecekmi Kaybetmeyecekmi Kaybetse Dahi Göstermesi Gereken Erdemi Kaybetmeden Olması Gereken Biri Olacakmı Sorusunun Cevabı içindir... Benim Evrenden ve yaratıcıdan anladığım budur....

Zira Tüm Dinlerde Kötülükten Men eder.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 4408 Toplam Mesaj: 37