Ebedi Huzur Mu? Koca Bir Yalan Mı?
-
VIGILANTE bunu yazdı:
-----------------------------
Allah allah, bu konu baya tarşılır diye düşünmüştüm ama pek takan olmadı. Yazın sıcağında uğraşamıyor kimse galiba :D
-----------------------------hojam neyini takacan varsa bütün günahlarımızı affetsin, yoksa da selametle : P
-
dostlar bn yorumların hepsini okumadım ama bir arkadaş demişki sadece müslümanlar cennete gidecek
böle bi saçmalık olabilirmi ya çok düz bi mantık bu
cennete gitmek için müslüman olmak değil diğer inançlara saygılı olmak örneğin hristiyan bile olsan hz Muhammede ve onun da hz İsa gibi bi peygamber olabileceğine saygı göstermek ne bilim işte daha başka iyi erdemlere sahip olmak gerekir
buna benzer bişeyi okumuştum ve çok daha mantıklı geldi bana...
-
zndmn bunu yazdı:
-----------------------------dostlar bn yorumların hepsini okumadım ama bir arkadaş demişki sadece müslümanlar cennete gidecek
cennete gitmek için müslüman olmak değil diğer inançlara saygılı olmak örneğin hristiyan bile olsan hz Muhammede ve onun da hz İsa gibi bi peygamber olabileceğine saygı göstermek ne bilim işte daha başka iyi erdemlere sahip olmak gerekir
-----------------------------Bakma sen hocam klavyesi olan yorum yapıyo (:
-
sana göre doğru neyse onu yap böyle günaha sevaba göre hayatını şekillendirirsen sadece kendini kısıtlarsın bırak relax ol ne istiosan yap amaaaaaan bırak ne istiosan yaşa sallaaa :D
ayrıca bi müridin werdiği hikaye çok hoşuma gitti süper bi hikaye olmuş blog falan kurarsam direk yapıştırcam hikayeyi :)
-
zndmn bunu yazdı:
-----------------------------dostlar bn yorumların hepsini okumadım ama bir arkadaş demişki sadece müslümanlar cennete gidecek
-----------------------------o yazdıklarımın kendi şahsi görüşlerim olmadığını belirttim, durum böyle, ister inanırsın, ister inanmazsın, inan bana hiç umrumda bile değil. ben var olanı söylüyorum. ayrıca elbetteki diğer peygamberlere saygımız sonsuz, zira imanın şartlarından ikisi; peygamberlere inanmak, kutsal kitaplara inanmak. fakat gel görelimki islam yeryüzüne indirildikten sonra diğer dinlerin hükmü kalktı. Allahın katında tek din islamdır.
ayrıca @Scofield;
benim yaptığım yorumları eleştirecek merci sen değilsin. vermek istediğin sosyal bir mesaj varsa yaz, yoksa sus.
-
hotboy bunu yazdı:
-----------------------------bana alıntı yapanlara toplu cevap veriyorum;
o yazdıklarım benim şahsi görüşlerim değildir, "inneddine indallahil islam" : Allah'ın katında tek din islamdır. müslümanlıktan öncekileri sormakla zeka seviyenizi belirlemiş oluyorsunuz zaten. müslümanlıktan sonrakiler içinse gayet açık. hristian olarak doğman hristiyan olarak öleceğin anlamına gelmez, akıl fikir vermiş Allah, gayet rahat araştırıp doğru dini bulabilirler. incilin değiştirildiğini bilmiyorlarmı onlar? biliyorlar. durum budur.
-----------------------------ayrıca 60 yaşında müslüman olsalar 60 yaşında yeni doğmuş bebek kadar günahsız oluyorlar..Buda bir dengeleyici unsur bence