Ebedi Uzay Yolculuğu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

NASA belki de geri dönüşü olmayan  bir yolculuk için astronot arıyor.

NASA’nın daha önceleri de astronot aradığını biliyoruz. Fakat bu sefer işler biraz daha farklı. NASA bu sefer adaylarını çok daha zor bulabileceği bir iş için astronot arıyor. Bu yeni uzay yolculuğu daha uzaktaki gezegenleri hedefliyor. Bu yüzden yıllarca sürebilir hatta hiç geri dönüşü olmayabilir.

Bu durum NASA keşif sistemleri direktörü John Olson’a göre biraz daha farklı. Olson’a göre dönüşü olmayan bir uzay yolculuğu için gönüllü bulmak çok da zor olmayacak. Olson, “bu, geçmişte okyanusları aşan keşiflerin ya da Amerika Birleşik Devletleri’nde batıya giden öncülerin geri dönme umudu olmadan yaptıkları yolculuklardan farklı değil” diyor.

Olson’a göre bu yüzyılın ortalarına kadar Mars fethedilecek. Yeni nesil astronotlarsa daha uzaktaki gezegenlere yapılacak ve onlarca yıl sürebilecek yolculuklara çıkacaklar ve belki de tekrar Dünya’ya dönemeyecekler.

“Ay’a tekrar döneceğiz ama bu sefer bayrak dikmek için değil” diyen Olson önümüzdeki dönemdeki yolculukları şu şekilde açıkladı; “Mars’a gidecek bir sıçrama noktası belirlemek için önce Ay’a gideceğiz. NASA’nın Mars dışında ilgilendiği uzak hedefler arasında astreoidler ve Dünya’ya yakın diğer uzay cisimleri de var. Daha sonra ise Güneş Sistemi içinde bulunan daha uzak yerlere gözümüzü dikeceğiz”

NASA, uzun uzay yolculukları planlıyorsa da diğer ülkeler ya da gelecekte uzay çalışmalarına girmesi beklenen özel şirketler bu konuda önceliği üstlenebilir. Bunun nedeni ise NASA’nın hala Kennedy’nin Dünya dışına gönderilecek canlıların mutlaka geri getirilmesi direktiflerine uyma zorunluluğu.

Bugüne kadar 3’ü hazırlık testlerinde, 14’ü de uçuş sırasında olmak üzere toplam 17 NASA astronotu hayatını kaybetti.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Bunuda sevdim, İsterlerse Çoluk Çocuk Birlikte Gönüllü olabilirük :)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek
    vay anasını be belirsizliğe uçmak... ne ürkütücü.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kumanaga
    Kumanaga's avatar
    Erkek
    Yaparmıydım ?  Bilemiyorum..

⎝Her boku biliyorsun, "Herkes" yazmasını bilmiyorsun.⎠
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek

Nereye başvuruyoruz.:D:D::):):

Edit:

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibnalahad
    ibnalahad's avatar
    Erkek
    evt, gerçekten nereye başvuruyoz biri link atabilir mi?

yok olmadan, varlığa ulaşamazsın
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek
    süper fikir. beni yollasınlar ben giderim :)

le le le sakine
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

gözüm kapalı giderim la ben adam kafayı yer ama tek başına :D

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elminster
    elminster's avatar
    Erkek
    amaçsız ölmek yerine bu iş için ölmek(tabi öleceği de kesin değil) çoğu insana cazip gözükecektir...

Teyzesi defterdar olan fayton ile damda dolaşır...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerim
    kerim's avatar
    Erkek
    eğer gercekse ben gönüllüyüm  ölümüne gs  :D   abd bayraanı verirler al bunu cıktıın heryere dik diye :D  bi cebime TR bayrağı diğerine tbt bayrağı  cıktıım heryere onları dikerim g*t olurlar :D

(:
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Kulağa Hoş Geliyor demi. Robinson Krusoe Hayatının Uzay Versyonu gibi.... Düşünsenize Yıllar Boyu gemide Sürecek bir Hayat... Yolda Kazara Gemi Delinirse Hapı yutmak. :)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 3698 Toplam Mesaj: 25