folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Egemen Bağış Kuran İle Dalga Geçiyor



Egemen Bağış Kuran İle Dalga Geçiyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 21/Eylül/2003
    Erkek

    Dinle alay edilmedikçe herşey hoşgörülebilir yani. valla ben keyroot un yazdığından bunu anladım.. Fakat 70 milyonun kuruş kuruş vergileri ile ödediği parayı " çalmak " sebep her ne olursa olsun. Meşrulaştırılmamalı.

    Millet yararına bir iş yapılacaksa o paralarla amaç oysa, millet vergi veriyor zaten. Bi ek vergi daha bindirirsin bu paralarla bunları yapıcaz dersin zaten millet o parayı verir istesede/istemesede. Kendi çıkarları için değilse böyle yapılırdı.

    Dinle kitaplada alay edilmesin tabi ki ama. Garibanın parası çalınıp villalarda residanslarda da oturulmasın. Yazıktır bu millete. Ayıptır. Günahı falan geçtim, zira ben inançlı olduklarına zaten inanmıyorum.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mayıs/2007
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı
     

    Hocam yazmayayim diyorum ama dayanamiyorum. Senin mezhebin ne ? Konusmalarindan dolayi senin şia oldgnu dusunuyorum. Gecenlerde birisi ben siayim dedi sen mydin o blmiyorum. Arkadasa yazdklarinla ilgili degil de genel olarak haddim olmadan bi kac tavsiye vereyim.

     

    Kuran kesindir Allah tarafından korunmustur. Hadis insanlarca korunmuştur.Ama oyle cikipta ben hadise inanmam bana kuran yeter diyemezsin. Haşa Allah (c.c) bilmiyormuydu da Peygamberi gonderdi. Onun sunnetlerinin hadislerinin hic mi ehemmiyeti yok ? Sen oyle kafana gore herseyi kuranda ayetlerde bulabilecegini mi zannediyorsun. Namaz nasil kilinir oruc nasil hangi zamanda tutulur zekat kimlere hangi oranda  verilir sen oyle aradigin herseyi kuranda bulamazsin. Kur'an anayasa gibidir. Genel ve kesin hükümler vardir ve arapca oldgu icin turkceye tam cevrilemez. Bir kelime sayfalarca tefsir cikmasina sebep olur. Bu yuzden aradigin seyin tam karsiligini kuranda bulamazsin onun yerine peygamberin yasam tarzi hadisleri ve sunnetlerine bakarsin. Ama yukarda yazdiklarindan anladigim kadariyla sen peygambere ihtiyac duymadan aradigin herseyi kurandan cikartabilecek kadar vakifsin islamiyete.

    Ne mezhebinden bahsediyorsun kardeşim? Ben yalnızca Allah'ın tüm insanlara verdiği hikmeti hatırlatıyorum sizlere. Kuran'ı paylaşıyorum. Zorunuza giden Allah'ın sözleri midir? Bak fırkalara ayrılmanın olayı budur. Şimdilik 3 ayet veriyorum sana. İstersen daha da fazlasınız veriririm.

    -Dinlerini parça parça edip fırkalara, hiziplere bölünenler var ya, senin onlarla hiçbir ilişiğin yoktur. Onların işi Allah'a kalmıştır. Allah onlara, yapıp ettiklerini haber verecektir. (En'âm suresi 159.ayet)

    -Kendilerine açık-seçik kanıtlar geldikten sonra, çekişmeye girip fırkalar halinde parçalananlar gibi olmayın. Böyle olanlar için çok büyük bir azap vardır.(Ali İmran suresi 105.ayet)

    -Hep birlikte Allah'ın ipine yapışın, fırkalara bölünüp parçalanmayın; Allah'ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Birbirinizin düşmanı idiniz, Allah kalplerinizi uzlaştırıp kaynaştırdı da O'nun nimeti sayesinde kardeşler haline geldiniz. Ateşten bir çukurun kenarında idiniz; sizi oradan kurtardı. Allah size ayetlerini bu şekilde açıklıyor ki, doğruya ve güzele yol bulasınız. (Ali İmran 103.ayet)


    Doğru olan tek yol, Allah'ın kitabının yoludur. Kuran 1 mi kardeşim? 1 değil mi?

    Peki kaç tane hadis alimi var? Kendi ağzınla diyorsun "insanlarca korunmuştur" diye. Bir çoğu insan uydurmasıdır onların. Bir tane bile uydurma yoktur diyecek insan sapıtmıştır. Zaten bir tane bile uydurma olması, mükemmelliyetini bozar.

    Kuran ise kusursuzdur. Birbiriyle asla çelişmez. Şuan konu dışı olacağı için ve çok boş vaktim olmadığı için daha sonra özelden (eğer istersen) ayet ile zıt olan hadisler çıkarır veririm sana.

    Kuran tek başına kendi içerisinde tanımlanabilir bir kitaptır. Tefsire gerek duymaz.

    -Elif Lâm Râ. Bu Kur’an; âyetleri, hüküm ve hikmet sahibi (bulunan ve her şeyden) hakkıyla haberdar olan Allah tarafından muhkem (eksiksiz, sağlam ve açık) kılınmış, sonra da Allah’tan başkasına kulluk etmeyesiniz diye ayrı ayrı açıklanmış bir kitaptır. (De ki:) “Şüphesiz ben size O’nun tarafından gönderilmiş bir uyarıcı ve müjdeleyiciyim. (Hud Suresi 1 ve 2.ayetleri. Diyanet işlerinden)

    -Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik. (Nahl 89.ayet)

    -Rabbinin kitabından sana vahyedileni oku. O'nun kelimelerini değiştirecek hiçbir kudret yoktur. O'nun dışında bir sığınak/bir dayanak asla bulamazsın. (Kehf 27.ayet)

    -Allah size kitabı detaylandırılmış bir halde indirmişken Allah’ın dışında bir hakem mi arayayım? (En'âm 114)

    -Kendilerine okunmakta olan Kitab’ı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu? (Anketbut 51.ayet)

    -Kitap’ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. (En'âm 38)

    -O yalnızca bir öğüt ve apaçık bir Kuran’dır. (Yasin 69)

     

    Daha da yazayım mı ayet? Bak namazın öğrenimi konusu vb.. sünnet ile alakalıdır. Kuran ise hüküm kitabıdır. Biz hadislerden bahsediyoruz. Hadislerden hüküm vermeyin.

    -Sen de aralarında, Allah’ın indirdiğiyle hükmet. (Maide 49)

     

    Arapçanın Türkçeye çevrilemeyeceğini kim söyledi sana? Sence Allah, dini sadece araplara indirmiş olabilir mi? Var mı böyle bir mantık?

    -Bunları Kuran’da türlü türlü şekillerde açıkladık ki öğüt alıp hatırlasınlar. Fakat bu sadece kaçışlarını artırıyor. (İsra 41)

    -Andolsun bu Kuran’da her örnekten insanlar için türlü türlü açıklamalarda bulunduk. İnsanların çoğu ise tanımamakta ayak diretmektedirler. (İsra 89)

     

    Bak kardeş ben bu kadar yazdım. Yukarıyı okumasan da ya da görmezden gelsen de şuraya bak: (Furkan 26-27-28-29-30-31)

    -O gün gerçek mülk ve yönetim Rahman'ındır. Ve o, kafirler için çok zorlu bir gündür. O gün zalim, ellerini ısırarak diyecek ki: "Ne olurdu, resulle birlikte bir yol tutsaydım.".

    -"Ah, ne olurdu, falancayı dost edinmeseydim.".

    -"Zikir/Kur'an bana geldikten sonra, o saptırdı beni ondan. Şeytan, insan için bir rezil edicidir."

    -Resul de şöyle der: "Ey Rabbim, benim toplumum, bu Kur'an'ı terk edilmiş/dışlanmış halde tuttular."

    -Biz böylece her peygambere, suçlulardan bir düşman musallat ettik. Kılavuz ve yardımcı olarak Rabbin yeter.

    Şimdi söyleyin bana arkadaşlar, Kuran'ı terk edip dışlayan kimler?

     

    Peygamberimizin görevini unutmayın:

    -Elçiye düşen, tebliğden başka bir şey değildir. Allah sizin açığa vurduklarınızı da gizlediklerinizi de bilir. (Maide 99)

    -Yüz çevirirlerse, Biz seni onlar üzerine bekçi göndermedik. Sana düşen, tebliğden başkası değildir. (Şura 48)

     

    edit: Konuyu piç ettik. Yukarı da satacaşak bir yazı yazmadım. Sadece Kuran'dan örnekler verdim. Allah'ın ayetleri bunlar. Peygamberimizin Furkan suresin de bahsettiği insanlardan olup olmadığınızı kendi benliğiniz de çözümleyin.Bu kadar ayetin üzerine edilecek söz varsa artık özelden yazın. Şimdiye kadar size öğretilenleri unutun. Hak ile Bâtıl'ı ayırt edebileceğiniz tek kaynak Kuran'dır. Unutmayın...
    Konuyu şimdi daha da saptırmanın ya da daha sonra hortlatmanın bi anlamı yok.
    Bavulumu toplamam gerek, Allah'ın izniyle yarın memlekete geçiyorum. Bir süre yazamayabilirim.

    attackatak tarafından 19/Mar/14 14:25 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ahmet & Elif.
    leadertay
    leadertay's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2006
    Erkek
    attackatak bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı
     

    Ne mezhebinden bahsediyorsun kardeşim? Ben yalnızca Allah'ın tüm insanlara verdiği hikmeti hatırlatıyorum sizlere. Kuran'ı paylaşıyorum. Zorunuza giden Allah'ın sözleri midir? Bak fırkalara ayrılmanın olayı budur. Şimdilik 3 ayet veriyorum sana. İstersen daha da fazlasınız veriririm.

     

    müthiş bir çarpıtmaya gidiyorsun hangi cümlemden ayeti inkar etitğimi çıkarttın. tutup da sana konuya uyan ayeti arayıp bulup kopyala yapıştır yapcak vaktim yok ayette vardır mutlaka benim sölediklerimle alakalı olarak ama uğraşamıyorum şuanda.

    alıntıyı kısalttım sen bana şuanda diyorsun ki ayetler ve hadisler birbiri ile çelişiyor. peki sen nasıl abdest alıyorsun bu ikisi birbirini tamamlamıyorsa sadece kafana mest yapıp ellerini dirseklere kadar yıkayıp ayaklarını mı yıkıyorsun ? Mutlaka zıt olan uydurma hadisler vardır hepsini yok sayamazsın ama.

    yaptığın şey sadece ayetlerle laf kalabalığı yapmak ben okurum sıkıntı yok ama bu konu da uçar zaten "ooo konu nereye gelmiş" diyerekten boşuna yoruyorsun beni ve kendini

     

    (şimdi sen dersin ki boş işler mi diyorsun sen yani şimdi ayetlere ? sonra da bir sürü ayet yazarsın gene. çözdüm seni) yaz kardeşim yaz bi ucundan faydalanırsak ne mutlu bize sen yazansın ben okuyan ikimiz de var faydası

     


    Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek

    coollogo_com-115121253.png%20%28458×214%29


    while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2006
    Erkek

    Montaj diyenleri şöyle alalım:

    https://twitter.com/metehan_demir/status/446253382526074882

    BjFpFjwIQAA1P3l.jpg:large%20%28576×1024%29


    Ehl-i Byte
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    Keyr00t bunu yazdı
    mataramasuko bunu yazdı
    Keyr00t bunu yazdı

    Bu puştların daha neyini savunalım Tayyip yanında tutuyor diye adam belledik. Hala anlamış değilim zaten idris egemeni ertuğrul muammer gibi tiplere niye prim verir.

    Savunulacak bir tarafı yok hocam körü körüne savunmadım akpyi hiç bir zaman

    Kovsun bu ibneleri tayyip yoksa kendi kredisini tüketiyor. Şimdi kalkıp burdan yolsuzluk kaset cemaat bağlarsınız da neyse..

    Birde kusura bakmayın ama birinin müslümanlığına dair laf edildiğinde  kimin müslüman olduğunu kimin imanlı olduğunu nerden biliyorsunuz diye çıkışır herkes şimdi de aynı mevzu nerden bilelim bu iplener kuranımızla dalga geçiyor. iki yavşak daha ortaya çıkmış oldu akp bunları göz önüne alır sepetlerse kendi kazanır cemaat bi boka yaramış olur akpde temizlik olur. Zaten istifa eden tuzluklarda ayıklanmıştı.Rezanın önüne yatanlarada siktir çekilsin tam olsun.

    Nasrettin hoca durur mu yapıştırmış cevabı; "egemenin kasetine inanıyorsun da tayyibin kasetine niye inanmıyorsun?"

     

    bazı kasetlere inanıyorum merak etme hocam :)

    medyaysa mevzu türkiyede yandaş olmayan medya yok her güç kendi medyasını oluşturur ve kontrol eder medyanın kendisi bu

    paraysa mevzu tayyip kendi sermayesini oluşturmadan bu ülkede bu kadar şey değiştirebilirmiydi sanıyorsun havuz oluşturmuş peehh tabiki oluşturacak sokarım demokrasısine hangimize bi faydası dokundu sözde yüce demokrasinin

     

    bunlar bildiğimiz ve sizin gibi yorumlamadığımız mevzular şaşırtmıyor yani. Ama bu egemen gibi puştlar şaşırtıyor yalan yok.

     

    hırsızlık yolsuzluk serbest, dinsizlik yasak öyle mi? her millet hakkettiği gibi yönetilir, böyle ahlaksız halka böyle yöneticiler lazım

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kumanaga
    Kumanaga's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Nisan/2004
    Erkek
    trampfd bunu yazdı

    Kendinden özür dilemiş :)


    ⎝Her boku biliyorsun, "Herkes" yazmasını bilmiyorsun.⎠
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mayıs/2007
    Erkek
    leadertay bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı
     

    Ne mezhebinden bahsediyorsun kardeşim? Ben yalnızca Allah'ın tüm insanlara verdiği hikmeti hatırlatıyorum sizlere. Kuran'ı paylaşıyorum. Zorunuza giden Allah'ın sözleri midir? Bak fırkalara ayrılmanın olayı budur. Şimdilik 3 ayet veriyorum sana. İstersen daha da fazlasınız veriririm.

     

    müthiş bir çarpıtmaya gidiyorsun hangi cümlemden ayeti inkar etitğimi çıkarttın. tutup da sana konuya uyan ayeti arayıp bulup kopyala yapıştır yapcak vaktim yok ayette vardır mutlaka benim sölediklerimle alakalı olarak ama uğraşamıyorum şuanda.

    alıntıyı kısalttım sen bana şuanda diyorsun ki ayetler ve hadisler birbiri ile çelişiyor. peki sen nasıl abdest alıyorsun bu ikisi birbirini tamamlamıyorsa sadece kafana mest yapıp ellerini dirseklere kadar yıkayıp ayaklarını mı yıkıyorsun ? Mutlaka zıt olan uydurma hadisler vardır hepsini yok sayamazsın ama.

    yaptığın şey sadece ayetlerle laf kalabalığı yapmak ben okurum sıkıntı yok ama bu konu da uçar zaten "ooo konu nereye gelmiş" diyerekten boşuna yoruyorsun beni ve kendini

     

    (şimdi sen dersin ki boş işler mi diyorsun sen yani şimdi ayetlere ? sonra da bir sürü ayet yazarsın gene. çözdüm seni) yaz kardeşim yaz bi ucundan faydalanırsak ne mutlu bize sen yazansın ben okuyan ikimiz de var faydası

     

    Hadislerle hüküm verilmez. Kuran ile hüküm verilir. Bi daha yazmaya gerek yok, yukarı da oku hocam.

    Ayet'e karşılık hadisle karşılık vermek, yalanlamaya çalışmak değilse nedir? Yok eğer amacın bu değilse, yanlış anlaşıldığını söyler ve yazını silersin. Yazdıkların, bu anlaşılmaya çokça müsait..

    Eğer bunu bilerek yapmıyorsanız, size edilecek tek lafım yok. Size böyle gösterenler de suç. Tek dileğim, müslüman sıfatının altına bürünerek bir şey söylemeden önce düşünmeniz.
    Kuran'da şeytanın hilesinin zayıf olduğu yazar. Eğer bir fayda görebildinse, ne mutlu bana...  Çünkü günümün büyük bir bölümünü size ayırdım.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Eylül/2005
    Erkek
    trampfd bunu yazdı

    montaj demeye devam edecekler :D


    Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek
    Kumanaga bunu yazdı
    trampfd bunu yazdı

    Kendinden özür dilemiş :)

    hocam bu biraz nasıl dicem onuda bilmiyorum amk hem ilk andan demiş ben böle bişi yapmam sonrada demiş yapmışımdır bu ne amk :S


    Living Death
Toplam Hit: 12326 Toplam Mesaj: 114