Ekmek İnsanı Aptallastırıyor
-
1,5 yıldır ekmek yemem başlık dikkatimi çekince düşünmek istedim ve sonuç geçen seneye göre daha malım
bence tezin dogru degil
-
fazla miktarda karbonhidratın aptallaştırdığı doğru (bkz: Ekmek arası pilav helva yiyen ameleler)
-
Kesinlikle doğru.Ekmek yiyen toplumlar ahmak oluyor beylik laf değil doğru.Protein vs. farklı besleyici şeyler almayınca salaklaşıyor beyin.Nasıl sinaps yapsın beyin o enerji ateşi farklı besinlerden almayınca.Beslenme ve fizyoloj(spor yapma) direkt olarak beyni etkiliyor.Toplumumuzu da yalnızca ekmek parasına talim bir hale getirdikleri için, içim kan ağlayarak bu bilinçsizliği naçâr bir halde izliyorum.
-
Çok saçma.. Ne yani ekmek yerine pasta yiyin diyen kraliçe çok akıllı karımıydı ?
-
u235 bunu yazdı:
-----------------------------
@Prometheus
hocam işletme okuyup,biyolojiyle sadece hobi olarak ugrastıgını unutma bence :)
-----------------------------ilk mesajın
u235 bunu yazdı:
Beyler işin bilimsel kısmı var mı bilmiyorum kesin dogru demiyorum bunu bir kac kisiden daha duydum ekmek insanı mallastırıyor.Simdi inanmayabilirsiniz yada mantıksız gelebilir ama ekmeği azaltın hatta hic yemeyin ve sonuclara bakın 15-20 gün sonra daha iyi bir hafıza daha kıvrak bir zekanız oluyor.Şahsen denedim ve öylede oldu.
-----------------------------1) hoca seni zor durumda bırakmak gibi bi amacım yok ama görünen o ki benim mesajımdan sonra araştırmaya girişmişsin. konuyu açmadan önce yapsaydın bu işi, ayrışmazdık. zaten ben de farkındaysan mantık yürüttüğümü belirttim. bir kaynak sunman halinde ise inceler ona göre karar verirdim.2) verdiğin linkleri okudum bazı sonuçlara ulaştım. bu sonuçlar haksız olduğumu göstermiyor.a) beyaz ekmeğin çok faydalı olmadığını ben de biliyordum, konuyu uzatmamak için eklemedimb) medyatik olarak "ekmek zararlı" diye atılan başlık aslında fazla karbonhidratın zararlı olduğunu anlatıyor. ona bakarsak suyun bile oksijenin bile fazlası zararlı.c) UNO'nun müdürü tabi ki "beyaz ekmek zararlı" diyecek çünkü kendileri sadece kepekli ekmek üretiyor.not : bunu bir ağız dalaşı olarak algılama çünü değil. verdiğin linkler beni tatmin etse "ben haksızmışım" derdim. etmedi. -
diğer arkadaşlara karışık cevaplar :
pilav yemek amele yapmaz, emeleler pilav yer ucuz diye.
ekme yemekle et yememek aynı şey değildir. adam et yer yanında ekmeğini de yer bişey olmaz. ama et yemeden ekmek yersse bu ekmek aptal yapar demek değil, et yememek aptal yapar demektir.
-
HeLLB0y bunu yazdı:
öğrenci adamız lokantaya gidip yemekle beraber 3 5 dilim ekmek tüketmezsek aç kalırız be:))
----------------------------- -
Smirnoff bunu yazdı:
Çok saçma.. Ne yani ekmek yerine pasta yiyin diyen kraliçe çok akıllı karımıydı ?
-----------------------------Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı.
@Prometheus
Tamam hocam o da senin görüsün.
Bide Avrupada ve amerikada ekmeğin daha az tüketildiğini unutmayalım.
-
Saçmalamışsınız hocam. Açık açık söylüyorum saçmalamışsınız. En ucuz enerji kaynağı karbonhidrat kaynaklıdır. Türkiye'deki ekmek tüketimi bundan dolayı çok fazladır. Verdiğiniz haberlerdeki şeylerde de üzerinde oynama yapılmış tahıldan bahsediliyor. Çinkosu şuyu buyu çıkarılmış. Saçma saçma, kaynağı da belirsiz konunun -,-
-
Doyurucu olması nedeniyle diğer besinleri ihmal ettiğimiz için bu olabilir. Ancak unutmamak gerekir ki ekmek çok besleyicidir. İki grubumuz olsun. Birini sadece balık ve su, diğer grubu sadece ekmek ve su ile besleyelim. 3-4 ay sonra ilk grupta büyük ihtimalle vitamin eksikliğine bağlı daha çok hastalık görülür. Örneğin şeker eksikliğine bağlı dizanteri, hipoglisemi vb. Zeka durumları ne olur bilemeyiz. Beslenme eksikliği nedeniyle kalıcı zeka yitimi ancak beynin uzun süre aç kalmasıyla mümkün oluyordu.
Diğer bir mantık yürütmem şöyle; ekmek kandaki kolestrol ve yağ oranını artırır. Bu genel organizma üzerinde bir yavaşlamaya neden olur. Mesela kan akışı. Bu nedenle de kişi kendini daha yavaş ve fonksiyonsuz hisseder. Protein eksikliği olmadan kilonun düşmesinin fizyolojik etkinlikleri artırdığı bir gerçek.