Ekmek İnsanı Aptallastırıyor
-
Ekmek evet mallaştırır.ama içerik olarak bakmazsak evet bunu yapar.bunu avrupalılardan biliyorum.Beyaz ekmeğin avrupa da geçerli olmadığını yıllar önce almanlar Antalya da aramıza karışmaya başladığı yıllarda gözlemledim ve özelliklede sordum.biz ekmek için buğday ununu tercih etmeyiz dediler ilk önce.onu da kullandığımız alanlar var ama öncelik çavdardır demişlerdi.Buğday ı bira için veya hayvancılık için kullandıklarını söylediler.Bunu daha sonradan eğitim yıllarımda da anladım diyebilirim.Almanlar ekmek için kepekli Çavdar ekmeği kullanırlar.Çavdar buğdaydan daha besleyicidir ve mide emzimlemesinde buğdaydan iyi olduğu için beyin uyarımı daha fazladır.Karbonhidrat oranı fazla olsa bile protein içermektedir.batı avrupalılar gibi kuzey ülkeri ile rusya da benzerlik taşır.Antalya da alışveriş yapan bir alman veya bir ingiliz özellikle alman ekmeği yada rye bread diye istediklerini görürsünüz.gelelim ülkemize.maalesef ülkemizde her alanda cehalet olduğu gibi ekmek konusundada yanlışlar doludur.öncelikle buğdayın en besleyici kısmı temelde tüm meyve sebze tahıllar vs. kabuk kısımları besleyicidir.ama ekmek beyaz olsun diye kepeği alınır ve un çiftliklerde sığırlara verilen atıllar gibi küspe konumuna gelir.ve bilinçsiz ülkemiz insanı yetersiz beslendiği ve baştacı kabul ettiği için daha çok ekmeğe yönelir.ülkemizde şöyle bir acı gerçekte vardır ki avrupa da hatta dünya da fazla olmayan bir şeydir bu israf;israf konusunda dini bütün halkımız çok titizdir ama sıralamalarda dünya da en fazla ekmek israf eden toplumlardan biriyizdir.üretim sırasında tüketim sırasında ulaşımda ekmek israf edilir ve çöpe gider.çöplerden trilyon zararlar ederiz ama çöpe atmayı tüketim göstergesi kabul ederiz.benzerlik verebileceğim İtalyanlar ile yunanlılar vardır.aynı paralellerde yaşadığımız için sanırım.ama beslenme şekilleri bilinçli olarak.2 yıl ince İngiltere ye Manchester a gittiğimde kaldığım otelin restaurantına indim.siparişlerim geldi ekstra ekmek istedim çeşitlilik için.menüde şişmanlar bölümünde bütün ekmek çeşitleri mevcuttu.aldığım patates soslu maydanozlu az pişmiş çavdar ekmeği kusursuzdu diyebilirim.ama ingilizlerin özellikle ekmek üzerine yemek yediğini görmedim.kardeşim middlesbourg lu bir ingilizle evli ondan biliyorum.İskandinav toplumlarının ekmeğe alternatifleri vardır.Japonların tükettikleri balığın yanında ekmek tüketmeyen ülke terimi yeterlidir.Amerikalarında avrupalılar gibi katkılı yemek ile ekmeğe alternatif getirdiklerini kültürlerinden bilmekteyiz.
-
weskeyy bunu yazdı:
-----------------------------
Ekmek evet mallaştırır.ama içerik olarak bakmazsak evet bunu yapar.bunu avrupalılardan biliyorum.Beyaz ekmeğin avrupa da geçerli olmadığını yıllar önce almanlar Antalya da aramıza karışmaya başladığı yıllarda gözlemledim ve özelliklede sordum.biz ekmek için buğday ununu tercih etmeyiz dediler ilk önce.onu da kullandığımız alanlar var ama öncelik çavdardır demişlerdi.Buğday ı bira için veya hayvancılık için kullandıklarını söylediler.Bunu daha sonradan eğitim yıllarımda da anladım diyebilirim.Almanlar ekmek için kepekli Çavdar ekmeği kullanırlar.Çavdar buğdaydan daha besleyicidir ve mide emzimlemesinde buğdaydan iyi olduğu için beyin uyarımı daha fazladır.Karbonhidrat oranı fazla olsa bile protein içermektedir.batı avrupalılar gibi kuzey ülkeri ile rusya da benzerlik taşır.Antalya da alışveriş yapan bir alman veya bir ingiliz özellikle alman ekmeği yada rye bread diye istediklerini görürsünüz.gelelim ülkemize.maalesef ülkemizde her alanda cehalet olduğu gibi ekmek konusundada yanlışlar doludur.öncelikle buğdayın en besleyici kısmı temelde tüm besleyici meyve sebze tahıllar vs. kabuk kısımları besleyicidir.ama ekmek beyaz olsun diye kepeği alınır ve un çiftliklerde sığırlara verilen atıllar gibi küspe konumuna gelir.ve bilinçsiz ülkemiz insanı yetersiz beslendiği ve baştacı kabul ettiği için daha çok ekmeğe yönelir.ülkemizde şöyle bir acı gerçekte vardır ki avurpa da hatta dünya da fazla olmayan bir şeydir bu israf;israf konusunda dini bütün halkımız çok titizdir ama sıralamalarda dünya da en fazla ekmek israf eden toplumlardan biriyizdir.üretim sırasında tüketim sırasında ulaşımda ekmek israf edilir ve çöpe gider.çöplerden trilyon zararlar ederiz ama çöpe atmayı tüketim göstergesi kabul ederiz.benzerlik verebileceğim İtalyanlar ile yunanlılar vardır.aynı paralellerde yaşadığımız için sanırım.ama beslenme şekilleri bilinçli olarak.2 yıl ince İngiltere ye gittiğimde kaldığım otelin restaurantına indim.siparişlerim geldi ekstra ekmek istedim çeşitlilik için.menüde şişmanlar bölümünde bütün ekmek çeşitleri mevcuttu.aldığım az pişmiş maydanozlu az pişmiş çavdar ekmeği kusursuzdu diyebilirim.ama ingilizlerin özellikle ekmek üzerine yemek yediğini görmedim.kardeşim middlesbourg lu bir ingilizle evli ondan biliyorum.İskandinav toplumlarının ekmeğe alternatifleri vardır.Japonların tükettikleri balığın yanında ekmek tüketmeyen ülke terimi yeterlidir.Amerikalarında avruplalılar gibi katkılı yemek ile ekmeğe alternatif getirdiklerini kültürlerinden bilmekteyiz.
-----------------------------benim anlatmak istediklerimin bir kısmını arkadas bizzat nokta göstererek belirtmiş.
Kendisine bu yazısından dolayı teşekkür ediyorum :)
-
Ekmek olması gerektiği gibi yapılırsa faydalıdır beyne ... Sinir sistemi için önemli vitaminler var diye biliyorum.. Mallığımızı aynen kabul ediyorum mal bir toplumuz zaten...
-
Hocam imzanda da tez demişsin ancak bu bir tez değil, yanlış bir bilgi. Ha tamam, karbonhidrat insan zekâsını pek ilerletmiyor. Bunu insanlar otçul yaşamdan etçil yaşama geçtiğinde görebiliriz. Zekâlarında 6-7 kat birden sıçrama olmuştu bu geçiş döneminde. Ammavelakin karbonhidrata insanı aptallaştırıyor demek, cahilliktir.
-
Cok zeki olup atomun cucugunu yiyecegime, aptal olur tereyagini ekmege calar calar yerim. Atin olumu de, malligi da arpadan olsun.
-
o zaman gerizekalıyım ben.
-
malmıyız biz şimdi
-
Ayrica su an Fransa'dayim ve herkes gayet beyaz ekmek aliyor. Kapis kapis gidiyor, beyaz ekmek direk bittiginden diger ekmeklerden almak zorunda kaliyorum. Diger bir nokta da; beyaz ekmek zararlidir diye bir durum yok, evet kepekli ekmek ve esmer ekmek falan beyaz ekmekten daha yararli, ancak her vucuda faydali sey gibi tadlari boktan. Beyaz ekmek zararlidir kanisi yanlis. Ekmek beyne zararlidir kanisi hepten yalnis cunku; bir Turk olarak gunluk karbonhidrat ihtiyacimizin yarisindan fazlasini ekmekten sagliyoruz, ayrica bugday ve kepek beyne en faydali besinlerin basindadir. Boyle gevur icadi tezlere, teorilere takilmayin, atalarinizi dinleyin; eti de, sutu de, ekmegi de bolcana tuketin. Bu Avrupali zuppelerin adam olabilmeleri icin daha 40 firin ekmek yemeleri lazim.
-
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------
E o zaman biz de pasta yiyelim
-----------------------------asdpjaspid :D
**deniycem
-
herşeyin fazlası zararlıdır arkadaşlar..beyaz un daha fazla işlem gördüğü için vitamin bakımından diğerlerine göre daha az dır..kepek ve çavdar ekmeğine alışan insanlar da beyaz ekmeği yiyemiyor ona bakarsan alışkanlık meselesi..ayrıca beyaz ekmek taze iken çok güzel oluyor diğerlerini hiç taze görmedim yemedim.. :D taze ekmeğe nutella sürüp yemeden yaşanır mı yaa :D :D