Ekonomik Durumlar Hakkında Anket

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

arkadaşlar şunu öğrenmek istiyorum. lütfen buna göre yazalım.

ticari bir iişle uğraşanlar , yada yanında çalışanlar ,çiftçi esnaf vs...

şu anki durumda ticari faaliyet, alacak verecek sirkilasyonu konusunda nasıl bir durumdasınız yada durumdayız?

kötüyse neden böyle bir durumdayız? 

iyiysek neden böyleyiz?  ve sonu ne olur?

bunu neden soruyorum derseniz  , kime sorduysam battım bittim diyor. acaba her yer mi öyle ? öyleyse neden?

Temel adalettir .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek

her yer öyle evet..

çiftçi ürününü tarladan bile çıkaramaz duruma geldi. onu bırak şu an mazotun litre fiyatı 3280. benzinle kapışıyor.

milletin cebinde beş kuruş yok ki alışveriş yapsın. 

yalnız anket denilen şeylerde cevap şıkları olmuyor mu?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

hoca ekonomik olarak berbat bir durumdayız her sektor için durum aynı. kendimden örnek verecek olursam fenni gübre

satısları %75 düştü bu ne demek tarım sektoru artık gübre bile alamıyor demek. aynı şey inşaat malzemesi içinde gecerli

genl ciro %45 düştü bu ne demek tarım gibi inşaatta düştü.kısacası ülke suanda dışarıdan gelen sıcak para ile ayakta

durmakta eger bu sıcak para ülkeden çıkarsa ülke ekonomisi 20 sene geriye gider ve insanlar neredeyse aclıktan ölür.

insanlarda para yoktur. çocuguna bir pantolun alırken bile 40 kere hesab yapıyor baba. Allah sonumuzu hayır etsin. çaresi 

nedir diye soracak olursan. ilk basta tarıma agırlık vermeli ve kota falan kaldırılmalı çiftçiyi üretime teşvik etmeli.

ikinci olarak dış borclanmaya son verilip üretim ile borclar ödenmeli. sabancı sermaye kontrol altına alınmalı ve piyasayı

sıcak para ile değil üretim ile kalkındırılmaya çalışılmalı

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

Türk-İş araştırmasına göre dört kişilik bir ailenin “açlık sınırı” olarak kabul edilen asgari aylık mutfak harcaması Mayıs ayında yüzde 0.45 artarak 720 YTL oldu. Diğer gereksinimlerle birlikte bir ay boyunca yapılması gereken toplam harcamanın asgari tutarı 2 bin 346 YTL olarak belirlendi.

aramızda kaç müridin evine ayda 2 bucuk milyar giriyo acaba

All is well
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek
    2005ten beri otel işletiyoruz ilk sene iidi ama ondan sonra işlerde azalma oldu kuş gribi terör kötü reklamlar yüzünden ondan sonra işler bıçak gibi kesildi 2006 dünya kupasında ingiltere elensin die dua ediyoduk borca girdik kredi çektik zor ödüyoruz şimdi gerçi gene allaha şükür bizden beterleride var şu anda otelde %50 doluluk var ama kasaya para girmiyo giren parada sağa sola gittiğinden bize bişey kalmıyo şu anda turist beklentisi gene az zaten gelenlerde memleketlerinin amele sınıfı 3 poundtan oda satıyoruz o bile yetmiyor 1 poundtan veren yerler bile boş şu anda marmariste ise doluluk oranı haziran başı itibari ile %20 bundan 4 sene önce millet yatak bulamıyodu 10 sene öncede 3 5 aile aynı odada kalıyodu 10 senede geldiğimiz yer işte bu.bunun sebebide hala salak salak dans eden turisti kazıklamaya çalışan ben kazanayımda yanıdaki dükkan batsın politakısı izleyen bilgisiz cahil esnaftır...

l enfer c est les autres Sartre ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

öğrenciyim cebime giren para 5. yıl öncekiyle aynıydı. ana baba emekli ve böyle olunca babam "devlet bana ne verirse bende sana o kadar zam yaparım" dedi.

5 yıl önce aldığım parayla aynı. tabi bu arada herşeye zam geliyor yani "türküz öğrenciyiz açız" sloganını itinayla söylüyoruz. 

boş
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bang-bang
    bang-bang's avatar
    Dişi

tv seyredip geyik yapcanıza uykusuz kalın accık, 30programda profesyonel ol aç kalman valla, hayvangibin vasıflancan bide ingilizce çakcan senin vasfına ihtiyacı olan olmıycakmı sanıyon, trde para yok ooolum yoook hepsini yedi tayyo, yurtdışına iş yapcan, yabancıdan daa ucuza veyya opernsourceda göstercen kendini işin neyse işte bedavada olsa yapıcan adın ossun reklam ossun, sona basıcan gidicen dorudan yurtdışı yerleşince gtün sıkıya alışınca artır fiyatını.., aplanız 4- enfazla 5 saat uyuyo sabahın bööle 7-8 gibi canım bi uyku çekiyo bi uyku çekiyo kemiklerim donuyo uyusanda bok bi alış gider uyku saati soora soruyolar yaa biz iş bulamıyozz sen nası buluyon yaa bi haftada nası öğrendin spss yaa biz üşeniyozz yaa öyle yaa böyle... üşernirsen ööle öküzün trene baktıı gibi bakarsın işte, kodumun zamanı durmuyo iki milyonkişikişi çıksın yurtdışına aha parasızlık bitti, beyingötü diye baarsın tayyocular, onsene sonna süper güç olcakmışız felan siiieee diyom şunuda ekliyom karı ol herif ol lesbo ol homo ol ot ol bok ol çalış yavrum çalış köpekler gibi eşşekler gibi çalış eksradanda yeni şeyler ören reflesh et kendini başka türlü olmass olmass olamass bigün bi bakmışın yaşlanmış üzüm kurusu gibi bişe olmuşun elinde hiçbişe yok tayyonun oğlu siyasette onyıl felan sene sonna süper zükücü güç olcaz özgürlük hödü zödü felan diyo... ohaa manyak uzun yazı yazdım tebrik ettim kendimi.

Kurtlarla arkadaş ol, yalnız elinden baltayı bırakma. bang-bangle arkadaşsan ona asla yamuk yapma.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek
    bang-bang bunu yazdı:
    -----------------------------

tv seyredip geyik yapcanıza uykusuz kalın accık, 30programda profesyonel ol aç kalman valla, hayvangibin vasıflancan bide ingilizce çakcan senin vasfına ihtiyacı olan olmıycakmı sanıyon, trde para yok ooolum yoook hepsini yedi tayyo, yurtdışına iş yapcan, yabancıdan daa ucuza veyya opernsourceda göstercen kendini işin neyse işte bedavada olsa yapıcan adın ossun reklam ossun, sona basıcan gidicen dorudan yurtdışı yerleşince gtün sıkıya alışınca artır fiyatını.., aplanız 4- enfazla 5 saat uyuyo sabahın bööle 7-8 gibi canım bi uyku çekiyo bi uyku çekiyo kemiklerim donuyo uyusanda bok bi alış gider uyku saati soora soruyolar yaa biz iş bulamıyozz sen nası buluyon yaa bi haftada nası öğrendin spss yaa biz üşeniyozz yaa öyle yaa böyle... üşernirsen ööle öküzün trene baktıı gibi bakarsın işte, kodumun zamanı durmuyo iki milyonkişikişi çıksın yurtdışına aha parasızlık bitti, beyingötü diye baarsın tayyocular, onsene sonna süper güç olcakmışız felan siiieee diyom şunuda ekliyom karı ol herif ol lesbo ol homo ol ot ol bok ol çalış yavrum çalış köpekler gibi eşşekler gibi çalış eksradanda yeni şeyler ören reflesh et kendini başka türlü olmass olmass olamass bigün bi bakmışın yaşlanmış üzüm kurusu gibi bişe olmuşun elinde hiçbişe yok tayyonun oğlu siyasette onyıl felan sene sonna süper zükücü güç olcaz özgürlük hödü zödü felan diyo... ohaa manyak uzun yazı yazdım tebrik ettim kendimi.

Apla naptın sen ya :S Verip veriştirmişsin valla.  

Anam anam hemde nasıl :l

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    AmoR bunu yazdı:
    bang-bang bunu yazdı:

tv seyredip geyik yapcanıza uykusuz kalın accık, 30programda profesyonel ol aç kalman valla, hayvangibin vasıflancan bide ingilizce çakcan senin vasfına ihtiyacı olan olmıycakmı sanıyon, trde para yok ooolum yoook hepsini yedi tayyo, yurtdışına iş yapcan, yabancıdan daa ucuza veyya opernsourceda göstercen kendini işin neyse işte bedavada olsa yapıcan adın ossun reklam ossun, sona basıcan gidicen dorudan yurtdışı yerleşince gtün sıkıya alışınca artır fiyatını.., aplanız 4- enfazla 5 saat uyuyo sabahın bööle 7-8 gibi canım bi uyku çekiyo bi uyku çekiyo kemiklerim donuyo uyusanda bok bi alış gider uyku saati soora soruyolar yaa biz iş bulamıyozz sen nası buluyon yaa bi haftada nası öğrendin spss yaa biz üşeniyozz yaa öyle yaa böyle... üşernirsen ööle öküzün trene baktıı gibi bakarsın işte, kodumun zamanı durmuyo iki milyonkişikişi çıksın yurtdışına aha parasızlık bitti, beyingötü diye baarsın tayyocular, onsene sonna süper güç olcakmışız felan siiieee diyom şunuda ekliyom karı ol herif ol lesbo ol homo ol ot ol bok ol çalış yavrum çalış köpekler gibi eşşekler gibi çalış eksradanda yeni şeyler ören reflesh et kendini başka türlü olmass olmass olamass bigün bi bakmışın yaşlanmış üzüm kurusu gibi bişe olmuşun elinde hiçbişe yok tayyonun oğlu siyasette onyıl felan sene sonna süper zükücü güç olcaz özgürlük hödü zödü felan diyo... ohaa manyak uzun yazı yazdım tebrik ettim kendimi.

Apla naptın sen ya :S Verip veriştirmişsin valla.

Anam anam hemde nasıl :l

bangbang a katiliyorum ama tabi calismakda fayda etmiyor bazen. ruh onemli. girisimci olmak onemli.. risk alabilmek onemli ama tayyip konusunda sonuna kadar hakli ...iti.. satti butun ulkeyi.. kabinece apylasiyorlar ulkeyi.. lan su ATATÜRK bi dirilse yaa..  hepsini mezara gomer valaa.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Sorma Hoca Yüksek Kira Ödemeleri, Elektrik Faturalarındaki Fahiş miktarlar, Vergi ve Ülkedeki Her şeye ama hemen her şeye Yasakçı Zihniyetin getirdiği, Para Cezalarından Usandık, Kobiler Ufak işletmeler, Açılıp habire kapanıyor, Millet Patlama aşamasına geldi, Hükümetin umrunda değil, Elektriğe Tekrar Zam Gündeme Geldi Allahtan Geri Tepti.

Çözüm Sade ve Sadece Üretim İş Gücü Seferberliğinden geçiyor, Dış Borca Güzel Bir AtaSözü İle Cevap Getiriyim, Tasşıma Suyla Değirmen Dönmez, O Salak Kuş Beyinli Unakıtanın Kulakları Çınlasın.

thrbtcell Kardeşim Halk Girişimci, Bu halktan daha girişimcisini Başka yerde kimse Bulamaz, Ne varki Elinde Avucundakini de Girişimciliğiyle Yitiriyor. Hükümet Destek olacağına Köstek olma Politikaları ile Asla Çalışma Ve Ekonomi Hayatını Kalkındıramaz. Sermayemi versin diyoruz, Hayır İstemez Gölge etmesinler Halk Sermayesini Yaratır, Sadece Piyasa Normlarını Olması gereken Noktalara Çeksin Bu Hükümetin Görevidir, Bıraksın Vatandaş Nasıl çalışılacağını çok iyi bilir.

Ekonominin Temel Direği Küçük Esnaftır, Küçük Esnaf Haşat iken, Büyük Esnafa Ödeme yapabilecek Kitleler Nasıl oluşabilirki, Şu Önemli Bu Önemli Alan diye bir Kaidede olamaz, Piyasadaki En küçük işletme Diğer Tüm Zincirle Doğrudan bağlantılıdır. Bu Bağlantılardan birinde Usulsüzlük yapıldığındaki Gün gibi ortadadır yapıldığı, Diğer Sektörleride etkiler. 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Glaxoks
    Glaxoks's avatar
    Erkek

babam esnaf

şuan bitme noktasına kadar geldik

son 1 yılda

1 dükkan+1 evimizi sattık

şuan işler berbat.dükkanı kapatıcaz

allaha şükür 4 evimiz+1 atolyemiz var

babam inşaat işine girmek istiyor

mütahit gibi bişi yapcam dior