Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
Ekrana Japon Yapıştırıcısı Fışkırdı, Nasıl Temizlenir?
Ekrana Japon Yapıştırıcısı Fışkırdı, Nasıl Temizlenir?
-
Bi b*k yedim macbook ( ekran materyali cam diye biliyorum ama emin değilim, yoksa marka verme meraklısı olduğumdan yazmadım ) ekranına japon yapıştırıcısı fışkırdı. Pamuğa aseton döküp hafif hafif silmeye çalıştım ama bir değişik iz bıraktı gibi. Japonu çözmüş olabilir, çözdüğü kısım yayılıp iz bırakmış olabilir, veya ekran camına zarar vermiş olabilir emin değilim korktum uygulamayı kestim.
Önereceğiniz bi yol yordam var mıdır? Nasıl temizlerim? Şu materyali dene japondan başka bi şeye zarar vermez sadece onu çözer çıkarır dediğiniz bi olay var mı?
Dip not,
Siz siz olun kodumun japonundan uzak durun. Çocukken bi kere lazım olmuştu göz kapağımı yapıştırdım. İkinci defa lazım oldu ekranı bok ettim.
Moraller bozuk >.<
kategoriden emin değilim, "bilgisayarla ilgili diğer"e mi taşısam "donanım driver" mı yoksa burda mı kalsa bilemedim
noname tarafından 11/Nis/17 17:03 tarihinde düzenlenmiştir -
Youtube'dan "crazy glue removal .." seklinde aratip mantikli olanlarini deneyebilirsin.
En son care;
Pro ise display uzerinde (dista) tempered bir cam daha var, onu bok etmisindir, komple degisirse bile cok buyuk bir masrafi olmaz sonucta display degil duz cam.
Air ise direkt display acikta oldugu icin masraf daha buyuk olur.
-
https://www.youtube.com/watch?v=_QyPRFK8rrU https://www.youtube.com/watch?v=I5wJCKwMxZc işe yarayabilir belki
-
trampfd bunu yazdı
Youtube'dan "crazy glue removal .." seklinde aratip mantikli olanlarini deneyebilirsin.
En son care;
Pro ise display uzerinde (dista) tempered bir cam daha var, onu bok etmisindir, komple degisirse bile cok buyuk bir masrafi olmaz sonucta display degil duz cam.
Air ise direkt display acikta oldugu icin masraf daha buyuk olur.
air değil hocam pro, bu son çıkan dokunmatik barlı olanların bir eski modeli, 2015 veya 16 mid olması lazım öyle birşey idi.
Diğer laptoplara baktığımda ekranı cam olan hiç birine denk gelmedim. Bu elimdeki aygıtın ekranının cam olduğuna inanıyordum ancak iş kimyasal kullanmaya gelince emin olmak istemedim. Tampered dediğin arkadaşın normal sağlam güzel cam olduğuna emin miyiz, sert plastik gibi bir şeyse çözücüyle berbat edebilirim çünkü.
Değiştiriyorsalar da değiştireyim gitsin istiyorum teknik servisine bi ulaşıp sormak lazım
fikir veren herkese çok teşekkürler,
günlerdir hummalı bi araştırma içerisindeyim >.<
-
turkz bunu yazdı
https://www.youtube.com/watch?v=_QyPRFK8rrU https://www.youtube.com/watch?v=I5wJCKwMxZc işe yarayabilir belki
2. Videodaki yapıştırıcı silikon özel bir yapıştırıcı japon gibi değil.Glue denmesine bakmayın, yani o çıkarmaz.
1.videodaki çözüm olabilir onu bilemiyorum.
Ekranına gelince her bulduğunu deneme.Özellikle selülözik tiner sürerim deme çıkarmaz aksine ekranı japondan kötü yapar.
Ben ekranın yapısını bilmiyorum.Eğerki japonla etkileşime girdi ise geçmiş olsun değişecek.
Dip notuna ben ekleme yapayım.
ben sık kullanırım geçenlerde gözüme kaçırdım iş kazası.Acilde aldım soluğu.
Sağlığınıza olmasa bile sağda solda önemli icatlarınız veya eşyalarınız olmasın çünkü ufakta olsa sıçramlar oluyor sonra pişman olursunuz.
-
İçinde alkol olan bişey sürme .
-
Bizim arkadaş bi ara asetonla temizleyim derken siyah panel bildiğin boya gibi çıkmış hocam, sonra nasıl olduysa para iadesi almış. Yinede sürme aseton kuvvetli bir temizleyicisidir.
-
@siberturqben sık kullanırım geçenlerde gözüme kaçırdım iş kazası.Acilde aldım soluğu.
Birşey olmadı mı? Nasıl halletiler?
-
samaccc bunu yazdı
İçinde alkol olan bişey sürme .
Asıl alkolle temizlemesi gerekiyor hocam ben optik cama geldiğinde onunla temizliyorum
hocam eczaneden saf alkol al ufak bir sprey şişesine doldur hafif püskürt 10 sn sonra kağıt havluyla temizle özellikle kağıt havlu diyorum yumuşak bir bez vs sökmez Japonu bu dediğim olmuyorsa sen Japon'la yıkadın demektir cihazı
-
ne asetonu ne alkolü, sök pet şişenin kapağını ufak ufak kazı onla.
ya da baska sert plastik bişey bul. zarar vermeden çıkarırsın beş dakkaya
zaten max 1cm2 bi yerdir döktüğün diye umuyorum
-
TiThousand bunu yazdı@siberturqben sık kullanırım geçenlerde gözüme kaçırdım iş kazası.Acilde aldım soluğu.
Birşey olmadı mı? Nasıl halletiler?
Kapağını bıçakla açarken benim gözümede atlamıştı. Doktor felan hikaye hiçkimse müdahale yapamıyor.
Göz damlası ve suyun içine gözünü aç kapa egzersizi vermişti. İlk ağrıdan sonra gözün içinde kuruyor, tabakalaşıyor.
Göz zamanla atıyor hepsini.. Beyaz yerine diğer tarafa gelse sıkıntı olabilir
Özetle: Gözde japon tutmuyor :D
DE5TROY3R tarafından 11/Nis/17 21:36 tarihinde düzenlenmiştir
japon yapıştırıcısı ekran temizleme bilgisayardan japon yapıştırıcısı