Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
Ekrana Japon Yapıştırıcısı Fışkırdı, Nasıl Temizlenir?
Ekrana Japon Yapıştırıcısı Fışkırdı, Nasıl Temizlenir?
-
@TiThousand
Konu amacından çıkıyor sahibinden özür dilerim.
Ben biraz soğukkanlı olduğum için hemen gözümü elimle ayırdım olabildiğince, gittim hemen yıkadım.
Ama yapıştırıcı hızlı donan cinsten olduğ için çok fark etmedi.
Gözüm ve sinüslerim müthiş bir tepki verdi.Acile gittim (Türkiye de sağlık sistemi çok iyi derler lakin acile ölüp girmessen bakan yok 2 saat bekledim.) Sonra daha araştırma görevlisi olan acildeki doktorlar saf su damlattılar bayağı.
Daha sonra batma ve acıma devam ediyordu.Yaşlıca bir doktora duydu nöbetci göz doktoru varmış ona gönderdi.Oda gözüme uyuşturucu damla damlattı göz makinesi ile bakarak içini temizledi sonra antibiyotikli damla kullandım 1 -2 gün sonra hafifleyince onuda bıraktım.
Çünkü çok kan otruyordu gözüme ardından gözyaşı damlası kullandım 3-4 gün baktım normale döndümn onuda bıraktım.
Ama gözü bozacam diye biraz korktum çok şükür birşey olmadı.Siz siz olun yapıştırıcıları yüzünüzden uzak tutun.
-
Zamanla kolay çözülecek hale gelir bekle 3 5 6 ay
-
siberturq bunu yazdı
@TiThousand
Konu amacından çıkıyor sahibinden özür dilerim.
Ben biraz soğukkanlı olduğum için hemen gözümü elimle ayırdım olabildiğince, gittim hemen yıkadım.
Ama yapıştırıcı hızlı donan cinsten olduğ için çok fark etmedi.
Gözüm ve sinüslerim müthiş bir tepki verdi.Acile gittim (Türkiye de sağlık sistemi çok iyi derler lakin acile ölüp girmessen bakan yok 2 saat bekledim.) Sonra daha araştırma görevlisi olan acildeki doktorlar saf su damlattılar bayağı.
Daha sonra batma ve acıma devam ediyordu.Yaşlıca bir doktora duydu nöbetci göz doktoru varmış ona gönderdi.Oda gözüme uyuşturucu damla damlattı göz makinesi ile bakarak içini temizledi sonra antibiyotikli damla kullandım 1 -2 gün sonra hafifleyince onuda bıraktım.
Çünkü çok kan otruyordu gözüme ardından gözyaşı damlası kullandım 3-4 gün baktım normale döndümn onuda bıraktım.
Ama gözü bozacam diye biraz korktum çok şükür birşey olmadı.Siz siz olun yapıştırıcıları yüzünüzden uzak tutun.
kampa giderken bile yanımda işçi gözlüğü götürüyorum.Geçen odun kesiyordum küçük bir parça fırladı geldi göz kapağıma.Kapalı olmasa resmen içine girecekti.Hissetmiştim baltayı vurmadan önce bereyi tam gözüme 0 çekmiştim biraz da bereme çarptı yumuşadı.
Sonuç olarak 2 gün gözüme dokunamadım,güneşe çıkamadım.
-
ben elma sirkesi ile silmiştim tertemiz olmuştu. sorumluluk alıp, garanti vermiyorum ama aklında bulunsun : )
-
Konu dağıldı diyen arkadaşlar canınız sağolsun hiç sıkıntı değil.
Elma sirkesi ile hangi yüzeyden temizledin usta, macbook ekranı mıydı seninki de? Ekranın materyalinin ne olduğunu bulamadım cam olduğuna emin olabilsem ona göre yardırıcam direkt ama bilemedim işte :)
Panelin boyasını söküp iade alan arkadaşın sanırsam plastik çerçeveli bilgisayarlardandı. İadeyi hakem heyeti aracılığıyla mı almış?
Şöyle fotoğrafları da ekleyeyim,
-
noname bunu yazdı
Konu dağıldı diyen arkadaşlar canınız sağolsun hiç sıkıntı değil.
Elma sirkesi ile hangi yüzeyden temizledin usta, macbook ekranı mıydı seninki de? Ekranın materyalinin ne olduğunu bulamadım cam olduğuna emin olabilsem ona göre yardırıcam direkt ama bilemedim işte :)
Panelin boyasını söküp iade alan arkadaşın sanırsam plastik çerçeveli bilgisayarlardandı. İadeyi hakem heyeti aracılığıyla mı almış?
Şöyle fotoğrafları da ekleyeyim,
Maclerde ince bir katman koruyucu plastik olduğunu duymuştum hocam. Plastik varsa japon yapıtırıcısı etkileşime girer o plastik kısmı eritir doğal olarak. Öyle tahmin ediyorum ki cam harici herhangi bir yüzeyden kimyasal yollarla çözemeyiz onu. Ancak cam ise ekranı çizmeyeceğine emin olduğun bir aparatla ( ben buna benzer bir durumda maket bçağı için ince bıçaklardan buldum ve kazıyabildim ) kazımandır. Çok geçmiş olsun inş kurtarılır.
-
Japon Yapıştırıcı Çözücü Satılıyor n11 de . Ne kadar etkili bilmiyorum.
-
Ayni japon yapıştırıcısıni cama sıkıp verilen onerileri denedikten sonra ekranda uygula bence.
-
wd40 sıkılır biraz pamuğa ve silinir
ilk denemede az leke kalır gibi olur ama sonra kaybolur
bir deneyin lcd ekranından silmişliğimiz var
-
uzun süre su kalırsa üzerinde japon kabuk gibi çıkıyor. bizzat tecrübe etmiştim fakat senin ortam uygun değil
japon yapıştırıcısı ekran temizleme bilgisayardan japon yapıştırıcısı