Ekşi Sözlük Yazarı Nasıl Olunur?
-
:) sonunda 8. nesil yazar oldum bende ve 9.nesil çaylak bi accountum var onunda onaylanmasını bekliyorum.
-
yazar alımları (9. nesil) en son bir-iki ay önce açıldı tekrar, birkaç hafta öncesine kadar da açıktı fakat şu an durum nedir bilmiyorum.. eğer açıksa başvuru halinde 10.nesil çaylak olacaksınız.. ekşiye yazar olmak için öncelikle,
- sözlük formatını yalayıp yutmak gerekir, forum tandanslı entry, kullanıcıya cevap veya diyalog içeren entry girmemelisiniz.
- bakınız, gizli bakınız, * gibi sözlüğe özgü işaretleri adam gbi kullanabilin.
- çaylak entryleri girerken anket türü başlıklara entry girmemeye özen gösterin.
- "dedirten", "yaptırtan" gibi edilgen fiiller yerine "dediğim", "yaptığım" gibi etken fiiller kullanın, bu çok önemli, bu kurala uymayanı sorgusuz sualsiz uçuruyorlar..
- girdiğiniz entrylerde kişisel düşüncelerinize değil daha çok yazım şekline ve kurallara uygunluğuna bakıyorlar. ama siz yine de "götümüze girebilecek entryler" yazmaktan kaçının.
- çaylaklık süresince senden 10 entry yazman isteniyor, aceleye getirmeden 10 tane adam gibi entry yaz, bırak. fazlasını yazmayın çünkü yazarsan, yazar alımları yapılırken, bu senin sonlara bırakılmana neden olur.. en iyi ihtimalle birkaç ay beklersin (ben bekledim)
şimdilik aklıma bunlar geliyor,
şuna da bir açıklık getireyim, ekşi sözlük homojen bir ortam değil.. yani tikilerin boy gösterdiği, sırf salak, marka bağımlısı insanlardan oluşan bir arkadaşlık sitesi de değil.. ekşi sözlükte komünisti de var yobazı da, atatürkçüsü de var maocusu da, tikisi de var olmayanı da.. 18inden 50 sine kadar çeşit çeşit insan var.. yani oldukça heterojen bir yapı ve klonlarıyla kıyaslanmayacak derecede kaliteli.. yani bir ürünün orjinali vardır bir de taklidi, orjinali varken taklidine başvurmak bence saçma.
-
GLaDio bunu yazdı:
-----------------------------
ayrica kendini begenmi$ ve gotu kalkik olman gerekir
-----------------------------katiliyorum...
-
arkhanson bunu yazdı:
-----------------------------şuna da bir açıklık getireyim, ekşi sözlük homojen bir ortam değil.. yani tikilerin boy gösterdiği, sırf salak, marka bağımlısı insanlardan oluşan bir arkadaşlık sitesi de değil.. ekşi sözlükte komünisti de var yobazı da, atatürkçüsü de var maocusu da, tikisi de var olmayanı da.. 18inden 50 sine kadar çeşit çeşit insan var.. yani oldukça heterojen bir yapı ve klonlarıyla kıyaslanmayacak derecede kaliteli.. yani bir ürünün orjinali vardır bir de taklidi, orjinali varken taklidine başvurmak bence saçma.
-----------------------------homojen heterojen ne demektir iyi ogrenip bi daha yazar misin?
-
Zep_lin bunu yazdı:
arkhanson bunu yazdı:
-----------------------------şuna da bir açıklık getireyim, ekşi sözlük homojen bir ortam değil.. yani tikilerin boy gösterdiği, sırf salak, marka bağımlısı insanlardan oluşan bir arkadaşlık sitesi de değil.. ekşi sözlükte komünisti de var yobazı da, atatürkçüsü de var maocusu da, tikisi de var olmayanı da.. 18inden 50 sine kadar çeşit çeşit insan var.. yani oldukça heterojen bir yapı ve klonlarıyla kıyaslanmayacak derecede kaliteli.. yani bir ürünün orjinali vardır bir de taklidi, orjinali varken taklidine başvurmak bence saçma.
homojen heterojen ne demektir iyi ogrenip bi daha yazar misin?
:D:D Evet öğren..İşte ekşi sözlük yazarı böyle bişey..Şimdi canlı canlı görüp anlamışsınızdır :D
-
puhaahaa, hiç gülceğim yoktu :)
homojen, bir grubu oluşturan verilerin ya da insanların ya da her neyse işte, kendi içlerinde birbirine çok yakın özellikler göstermesine denir. herhangi bir parti gibi düşünün, aynı fikre sahip mensuplar vardır hep.. ve bu grup homojen bi gruptur :)
heterojen ise, bi grubu olşturan verilerin ya da insanların ya da her neyse işte, kendi içlerinde birbirine çok çok farklı özellikler göstermesine denir. nedir? ekşisözlük gibi.. her düşünceden, her cinsten, her tipten, her yaştan insanların olması gibi.. arkadaş açıklamış ama yanlış anlamşsınız :))
-
İnsan bildiği bir şeyi söylerken bile binlerce defa düşünmeli, biraz daha az iddialı olmalı.. çünkü insanı rezil edebiliyor doğru bildikleri.. misal ben bu mesajı yazarken birkaç kere düşündüm, "acaba ben mi amelelik ettim ulan, yanlış yerde mi kullandık" diye.. Ama hatalı kullanmamışım, siz nasıl anladınız onu bilmiyorum.
sonuçta hata da yapabiliriz, normal olanı bu.. anormal olanı sizin yaptığınız gibi hata aramak, bulduğu hatayı da insanın yüzüne vurmaktır. o kadar uğraşmanıza gerek yok arkadaşlar siz sorun ben yaptığım onlarca salaklığı anlatabilirim size, öyle egosu yüksek, götü kalkık değilim, sizin gibi kusursuz da değilim.
arkadaş bir soru sormuş, biz de elimizden geldiği, dilimizin döndüğü kadar yardım etmeye, yol yordam göstermeye çalışmışız.. ama işte götü kalkıklık bizimkisi de..
Burada hata gördüğünüz gibi bende değil, bu tutmadı başka bir şey bulun..
Boşuna çürütmüyoruz dirseğimizi tıp fakültesinde dimi, kimyanın b.kunu çıkardık, homojen- heterojen'i evimin adresinden daha iyi biliyorum emin olun.
Stigma teşekkür ederim, benim için zor olan bir şeyi sen yapmışsın, arkadaşlara detaylı olarak açıklamışsın.
aslında kim kendini beğenmiş ve herşeyi biliyorum sanıyor?
işte böylece ekşi sözlüğe bok atanlar böyle birşey, şimdi canlı canlı görüp anlamışsınızdır...
-
arkhanson bunu yazdı:
-----------------------------İnsan bildiği bir şeyi söylerken bile binlerce defa düşünmeli, biraz daha az iddialı olmalı.. çünkü insanı rezil edebiliyor doğru bildikleri.. misal ben bu mesajı yazarken birkaç kere düşündüm, "acaba ben mi amelelik ettim ulan, yanlış yerde mi kullandık" diye.. Ama hatalı kullanmamışım, siz nasıl anladınız onu bilmiyorum.
sonuçta hata da yapabiliriz, normal olanı bu.. anormal olanı sizin yaptığınız gibi hata aramak, bulduğu hatayı da insanın yüzüne vurmaktır. o kadar uğraşmanıza gerek yok arkadaşlar siz sorun ben yaptığım onlarca salaklığı anlatabilirim size, öyle egosu yüksek, götü kalkık değilim, sizin gibi kusursuz da değilim.
arkadaş bir soru sormuş, biz de elimizden geldiği, dilimizin döndüğü kadar yardım etmeye, yol yordam göstermeye çalışmışız.. ama işte götü kalkıklık bizimkisi de..
Burada hata gördüğünüz gibi bende değil, bu tutmadı başka bir şey bulun..
Boşuna çürütmüyoruz dirseğimizi tıp fakültesinde dimi, kimyanın b.kunu çıkardık, homojen- heterojen'i evimin adresinden daha iyi biliyorum emin olun.
Stigma teşekkür ederim, benim için zor olan bir şeyi sen yapmışsın, arkadaşlara detaylı olarak açıklamışsın.
aslında kim kendini beğenmiş ve herşeyi biliyorum sanıyor?
işte böylece ekşi sözlüğe bok atanlar böyle birşey, şimdi canlı canlı görüp anlamışsınızdır...
-----------------------------buda güzeldi ben sevdim
-
baron_27 bunu yazdı:
tahri sözlük olsa biz de yazar olsak ;:S çokmu şeey demiş olurum :S
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=sözlük&folderid=37045 -
Madem heterojensiniz bu millet neden sizin topunuzu aynı kefeye koyuyo hepinizi aynı görüyo :)Dışardan bakıldığında hepiniz aynısınız.. Sana zahmet bunuda açıklayıp aydınlat bizi :)